Автор: PhotoBo
Дата: 12-09-14 00:38
Още един глас за Tamron 17-50/2.8 - дали ще е със стабилизация [VC] или без, вече зависи дали имаш нужда от такава. Вече и за малките деца стана ясно, че НЕстабилизираната версия на този обектив е по-остра, но пък стабилизацията може да спаси доста кадри и да бъде полезна при оскъдна светлина и не добри светлинни условия. С постоянна светлосила е, не е като въпросната Сигма + много стабилен и здрав. Който и да вземеш, не мисля, че ще сбъркаш или иначе казано:
Tamron 17-50/2.8 = Best Value for Money
Ако го взимаш втора употреба - тествай все пак преди да платиш, за да няма изненади от сорта на бек/фронт фокус или да маже в някой от крайщата...
Ще ти свърши работа според мен, но все пак щом искаш да снимаш и портрети на малчугани, не е зле да вземеш и един твърд светлосилен обектив. По-горе hose е споменал 35/1.8G, но аз не съм му фен на този обектив що се отнася за портрети с преобладаващо лице в кадъра и за това моя го продадох. Взех 50/1.8G и определено ми харесва повече що се отнася за горните цели, но няма да сгрешиш ако по-натам еземеш Nikkor 85/1.8, стига да не се налага да снимаш предимно в затворени малки помещения... Това е от мен, дано съм бил полезен!
|
|