Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 С фатоапарат в чужбина
Автор: buratino   
Дата:   19-11-14 04:12

Здравейте, моля да споделите как стои въпроса с пренасяне на фотоапарат в чужбина. Предстои ми командировка до Германия и искам да взема и фотоапарата си с мен.Необходима ми е информация трябва ли да се попълва митническа декларация за него и обектива на летището или пренасянето е свободно.
 Re: С фатоапарат в чужбина
Автор: EvaJor   
Дата:   19-11-14 04:37

Нищо не ти трябва, освен да си спазиш изискването на летищния оператор за теглото на ръчния или чекирания багаж.
Автор: wizli   
Дата:   19-11-14 08:15

В личния багаж, много ги хвърлят куфарите....
Автор: iPhonegrapher   
Дата:   19-11-14 08:23

Имаш право да си носиш камера, апарат и тн без уточнения за размера и теглото му. За да не заема от теглото на ръчния багаж си го слагаш на врата и никой не може да ти каже нищо! Дори и лап топ с чанта пак минава отделно от ръчния багаж.
Автор: EvaJor   
Дата:   19-11-14 08:41

При wizzair, лаптоп с чанта си е един/ самостоятелен ръчен багаж.
Автор: burningice   
Дата:   19-11-14 08:46

Фотоапарата задължително в ръчния багаж. Ще искат да го извадиш при проверката. Ако надхвърля теглото (на малко места го мерят), чудесна работа върши фотографски/рибарски елек.
Автор: Rand   
Дата:   19-11-14 10:16

Разбира се, че пренасянето е свободно, та това е един от основните принципи на ЕС. Митническа декларация... а виза дали трябва за Германия?
Автор: asahi   
Дата:   19-11-14 14:45

При пътуване със самолет трябва да си готов да покажеш работоспособността на лаптопа и фотоапарата, т.е да са ти заредени батериите.
Автор: kvakioh   
Дата:   19-11-14 14:52

Да, вече и мен ме провериха, както и телефоните вече легално проверяват за заредени батерии.
Апарати след седмица ще пренеса 4 в един ръчен багаж, пренасял съм 7, заедно с 11 обектива, без проблем.
Автор: PhotoBo   
Дата:   19-11-14 15:32

Няма проблем и нищо не трябва да попълваш. Неудобството е, че дори да е в ръчния багаж преди скенера техниката се вади и се сканира отделно от ръчния. Другото неудобство е, че нискобюджетните компании като wizzair чанта за фотоапарта например я разглеждат като ръчен багаж или иначе казано към ръчния багаж не може да се добавя безплатно чантичка с фотоапарат. Хубавото е, че може човек да си увиси на врата 3 фотоапарата с по 3 обектива и никой нищо не може да ти каже. Аз преди седмица бях с 2 фотоапарата на врата и нямаше проблеми.
Автор: burningice   
Дата:   19-11-14 15:49

Правили са ми проблем за 2 фотоапарата и 4 обектива в ръчния, но заради теглото. Тогава ги извадих и сложих телата и обективите по джобовете на фотографския елек. Теглото на ръчния багаж от 12,5кг падна на 4кг.
Автор: buratino   
Дата:   19-11-14 18:06

Благодаря на всички които отговориха.

Rand, това щеше да ми бъде следващият въпрос,но....

Още веднъж благодаря на всички за помоща.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.