Автор: rx
Дата: 11-01-15 22:38
Защо да няма дискусия? Мен ми се надигат доста въпроси - примерно когато натовците издумкаха ракета в телевизията в Белград и изтрепаха една камара журналисти, франсетата ходиха ли пред Сръбското посолство? Френските им колеги вееха ли флагчета "Jа сам РТС"? Но да гледаме бъдещето - сега ни натискат да сме разграден двор и да приемаме всякаква паплач от всякъде. И да сме толерантни. Някои от вас вероятно работят към медии. Към момента не виждам никаква причина случилото се да не се случи утре, в София, на жълтите павета. Ако, и след като, това се случи, Оланд ще е съпричастен ли с нас? Или ще продължи да ни натяква как трябва да се стараем да интегрираме тези и онези, но и да ни ги връща с експресен полет когато ходят там?
И най-вече - като фен на оръжието и състезател по стрелба, искам някой да ми обясни как така моливът, толерантността и "културата" могат да надвият добре обучен във военни условия боец с ясна идея и цел, и най-вече - въоръжен до зъби с истински патрони? Защото по моя сметка, един 39х7.62 би трябвало без проблем да мине през три-четири български тълковни речника и който и да е писател бая ще се озори и бая моливи ще изтърка докато се огради с достатъчно страници, за да спре главореза...
... от всичко, най-лошия знак, който чух беше изказването на френския президент - че видиш ли, това нямало нищо общо с истинския Ислям... интересно ми е с кое има общо тогава - може би съм пропуснал информация по пътя - може би въпросните главорези са били будисти, или свидетели на Йехова, или пък са вярвали във Феята на малките калашничета - та те дори ги е страх да назоват проблема с реалното му име. Жалко е, че ние, като част от тази криворазбрано-демократична толерантност, биваме притиснати да поемем именно по този път... Съжалявам, не съм Шарли. Обсъжданото събитие, точно толкова брутално, гнусно, кърваво, отвратително, е съвсем логично, обяснимо, очаквано, предизвикано и толерирано от деситилетия назад и всеки, който се прави на изненадан, втрещен, изумен и т.н. напоследък е просто лицемер.
П.П. Не понасям насилието. Но още по-малко понасям лицемерието. А когато се опиташ да бориш насилието с лицемерие, случилото се преди дни, би било само бегла демонстрация на това, което предстои.
Публикацията е редактирана (11-01-15 22:47)
|
|