Автор: tzl
Дата: 24-12-14 12:11
@realnoncho се е изказал най-точно и го подкрепям, като бих отишъл и по-далече в съвета.
В началото като започнах да снимам публикувах снимките директно от фотоапарата и все още имам такива публикувани, които не са пипвани.
Повечето любители задават този въпрос, защото смятат, че обработката е ключът към шедьовъра и обичат да показват "преди и след", където преди това снимката е като направена с телефон (но с цена 1500лв+), а след това омазана до неузнаваемост и смятат, че това се нарича "фотограф". А това не се нарича фотограф, а човек, който опитва отчаяно да спаси лош кадър и да го направи така, че да не би публиката да забележи. Учудващо е, че това е хвалба.
Затова аз съветвам първо човек да се научи да снима без да обработва, но да "кове" резултатите във фотоапарата. Обработката е като подправката на гозбата. Ако не можете да готвите, не може да сипете чиния с подправки като основно ястие.
|
|