Автор: jigsaw
Дата: 16-07-14 12:32
Напълно съм съгласен с коментара на compur. По мое мнение голяма част от снимките тук, не се различават от снимките в 35photo или 500px, но има колосална разлика в качеството на обработка. Смятам, че обработката засилва много крайния ефект от снимката и тотално може да промени начина на възприемането и. В нашия форум нивото на знания, относно използването на програмите за обработка е или нулево, или много ниско! Като цяло, това оформия една обща визия на снимките във форума в посока не особено впечатляващи, скучни или безлични. С други думи...Тук има много кадри с потенциал в тях, но заради липсата на обработка или нескопосаната такава, остават в забвение! Разбира се ваднага искам да уточня, че говоря общо! Нека авторите на качествени снимки, обработени кадърно, не приемат коментара ми като лична обида! Нямам това предвид или цел! Несъмнено и тук има доста качесвени неща, но на общия фон се губят. Определено заставам твърдо зад идеята да си помогнем взаимно в името на повишаване нивото на форума! Тук не липсват хора които знаят и могат, нека споделят как обработват кадрите си, защото съм убеден, че има мнгого хора които биха се възползвали и биха подобрили много качеството на снимките си, а това ще е един огромен плюс за форума!
|
|