Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Koго удариха данъчните?
Автор: asahi   
Дата:   15-07-14 22:12

По Нова гледам, че в София едни данъчни глобиха фотоателие за неиздадена касова бележка.
 Re: Koго удариха данъчните?
Автор: serjy   
Дата:   15-07-14 22:22

удар ли е държавната администрация веднъж да свърши някаква работа?
Автор: chukov   
Дата:   15-07-14 22:25

Не е удар, но искам да я видя да шета в големите фирми.

Тия показни акцийки като за по телевизията са прах в очите.

Значи Ковачки не можаха да обвиняат в нищо - уловиха се във фотото

Нещата трябва да тръгнат отгоре-надолу за да повярват хората
Автор: bobihot   
Дата:   15-07-14 22:26

Елиминиране на конКуренцията.
Дата:   15-07-14 22:30

не, нещата тръгват отдолу-нагоре... и докато го проумеете, ще си живеем в сегашната кочинка.
Автор: pstoev   
Дата:   15-07-14 22:41

това е едно фото на Дондуков, само дано тази глоба от 2000лв не ги фалира:(
Автор: GZS   
Дата:   15-07-14 22:51

Автор: serjy
Дата: 15-07-14 22:30

не, нещата тръгват отдолу-нагоре... и докато го проумеете, ще си живеем в сегашната кочинка.

Хммм... Така трудно ще се стигне до върха!!! До сега е било така и виждаме какво става - лапачите лапат, честния бизнес се убива. Както казаха - конкуренция ;). Може би имате предвид човешкото самосъзнание - Тогава съм съгласен с Вас!
Автор: lakosta   
Дата:   16-07-14 00:10

даа нещата тръгват отдолу-нагоре...но с тояги и камъни![cool]
Автор: da.fo   
Дата:   16-07-14 00:39

Винаги нещата трябва да тръгват от горе/надолу - първо на Илиенци да започнат да издават фактури за да може съответното фото като си купи стока и то да има документ и съответно издаде касов бон !!!

Дата:   16-07-14 01:03

Aко наистина това е причината щеше да поискаш фактура в Илиенци и щяха да ти дадат. Но си мисля, че не е това причината, а разликата в цената без/с фактура. Ти решаваш да минеш тънко без да искаш фактура, за да имаш по-голям марж при продажбата.
Автор: burningice   
Дата:   16-07-14 08:03

До сега всички мачкат дребния бизнес, без да разбират, че той е фундамента на това, което е останало от държавата.
Автор: victory13   
Дата:   16-07-14 08:07

Няма как фундаментът да е неспазването на законите, макар че упорито го налагаме във всяка една сфера на обществото.
Няма значение от къде ще се тръгне, важна е посоката и начина.
Дата:   16-07-14 08:12

Проблема е в избирателното прилагане на законите, защото те не касаят само дребния бизнес; или с други думи казано, ако прилагаш стриктно закона към дребните фирми, приложи го и към едрите (ако има държава разбира се), защото на много малко места в европейските столици издават касови бележки например, а там има работеща икономка, за разлика от тук.
Дата:   16-07-14 08:14

"мачкане"??? просто гледайте да сте изрядни пред закона! това, че ежедневно се укриват данъци, извършват се престъпления, и никой не ви е закачал, не е мачкане.

и да, нещата тръгват отдолу-нагоре! тези дето заемат важни административни длъжности в управлението на държавата не са някакви марсианци, те излизат от народа, от нас. не може докато си отдолу да покрадваш всеки ден, от където можеш да закачиш, да нарушаваш всички правила и закони гледайки да минеш "тънко", да гледаш да "хакнеш" системата и да се кефиш какъв си голем хитрец, и когато по някакво стечение на обстоятелствата заемеш отговорна и длъжност да станеш най-честния и принципен човек. ТОВА НЕМА КАК ДА СТАНЕ! или си честен и взискателен към себе си, и към задълженията си към обществото и държавата, и такъв ще останеш, ако идеш нагоре, или си дребен мошеник и измамник и такъв ще си останеш и като идеш нагоре, просто мащабите на злоупотребите ти ще придобият друго измерение. просто е!
Дата:   16-07-14 08:36

Евала, Сержи [smilie24]
Автор: TheBossBG   
Дата:   16-07-14 08:37

Добре де, как веднъж в Билла, Кауфланд, Лидл, Т-маркет не пропуснаха да ми дадат касова бележка? А в кварталното магазинче всеки път се ослушват като глигани в кооперативна царевица!!! Същото е и в книжарничката, от където купуваме дребни неща за офиса, същото е и в това ателие - що да му пускам бон?. Странно, ама редовно си пускам по една-две снимки на Мария Луиза, с/у ЦУМ. Е, как пък веднъж на "забравиха" да ми дадат бон за 15 стотинки? Така че не го жалете този, който са го глобили. Бъдете сигурни, че ако му засече някой оборота и касовия апарат ще излязат и по-големи разлики.

