Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на велокомпютър
Автор: Lycan   
Дата:   11-02-15 19:10

Предложете велокомпютър за подарък на запален фрирайдър. Има ли смисъл от GPS? Как ще си въвежда картите щото е жена и не си пада по хаковете.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на велокомпютър
Автор: fraction   
Дата:   11-02-15 21:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-02-15 01:37

ок, чувека не си пада по хаковете :)

Автор: bbkw12   
Дата:   13-02-15 10:33

GARMIN предлагат доста добри велокомпютри. Някои модели имат вградени карти на Европа. Имат сензори за скорост, каданс и сърдечна честота. За себе си съм поръчал последния модел "GARMIN EDGE 1000 " и очаквам да го получа след няколко дни.

Автор: E.Yonkov   
Дата:   13-02-15 14:51

Дай по-точно определение какво кара чУвека (може и по това писание , макар че е писано с шеговит тон), щото на фрийрайдър или даунхилър му трябва по-скоро екшън камера отколкото компютър или GPS. Ако е ХС/АМ карач зависи какво я влече повече - състезания или туризъм с (евнтуално) елементи на зачукване. От това зависи какво ще свърши по-добра работа - компютър с разните му там датчици за каданс, пулс, GPS за записване на следите дето си ги качват после по страви, спорттракери и др. за статистика или GPS с голям екран, на който можеш и карта да гледаш. Абе като цяло на оня форум от линка можеш да получиш доста информация по въпроса.

Автор: stzz   
Дата:   13-02-15 16:09

Щом питаш и за GPS, значи цена от около 200 лева няма да е проблем.

Препоръчвам Polar CS500 - пулс, каданс, температура, наклон, надморска височина...и т.н.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   13-02-15 16:29

[smilie24] E.Yonkov

Така като чета трябва да е стил FR/Храсталясник :) В момента ползва някакви стари военни карти и обикновен компас. Предишния подарък беше супер мощен "кучегон", преди това газов 9мм..
Не планира състезания, според мен и датчици, пулс и тн ще са излишни.

GARMIN EDGE 1000 май е по-подходящ за пътища, като че ли GPSMAP 64 или ловния модел са търсеното нещо, не знам.. трябва да могат да се ползват български и гръцки карти

Автор: E.Yonkov   
Дата:   13-02-15 20:31

Военни карти, компас, кучегон, газов 9мм. - от наште е значи [smilie18]
ТУК можеш да се ориентираш донякъде за картите ако става въпрос за Гармин. И старите руски топографски карти могат да се качват, но са досадно бавни и искат повечко памет. Малко съм поизостанал с технологиите напоследък (затова казвам гледай велосипедни и туристически форуми, там са хората дето разбират), но като гледам EDGE са си баш за колоездене. И новите eTrex вършат добра работа (10, 20, 30 - според бюджета и желаните екстри), в Декатлон преди време имаше хубави оферти. GPSMAP 64 май беше наследник на куловия MAP 60 - по-висок клас, по-добър приемник, но големичък и тежък. Въпроса е да се заредят подходящите карти за мятото където се кара.
И тука идва все по-актуалния с напредването на технологиите спор за какво ми е отделен GPS след като на телефона си имам (при това могат да се зареждат всякакви карти със съответния софтуер), но това е въпрос на личен избор. Е, моя телефон примерно няма GPS и за това си търкалям още допотопния eTrex Vista, дето си работи въпреки всичко, което му се е случвало.

И като за фотографски форум да пуснем едно качествено заснето видео онагледяващо въпроса какво значи фрийрайд [smilie3]

Автор: sherbit   
Дата:   13-02-15 21:42

Да бе ще се мъчи с картите на Ведрин, по-скоро ще си гепа тази на Събин.[smilie18]

Автор: kukumichin   
Дата:   14-02-15 06:49

А едно телефонче cat със стойка? Понеже и аз минах по този избор, прецених, че телефон ми върши още по-добра работа.

Автор: jino   
Дата:   14-02-15 07:34

https://www.tomtom.com/en_us/sports/multi-sport/products/multi-sport-gps-watch/dark-grey/

Имам го, много удобно закачване на колелото, можеш отделно да купиш и сензор за каданс.

Автор: kjey   
Дата:   14-02-15 07:52

Видеото кърти..[smilie24]

Дата:   14-02-15 07:54

Има и модел със вграден в него сензор за пулс, но е със 100ина долара по-скъп.На времето имах подобно нещо и човек доста се вманиачава да следи пулса да не се качва над определени стойности, а после като погледнеш на компа направо ти става лошо като видиш какви стойности си достигал.
Така че по добре да не знам ))).
Специално за часовника който ти препоръчах, доста е функционален и лесен за управление, абе направен е наистина за спортисти ))))).
GPS функциите му работят безупречно.
Наистина голямо предимство е лесното му закрепяне и махане от велосипеда.

Дата:   14-02-15 08:01

Провери, тук в OLX

Имало е неква лотария дето са ги раздавали като награда и сега ги продават чисто нови и можеш да спазариш добра цена.

Автор: ShotlandetsaWildLife   
Дата:   14-02-15 09:40

Няма смисъл. Купи и друго нещо. Ползвам само strava и смартфон. Карам 10 месеца в годината. Няма по-смислено нещо. По-добре и купи хубаво осветление за тия пари.

Дата:   14-02-15 20:04

Благодаря за отговорите! Знаех си че тук ще са на човешки език.
Не питам в МТБ, за да не ме разконспирира :)

Това с картите за ръчно зареждане не ми харесва особено защото никак не ща да се замесвам :) Хубаво че върши работа ма ми се струва половинчат подарък.
Най-добрия вариант ще е нещо от типа сет-ит-анд-форгет-ит.

Том-том часовника много ми хареса, но доколкото разбирам не подържа зададен маршрут. За пулса не знам дали има смисъл, така или иначе на спускане не можеш да го контролираш :)

Strava има ли offroad карти?

Автор: sherbit   
Дата:   14-02-15 21:00

картите за Гармин са най-силния коз

Дата:   14-02-15 21:08

значи един eTrex и готово, има BG/GR, нали?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »