Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвети за начинаещ
Автор: St1ng   
Дата:   22-06-14 19:54

Здравейте колеги!
Замислям се скоро да си взема някакъв апарат, но не разполагам с много пари, така че бих искал да ме посъветвате към какъв модел да се насоча. Мога да отделя максимум 400лв. Бих искал да се занимавам предмино с уайлдлайф фотография, но не е изключено, че ще правя и друг вид снимки от време на време. Също така, какво ще ме посъветвате, какви характеристики трябва да има апарата за такъв вид снимки и т.н
За момента имам сапунерка - Samsung ES20. Мисля да я продам след време време и искам да попитам също, могат ли да се правят хубави снимки с такъв тип апарат.

Споделете и благодаря! [smile]
 Re: Съвети за начинаещ
Автор: Wik   
Дата:   22-06-14 20:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   22-06-14 20:13

Значи дори и втора ръка апарати не става? Защото аз такъв мисля да си взимам. Добре, да кажем, че няма значение от типа снимки, които ще правя. Каква техника е най-добре да си взема за около 400лв. втора ръка?
Благодаря! [smilie5]
Автор: Don_Diego   
Дата:   22-06-14 20:33

А каква ти е представата за wildlife?
Дата:   22-06-14 21:00

Ами всъщност съм се объркал.. може би .. Искам да снимам птици :)
Автор: falcon   
Дата:   22-06-14 21:35

Щом ще се занимаваш с такава фотография ще ти трябва доста време докато влезнеш в необходимите релси, както се казва. Тъй като се изискват хай грейд телеобективи за качествени снимки и преодоляване на някои обективно невъзможни за преодоляване разстояния, може би е добре да започнеш с нещо обикновенно втора ръка на Канон или Никон и с времето трупайки и опит, ще надграждаш в съответната марка[smile]
Успех[smile]

Публикацията е редактирана (22-06-14 21:36)
Автор: J0R0   
Дата:   22-06-14 21:39

За да снимаш уайлдлайф, трябва да снимаш отдалече, защото животните няма да те допуснат близо до себе си, освен в зоопарка.

За да снимаш отдалеч ти трябват обективи с голямо фокусно разстояние.
Отделно камерата трябва да държи високо ИСО (заради бързите скорости които трябват при такива обективи и такъв тип фотография), да има точен и бърз АФ.

Такива обективи са скъпи. Много скъпи. Камерите само, също са над бюджета ти. Така че това което си написал няма как да стане. Точно за този тип фотография изискванията са по-големи, отколкото за всеки друг.

Звучи като - искам да си купя на старо кола до 800 лева и да участвам с нея във Формула 1.
Автор: Don_Diego   
Дата:   22-06-14 21:50

Между птици и птици, разлика голяма- ако снимаш градски гълъби и чайки е едно, да снимаш чапли, фламинго, сови, ястреби и орли- друго. За второто ще ти трябват теле обективи като дори от най посредствените едва ли ще намериш за 400 лв на старо. Най много да си позволиш някой зум втора употреба. От тук нататък ти трябва тяло, трябва ти статив, трябват ти други фотоаксесоари. Птиците за които става дума са на диви места, ерго, трябва ти и дестинация, повечето са отдалечени от градовете- ето ти пари и за път и престой, свободно време. Не на последно място, са необходими и познания как да снимаш, защото да хванеш орел в бръснещ полет, на фокус с теле обектив... не става от раз.

Пиша това, без грам да съм снимал wildlife... само на база споделено от фотографи с такъв профил плюс собствени преценки какво трябва за даден кадър. Заслужават респект, защото снимките им са плод на много дебнене, мръзнене, често хубавия кадър е въпрос на бърза реакция и най вече познания за животните, техните навици и характеристики.

Ето ти примерни обективи на Никон. (аналогично, на Канон, Пентакс, Сони и прочие цените са тъждествени)

http://photographylife.com/best-nikon-lenses-for-wildlife-photography
Автор: h_bio   
Дата:   22-06-14 21:53

Дали пък някой Panasonic Lumix FZ100 на старо няма да свърши работа на този етап?
Дата:   22-06-14 22:57

Благодаря ви за мненията.
Ами под птици имам впредвид това. Когато се разхождам някъде било то в гората или в града.. Сега се замислих дали не е по-добре една турбосапунерка на старо :)
Какво мислите?
Дата:   22-06-14 23:03

http://www.technopolis.bg/b2c/details/390479/P11050101/TSifrov-fotoaparat-FUJI-FINEPIX-S4800-BLACK

Какво мислите за този?
Гледам, че има добър зуум и мисля, че може да ми свърши работа като за начало. :)
Дата:   22-06-14 23:11

Точно това, не
Дата:   22-06-14 23:12

А този?

Публикацията е редактирана (22-06-14 23:14)
Дата:   22-06-14 23:14

... е съшия.
Дата:   22-06-14 23:14

Съжалявам, бях объркал.. Оправих го
Дата:   22-06-14 23:27

Ултра зуум FUJIFILM самo от HS серията. Можеш да намериш за около 300лв втора ръка FUJIFILM HS10 или HS20.

Публикацията е редактирана (22-06-14 23:28)
Автор: allyx   
Дата:   22-06-14 23:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   22-06-14 23:43

Ами да реших го.
Мисля така да направя - ще си намеря турбосапунерка ;)
Благодаря на всички :)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.