Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Яхния
Автор: oswald   
Дата:   15-07-14 23:27

Нарочно си намалих Слеър за да напиша тези редове. Мисля си, че разбирам шефчетата...
Малко сме на кръстопът: дали да се превърнем във фото ФБ... или пък... да опитаме да останем стожер на фотографията в БълХария!?
Кофти дилема.
Мнозинството искат да си празнят картите, като могат да кажат, че имат снимки в най-големия БЪЛГАРСКИ САЙТ за фОТОГРАФИЯ.
Малкото останали истински фотографи си искат сайт, който малко поне да е на нивото на световните такива.
(Скоби(Имаше един друг сайт, където проходих.

От две години там властва една фотограф(ка), която се римува с... яхния.Подкрепена медицински от друг стожер.))
Всичко там приключи.
Не искам и тук да стане така.
Не искам и тук да става по български( в лошия смисъл).
Требе си груба макаренковска критика...
Требе си нещата да се казват с истинските им имена...
Стискам палци!))
Затварям скобите

Re: Яхния
Автор: stown   
Дата:   15-07-14 23:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: oswald   
Дата:   15-07-14 23:32

Хвана ме[smilie21]
Дата:   15-07-14 23:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: мара   
Дата:   15-07-14 23:44

опа...таа тема нема да я изтърва кат предната...
Автор: HP   
Дата:   16-07-14 00:05

От години говоря едно и също- забравете идеологиите , носталгиите и романтиката... и професионализма.
Сега всяка джунджурия де е измислена прави снимки и всеки е фотограф.
Забравете какво е било, критиката няма да помогне, само нервите ще бъдат в повече. Правилното и единствено необходимото е да снимате така, както вие разбирате нещата.
Нищо не е същото и както всичко друго в тази държава-не може да бъде поправено.
Посредствеността настъпва с масовостта, ако болид от формула 1 срува хиляда лева я си представете какво ще се случи с този спорт-ще изчезне.
Фотографията няма да изчезне, но ще изчезват и намаляват хората, които разбират от изкуството фотография, а не от щракането.

Другото решение, което винаги предлагам-платен сайт с нива на достъп. Тогава всеки ще си плаща за гяволъка, ама поне ще разбереш колко е черен дявола. Цената на една кутия цигари на месец ще откаже няколко хиляди мераклии да изпразват картите си в галериите. Нека си има фрий пространство, но да е с ограничени опции. Иначе няма оправия.
Но това е хипотеза и в сферата на фантазиите ;)
Иначе [beer] и това е

Дата:   16-07-14 00:21

Автор: Bess_bg   
Дата:   16-07-14 07:33

Масовостта сега не се изразява в това, че всяка джаджа снима (въпреки, че и това е вярно). Като бях малка всеки татко в квартала си имаше лабораторийка и снимаше. Ама снимките оставаха в чекмеджето. Сега разликата е в споделянето. Може да качиш всяка глупост в нета, че и понякога тя да стане световно известна.
Друг е въпросът, че никой вече не е обикновен и начинаещ, или пък профи, което допуска грешки. Всеки е безгрешен и велик. Това според мен може да озапти само ако всичко е прозрачно и простотията сама си излиза наяве и... малко повече бан. Мисля че трябва да се вижда кой за кого е гласувал, не бива да има опция за триене на коментари под снимка, не бива да има опция за блокиране на потребители да пишат коментари. Като искаш си блокирай в ел. поща и личните съобщения. Щом снимката е във форум, трябва да може да се дискутира от всички. Плащането не решава проблемите. Даже понякога ги създава.
Автор: philip   
Дата:   16-07-14 09:05

Яхния:) Е нема как да е вкусна на всички... Ама за това са подправките, всеки си ръси от туй що има на масата.

Автор: мара   
Дата:   16-07-14 09:15

дааам. важно е да се разпознае простотията...
Автор: prisonbreak   
Дата:   16-07-14 09:32

Според мен, не е проблема във форума и точковците. Това с точките го предизвика до голяма степен Въйбука. Там е супер модно да ти лайкнат снимката над 300 човека. Нали това там не го правят на проблем, щото тия 300лайка са една част от потребителите който имаш в профила си(приметно 2к )
Забелязъл съм че първо се качва в клюкарника, събира там палци, и после качва тук.

[beer]
Автор: МиленГенов   
Дата:   16-07-14 10:29

Според мен главният проблем е в коментарите,защото някой като качи някаква боза и десет човека му напишат нещо от рода на "WOW,ХАРЕСВАМ,ихааааа,Жестоко!,Uhaaaa и т.н.)той го разбира,че все едно е направил някакъв велик кадър а всъщност 110 човека не са харесали снимката но просто са я подминали без въпросният автор дори да може да разбере колко човека са я разгледали даже.Оправията е повече СМИСЛЕНИ коментари според мен!