П.П. За да не излезе. че съм по-светец от папата, миналия месец в офиса ни дойде проверка от КЗП. На случаен принцип, не по сигнал. Е, нищо не откриха. [thankyou]
Автор: CDman   
Дата:   16-07-14 08:44

и да, нещата тръгват отдолу-нагоре! тези дето заемат важни административни длъжности в управлението на държавата не са някакви марсианци, те излизат от народа, от нас. не може докато си отдолу да покрадваш всеки ден, от където можеш да закачиш, да нарушаваш всички правила и закони гледайки да минеш "тънко", да гледаш да "хакнеш" системата и да се кефиш какъв си голем хитрец, и когато по някакво стечение на обстоятелствата заемеш отговорна и длъжност да станеш най-честния и принципен човек. ТОВА НЕМА КАК ДА СТАНЕ! или си честен и взискателен към себе си, и към задълженията си към обществото и държавата, и такъв ще останеш, ако идеш нагоре, или си дребен мошеник и измамник и такъв ще си останеш и като идеш нагоре, просто мащабите на злоупотребите ти ще придобият друго измерение. просто е!

Ако не живеех тук бих повярвал. За съжаление личния ми опит показва, че се в страната където "мой човек" значи много повече от уменията и личностните качества честните не стигат далеч (нагоре) в управлението на държавата, а и където и да било. [smilie2]

Автор: Божидар58   
Дата:   16-07-14 09:13

За да се спазва закона, то държавата трябва да е наред. Вижте какво става сега с тази въпросната банка. Не може в една банка да изчезнат толкова много пари под носа на БНБ и сега да се чудят какво да правят и същевременно тази държава да изисква от една сергия да чукне касова бележка за 1 домат. Не може.....Дори всички тези дребни фирми да са изрядни, дори с цената на фалита, какво става когато техните пари дадени под формата на данъци изчезнат за кратко време по някакъв начин, защото горе някой не си свършил работата. Вие не разбирате ли, че по този начин не става......

Автор: мара   
Дата:   16-07-14 09:22

напоследък съм против спазването на определени закони.
не мое кумчо вълчо да прай закон, който да облага морковите, да бие по зайците, а в същото време - да поощрява изяждането на самите зайци.
нещо гледам как ме обхващат все по-анархистични настроения...
ама много!

когато увисне на ковачки и пеевски кожата на стената, мое да си земем касова бележка.
аз умишлено не желая да взимам бешежки от дребните търговци - все имам неква идея как се борят да оцелеят.

в по-стари времена имаше убав лаф:

ИМА ЗА-КОН, ИМА И ЗА-ЛЪФ

i-сиктир
Автор: Лидия   
Дата:   16-07-14 09:22

"Няма как фундаментът да е неспазването на законите, макар че упорито го налагаме във всяка една сфера на обществото.
Няма значение от къде ще се тръгне, важна е посоката и начина. "
[smilie24]

Да се наложи в практиката, продавача да връща ресто и касова бележка подавайки ги едновременно на клиента.
Просто правило.
Не съм го измислила аз.Чух го от клиент,който ми каза, че така се правело в Англия или някаква друга държава,не помня точно коя.Така клиентът няма как да не си я вземе на тръгване.

Аз лично си искам всяка касова касова бележка, когато забравят да ми я подадат.Дори да е за кафе от 0,40 лв. Не ме е срам.Срамът е за този, който не спазва законите.
Дата:   16-07-14 09:26

Мара,
написала си голяма глупост.
Така ставаш като тези цитираните от теб.
Автор: sherbit   
Дата:   16-07-14 09:27

Дянков е виновен, той ги научи. [smilie21]
Дата:   16-07-14 09:32

Време е да се спре да се приказва и да се сочи с пръст виновника.
Трябват дейстивя.
Буквално.
Приказката "Очите се плашат,ръцете го вършат" е едно от най-полезните за мен философии.
Научих се да работя по този начин и вече "всичко ми е наред"[smile]
Автор: prisonbreak   
Дата:   16-07-14 09:36

До някъде съм съгласен с мара, но с Лидия, не съм.
ако "очите се изплашат, ръцете няма да го направят".
[smilie7]
Дата:   16-07-14 09:37

мара [smilie24]
Така и не се разбра, че правилата или се прилагат за всички и резултата е на лице - западните държави, или се прилагат "отдолу нагоре" , разбирай само за дребния бизнес и се получава (демокрация) декорация като тук.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена