Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде в БГ ?Албум?
Автор: prisonbreak   
Дата:   06-10-14 11:42

Здравейте.
 Re: Къде в БГ ?Албум?
Дата:   06-10-14 11:43

Кой може да предложи изработката на такъв тип албум?

текст
Автор: Lycan   
Дата:   06-10-14 11:51

прилича като да си го е сковал сам човека

Публикацията е редактирана (06-10-14 11:51)
Автор: tzl   
Дата:   06-10-14 12:07

Това всеки може да си го направи сам. Необходимо е да се отпечатат нещата, да се хванат после с някоя друга стяга, за да не мърдат, като отгоре и отдолу се сложат металните пластини. После се пробиват с бормашина, която минава през горната пластина, през страниците и през долната и с попнитове се занитва. В този случай "пластините" си имат и отделни пластини за корица. Същото може да се направи не с пластини, а с истински картонени корици. Но самата технология с попнитовете се ползва много от фотографи, които си подвързват своето портфолио сами.

Иначе има достатъчно фирми, които печатат фотокниги, които позволяват на всеки разтвор да имате цяла снимка без снаждане (само се прегъва през средата). Примерно ако поръчате А4 формат книга, като разгърнете имате възможност на всяка страница да сложите А3 снимка (което е 2 А4 страници една до друга). По-скъпи са, но ако имате силни "пейзажно ориентирани" картинки, които не са центрирани, това е много добър начин да се покажат.
Дата:   06-10-14 12:18

До тук нищо.
Трябва да купувам стяги(скоби).
Бормашина.
Хубава бургия.
Става много сложно.
Попнито не знам от къде?
Плексиглас.
То излезна много сериозно.
Къжете къде мога да намеря всичко на едно място, и тогава ще кажа колко излиза?И дали си заслужава.
Автор: 798099   
Дата:   06-10-14 12:47

Бормашина, свредло, поп-нитове - примерно от "Баухаус". Пак отттам и готови планки. Ще се поразровя да намеря откъде да купиш алуминиеви, защото ще са по-леки.

Плексиглас - "Васкони" или Туплекс".

Ще ти трябва и дебел полиетилен, като този, с който правят завесите на откритите заведения. Ще го ползваш за панта на планките. Самите планки може и да са от тънки летвички, който да байцваш и лакираш по твой вкус. Летвички - също в "Баухаус".

Това в София, понеже не си написал за кой град става дума[cool]

Дата:   06-10-14 12:52

Ако трябва да купуваш всичко това само заради това и възвръщаемостта на инвестицията е никаква или нищожна, не си струва. Или кажи на някой, който има да ти го направи или вземи назаем.

Това първото не е плексиглас, а е по-скоро вералит. Попнитове и нитачка продават почти във всяка железария. Цените им започват мисля от 20-30лв за нисък клас нитачка, която ще ти свърши работа.

От друга страна един мъж е добре да си има свои основни инструменти и това не е лош момент да си купиш такива. Т.нар. "хубава бургия" е обикновена бургия за метал, която струва 1-5лв. Стягите могат да са ти по 5лв китайски. За тази работа ще свършат това, което трябва.

Също така — защо трябва точно така да изглежда, а не като красива фотокнига, която можеш да си брандираш и да изглежда като книга. Помисли си на кого ще я показваш и колко повече ще си струва това от онлайн портфолио. Не прави нещата, защото "някой ден може някъде, нещо си".

Това, което виждаш като портфолио на тези фотографи е нещо, градено с години и тези портфолиа се пращат на агенции, които се занимават с това да са посредници (агенти) за фотографите. После тези портфолиа се пращат обратно (в общия случай). Тук точно такива агенции няма (все още) или ако има, ще е добре някой да ме светне как съм пропуснал това.

