Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 някой търси ли си лицензен Lightroom 5 ?
Автор: Emoxide   
Дата:   27-07-14 20:19

Извинявам се и знам, че не е тук мястото за подобни обяви, но в секция Базар, отдел Аксесоари, малко хора струва ми се поглеждат.

Имам лицензен Retaliation DVD с копие на Lightroom 5.0 ;
Сериен номер, който не е ползван и може да се регистрира с него официално.

Понеже имам вече едно оригинално копие, което съм оставил за себе си, това ми идва в повече.

Който има желание, нека се обърне към мен, на лични.

Благодаря за вниманието и пак се извинявам, ако съм обидил администраторите на сайта.
 Re: някой търси ли си лицензен Lightroom 5 ?
Автор: kiromn   
Дата:   27-07-14 20:35

аз
Автор: kollev3   
Дата:   27-07-14 20:37

Здравей,каква цена му търсиш и за какъв период от време ще е активен
Дата:   27-07-14 20:51

натиснете горе на сините надписи, в предния ми пост. Ще ви препрати към обявата ми, тук в базара.
Автор: netizen   
Дата:   28-07-14 08:34

Фактура издаваш ли?
Автор: asahi   
Дата:   29-07-14 09:20

Софтуерът не е материална стока.
Нямаш право да продаваш софтуер.
Нямаш право да го отдаваш под наем.
Ако си си го платил имаш право единствено да го ползваш.
Автор: lorddemonic   
Дата:   29-07-14 09:28

Съгласно Закона за защита на авторското право и сродните му права, софтуерния продукт е авторска собственост и начина му на употреба зависи от лицензното му споразумение между автора и/или негов представител и потребителя.
Ако не е упоменато в лицензионното споразумение/договор, че не можеш, значи можеш ... но с фирма и фактура
Автор: asahi   
Дата:   29-07-14 09:33

Не вярвам да е написано EULA и това да не е споменато. Друг е въпросът, че това не се чете от потребителя.
Автор: ecobo   
Дата:   29-07-14 10:39

Аз питах в BMG за един такъв казус - имам Adobe Design Collection, който исках да продам. От BMG ми казаха, че ако е купен като кутия с дискове (какъвто е моя случай), няма никакви ограничения да бъде препродаван n на брой пъти. Ако е купен като лиценз само, пак може да се продава, но продажбата е малко по-сложна, защото трябва да мине през представител на Адоби и да се отрази в базата данни на Адоби.
Автор: kefalcho   
Дата:   29-07-14 12:49

... си купих от щатите, от човек, който вече не му трябва, номер за активиране на spectraview ii и ся се услушвам за цру данма изненадат[smilie7]
Автор: valen_tin   
Дата:   29-07-14 15:21

4.4 No Transfer. YOU MAY NOT RENT, LEASE, SELL, SUBLICENSE, ASSIGN OR TRANSFER YOUR RIGHTS IN THE SOFTWARE, OR AUTHORIZE ANY PORTION OF THE SOFTWARE TO BE COPIED ONTO ANOTHER INDIVIDUAL OR LEGAL ENTITY'S COMPUTER EXCEPT AS MAY BE PERMITTED HEREIN. You may, however, transfer all your rights to use the Software to another individual or legal entity provided that: (a) you also transfer (i) this agreement, (ii) the serial number(s), the Software and all other software or hardware bundled, packaged or pre-installed with the Software, including all copies, upgrades, updates and prior versions, and (iii) all copies of font software converted into other formats to such individual or entity; (b) you retain no upgrades, updates or copies, including backups and copies stored on a computer; and (c) the receiving party accepts the terms and conditions of this agreement and any other terms and conditions under which you purchased a valid license to the Software. NOTWITHSTANDING THE FOREGOING, YOU MAY NOT TRANSFER EDUCATION, PRE-RELEASE, OR NOT FOR RESALE COPIES OF THE SOFTWARE. Prior to a transfer Adobe may require that you and the receiving party confirm in writing your compliance with this agreement, provide Adobe with information about yourselves, and register as end-users of the Software. Allow 4-6 weeks to transfer. Please visit http://www.adobe.com/support or contact Adobe's Customer Support Department for more information.

има право човек да трансферира лиценза на друг човек и е написано как става.

http://labs.adobe.com/technologies/eula/lightroom.html

но най-вероятно въпросното копие попада тук: NOT FOR RESALE COPIES OF THE SOFTWARE
Дата:   29-07-14 23:03

темата се изчерпа, благодаря на всички за включването.

Публикацията е редактирана (29-07-14 23:05)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.