Публикацията е редактирана (16-07-14 10:40)
Автор: compur   
Дата:   16-07-14 10:55

и като сложиш смислен и отрицателен коментар и "автора" си казва: "кой е тоя та ша ми дава ъкъл?" и те блокира, не само за снимката си, а за всички постове и теми и т.н.
Дата:   16-07-14 11:06

Като те блокира проблема пак си остава негов,защото според мен всички критики са градивни,и авторите трябва да си вземат някаква забележка като има такива,а не да се "фръцкат" и да те блокират.
Автор: realnoncho   
Дата:   16-07-14 11:24

Мда, ето ви пресен пример :)

https://photo-forum.net/i/1847898

Доста хора реагират по този начин - Благодаря за О! А! Е!, критиката е гадна. Така после остават само ++++. Аз много пъти съм казвал, че пиша такива неща под снимки които ми харесват по някакъв начин, но може да се подобрят. Ако не ми харесва нищо подминавам.
Автор: Havga   
Дата:   16-07-14 11:27

ова според мен може да озапти само ако всичко е прозрачно и простотията сама си излиза наяве и... малко повече бан. Мисля че трябва да се вижда кой за кого е гласувал, не бива да има опция за триене на коментари под снимка, не бива да има опция за блокиране на потребители да пишат коментари. Като искаш си блокирай в ел. поща и личните съобщения. Щом снимката е във форум, трябва да може да се дискутира от всички.

напълно подкрепям! това е разликата с фейсбук и всякакви други места, а и така ще стават дискусии, вярно може и да са малко по-нажежени в началото, но нещата ще се саморегулират с времето.
Автор: philip   
Дата:   16-07-14 11:32

Ами може да се казват и по-нежно нещата: "обработката малко личи" вместо "мазане", та да се възприемат по-лесно... Но и аз понякога не го правя като хората за съжаление.
Дата:   16-07-14 11:38

Към realnoncho:Въпреки всичко тази критика си остава полезна,ако не за автора на посочената снимка то за другите автори.
Повярвай,че тази критика не е останала без положителни последици :)
Дата:   16-07-14 11:44

Автор: realnoncho
Дата: 16-07-14 11:24

Мда, ето ви пресен пример :)

https://photo-forum.net/i/1847898

От примера става ясно,че или не разбираш какво е критика, или не знаеш как да я изложиш

Това мазане под очите и мишницата е некачествен ретуш.

А по-нататък? Къде е обяснението ЗАЩО е некачествен? И препоръка как се прави КАЧЕСТВЕН?
Мисля, че не си назначен за ОТКК и да даваш оценка, каквото всъщност се явява поста ти.
Научете се да правите смислени коментари и тогава давайте примери!
Автор: prisonbreak   
Дата:   16-07-14 11:48

Трябва и да се махне опцията за изтриване на коментар. Може да се изтрие само ако е брутален(сексуално насочен).
И що махнаха кропа?[beer]
Автор: lorddemonic   
Дата:   16-07-14 11:50

HP ти верно ли? Истинско мазане си е ... Ретуша е КАЧЕСТВЕН , като е НЕЗАБЕЛЕЖИМ или максимално близо до реалността!

Точно същия коментар на нончо за твоя снимка
https://photo-forum.net/i/1702141

Публикацията е редактирана (16-07-14 11:51)
Автор: compur   
Дата:   16-07-14 11:51

крайно време е да се направи нещо образователно за работата с програмите за редактиране!

иначе... всеки си знае и разбира и ето го резултатът!
Дата:   16-07-14 11:54

lorddemonic , да съм казал , че е качествен?
Хайде и да четем, преди да пишем
Дата:   16-07-14 12:06

Сега хайде да направим едно уточнение на нещата, а именно кое е коментар, кое е критика, че така като гледам, май много хора ги бъркат понятията.
Коментарът не е критика, коментарът е изразяване на личната позиция на коментиращия спрямо даденото произведение. Коментарът може да е позитивен и негативен. В коментарът в най-добрия случай може да бъде включена препоръка от сорта 'Аз бих го направил така".
Критиката е съвсем друга бира , както се казва. За да критикуваш някого , който е направил нещо, ти трябва да имаш основание да го правиш и капацитет за това. Критиката показва грешките според определени правила и в дадени аспекти дава насоки за отстраняването им.

Градивен коментар НЯМА, има градивна критика.
Автор: jigsaw   
Дата:   16-07-14 12:32

Напълно съм съгласен с коментара на compur. По мое мнение голяма част от снимките тук, не се различават от снимките в 35photo или 500px, но има колосална разлика в качеството на обработка. Смятам, че обработката засилва много крайния ефект от снимката и тотално може да промени начина на възприемането и. В нашия форум нивото на знания, относно използването на програмите за обработка е или нулево, или много ниско! Като цяло, това оформия една обща визия на снимките във форума в посока не особено впечатляващи, скучни или безлични. С други думи...Тук има много кадри с потенциал в тях, но заради липсата на обработка или нескопосаната такава, остават в забвение! Разбира се ваднага искам да уточня, че говоря общо! Нека авторите на качествени снимки, обработени кадърно, не приемат коментара ми като лична обида! Нямам това предвид или цел! Несъмнено и тук има доста качесвени неща, но на общия фон се губят. Определено заставам твърдо зад идеята да си помогнем взаимно в името на повишаване нивото на форума! Тук не липсват хора които знаят и могат, нека споделят как обработват кадрите си, защото съм убеден, че има мнгого хора които биха се възползвали и биха подобрили много качеството на снимките си, а това ще е един огромен плюс за форума! [beer]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.