Често фотографите, които правят портфолиа на принт ги правят с идея, че някои снимки могат да бъдат махнати, а да сложат други. Ако някой е в началото още и няма силни и емблематични снимки, много бързо това портфолио ще се окаже "остаряло", защото само за още 1 година може да достигне до много по-високо ниво ако се труди повече. След това нещата стават така, че фотографът развива свой вкус и стил, с който е разпознаваем и портфолиото започва да става по-кохерентно и тогава има смисъл да се направи нещо за печат.

Публикацията е редактирана (06-10-14 12:53)
Дата:   06-10-14 13:12

Не съм съгласен с 5лв за хубаво свредло. По-скъпички са.
Много ясно че имам всичко необходимо.(е без скоби,стяги).

Но като го сметнах по добре да си пусна книга при синтезиса. 74старници=97лв. (А4 книгата.) По 1.3лв. излиза страничката.

Идеята ми беше ако някой прави да го знам кой е . И защо трябва всеки да си прави всички.Как да тръгне икономиката.?

И нямам свободно време да се занимавам с такива работи.Това е главната причина.

Благодаря ви.[beer]
Автор: 3DF   
Дата:   06-10-14 13:37

Фирмите , които внасят спирали за календари инат и такава опция. Продават се такива лайсни. Метални и пластмасови за такъв тип подвързване. Дупките се правят с перфоратор за хартия само с четири дупки. (имам такъв) Листата се редяд и се слагат долна и горна лайсна и се щтрават и готово

Да ти дам адрес и контакти на такива фирми - не аз нямам време да търся вместо теб.

Икономиката няма да тръгне с поръчката и изработката на този албум защото от както следя този форум ти си първия, който пита за такъв вид подвързване.
Въпреки, че то се предлага повече от 30 години.
Когато строяха Японския преди 30 години комплектовахме чертежите с такива скоби.
Дата:   06-10-14 15:04

[smilie7]
Дата:   06-10-14 15:11

Защо пак с лошо, по трудния начин?
Питам нещо. Отговоретес 3 изречения.
Има еди си коя фирма, еди си къде. Линк към сайта.

Или :
Направи си го сам. Ето тук има това, тук има това.

Не мисля че е толкова трудно. [beer]

Все пак е форум за фотография. [smilie21]

[thankyou]
Автор: 798099   
Дата:   06-10-14 15:23

Извинявай, ама реших, че си от хората, които си падат по "Направи си сам".
И в този ред на мисли ти дадох съвсем конкретен отговор. Какво не ти харесва?[smilie11] Е, вярно, че изреченията не са 3, а 10, ама аз съм си обстоятелствен в обясненията...

Дата:   06-10-14 15:40

Аз съм също малко учуден от писаното от @prisonbreak.

В началото каза:
---
До тук нищо.
Трябва да купувам стяги(скоби).
Бормашина.
Хубава бургия.
Става много сложно.
Попнито не знам от къде?
Плексиглас.
То излезна много сериозно.
---

След това му беше казано от няколко човека не само как да си го направи ами и откъде да си вземе материалите, както и колегата @3DF каза, че има фирми, които правят това от много години (за която информация и други биха били благодарни и биха потърсили или биха питали директно него).

След това беше написано от @prisonbreak:
---
Не съм съгласен с 5лв за хубаво свредло. По-скъпички са.
Много ясно че имам всичко необходимо.(е без скоби,стяги).
---

И накрая като за капак:
---
Защо пак с лошо, по трудния начин?
Питам нещо. Отговоретес 3 изречения.
Има еди си коя фирма, еди си къде. Линк към сайта.

Или :
Направи си го сам. Ето тук има това, тук има това.
---

Та, питам се
1) Един и същи човек ли пише?
2) наистина ли има тези неща или само симулира, че ги има. Наистина ли се интересува от такъв албум или не се интересува.

А това ми е и обяснението защо бих се въздържал да отговарям на неща, които пита, тъй като това се води "лошо". Също толкова "лошо" беше включването и на другите колеги по темата.

Публикацията е редактирана (06-10-14 15:44)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.