Автор: tzl
Дата: 06-10-14 12:52
Ако трябва да купуваш всичко това само заради това и възвръщаемостта на инвестицията е никаква или нищожна, не си струва. Или кажи на някой, който има да ти го направи или вземи назаем.
Това първото не е плексиглас, а е по-скоро вералит. Попнитове и нитачка продават почти във всяка железария. Цените им започват мисля от 20-30лв за нисък клас нитачка, която ще ти свърши работа.
От друга страна един мъж е добре да си има свои основни инструменти и това не е лош момент да си купиш такива. Т.нар. "хубава бургия" е обикновена бургия за метал, която струва 1-5лв. Стягите могат да са ти по 5лв китайски. За тази работа ще свършат това, което трябва.
Също така — защо трябва точно така да изглежда, а не като красива фотокнига, която можеш да си брандираш и да изглежда като книга. Помисли си на кого ще я показваш и колко повече ще си струва това от онлайн портфолио. Не прави нещата, защото "някой ден може някъде, нещо си".
Това, което виждаш като портфолио на тези фотографи е нещо, градено с години и тези портфолиа се пращат на агенции, които се занимават с това да са посредници (агенти) за фотографите. После тези портфолиа се пращат обратно (в общия случай). Тук точно такива агенции няма (все още) или ако има, ще е добре някой да ме светне как съм пропуснал това.
Често фотографите, които правят портфолиа на принт ги правят с идея, че някои снимки могат да бъдат махнати, а да сложат други. Ако някой е в началото още и няма силни и емблематични снимки, много бързо това портфолио ще се окаже "остаряло", защото само за още 1 година може да достигне до много по-високо ниво ако се труди повече. След това нещата стават така, че фотографът развива свой вкус и стил, с който е разпознаваем и портфолиото започва да става по-кохерентно и тогава има смисъл да се направи нещо за печат.
Публикацията е редактирана (06-10-14 12:53)
|
|