Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Отиде си Елизабет Димитрова
Автор: modiliani   
Дата:   27-05-14 00:25

http://www.blitz.bg/news/article/269857

;((( Някъде преди час прочетох в сайта и говорих със съпруга й...

За съжаление е истина...и просто не знам главата ми не го побира...

Невероятен човек, толкова чиста и усмихната винаги като дете...
:((( просто............................... си отиде;(
 Re: Отиде си Елизабет Димитрова
Автор: uri64   
Дата:   27-05-14 00:27

и в 24 часа го има http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4104742

Върви че чакай Бърза Помощ [smilie23]
Автор: makenzi   
Дата:   27-05-14 00:54

Потресен съм,Ели беше приятелка колежка и добър скромен човек! Или почивай в мир! [smilie10]
Автор: allyx   
Дата:   27-05-14 01:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Krassy   
Дата:   27-05-14 01:13

Депутатските БМВ-та са повече от линейките, нали?

[smilie8]
Автор: allyx   
Дата:   27-05-14 01:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Krassy   
Дата:   27-05-14 01:34

Траем си умирайки... или си умираме траейки ...
Автор: chrisnoch   
Дата:   27-05-14 02:02

Почивай в мир, Ели!
Автор: stown   
Дата:   27-05-14 03:17

Автор: pif   
Дата:   27-05-14 07:04

Преди време на катастрофа до телевизионната кула първата линейка нямаше дефибрилатор. Дойде втора - нейния не работи. След 50 минути дойде трета ама беше късно.
По света дефибрилатори има на всички общественни места. Пожарните и полицейски коли също имат. Има малки портативни които не изискват лекар за да се поставят и работят. Смъртността в случаи на сърдечен удар спада от над 80% на 20-25%.
Преди години купиха мотоциклети и оборудваха парамедици. Мисля 10 милиона беше това начинание. Даже веднъж видях един такъв мотор. Идеята е парамедик на мотор да достигне максимално бързо до пациента в нужда. Имаше идея да има екипи от парамедици по магистралите. Не лекар с всички права и специалност а обучен парамедик с общи познания по спешна медицина който да спазва определен протокол за да закрепи пациента за 20-30-50 минути докато дойде лекар или докто го закарат до болницата.
Сега масово спешния център лекува цигани безплатно по домовете, слага обезболяващи на терминално раково болни които не ги приемат в болниците, сменя катетри на възрастни хора които не могат да си позволят частна сестра и какви ли не дивотии. Циганите като видят, че има линейка в махалата почват да звънят за щяло и нещяло и тоя екип го пишо бегал за цялата смяна.
Проблемите са организационни и финансови. 500 милиона всяка година се крадът през Софарма. Няма как да има лекари с 600 лева заплата. Че и по-малко.
Един приятел лекар казва: няма по неблагодарно нещо от излекувания пациент. Ако не ме набие като го спася - съм щастлив.
Нека почива в мир.
Автор: chepkata   
Дата:   27-05-14 07:16

Господи, беше ми добра приятелка! Сега научих!
Невероятен Човек и професионалист! Не мога да повярвам.

Почивай в мир Ели!https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/40.gif

Автор: boni   
Дата:   27-05-14 08:59

Това е голяма трагедия!
Пиф е прав. Крайно време е за пълна промяна в спешната помощ. Трябва да се започне още от училище и да се въведе стабилно обучение при децата поне от 5-ти до 10-ти клас, за да знае всеки човек как да реагира в подобни случаи и как да окаже първа помощ. Задължително 1 час на седмица поне в училище децата трябва да се обучават! В този случай може би най-правилната реакция е бързото транспортиране с частна кола до ИСУЛ. 5-10 мин е от там до ИСУЛ.
Спешната помощ трябва да стане национален приоритет - с голяма мрежа, много линейки, добре обучени, добре мотивирани и добре заплатени парамедици. Полицаите също трябва да бъдат обучени в даване на спешна помощ и задължително да имат дефирбиралотори в колите. Във всяка аптека също, а фармацевтите в аптеките трябва да могат да окажат първа помощ и да имат основно оборудване.
Лека и пръст на Ели...
Автор: alexander97   
Дата:   27-05-14 09:08

Един млад живот приключи нелепо...Колко жалко!

Автор: Rusinov   
Дата:   27-05-14 09:21

Сега гледах репортажа :( Покой на душата й [smilie2]
Автор: quazimodo   
Дата:   27-05-14 09:29

Нека почива в мир!
Автор: pif   
Дата:   27-05-14 09:29

Бони, от нас зависи. Парамедик се става за месец. Кажи го година. Достатъчно познания за да закрепи пациента и да го закара до болница. 5-10 минути без дефибрилатор са фатални. Всяка минута сваля шанса с 10%. До втората минута оцеляваш. След това на късмет. Сърдечния масаж удължава това време. Ако можеш да правиш масаж и транспортираш и на вратата те чакат с дефибрилатор и епинифрин или атропин става.
По света полицаите са обучени за работа с автоматични дефибрилатори. Курса е час и половина. С изпита балабар. Лепиш електродите където трябва и ако ти каже - натискаш Шок бутона. Ако ти каже - правиш сърдечен масаж и обдишване докато не ти каже друго. Ако сърцето е наред - ти казва, че пулса е наред и да провериш дишането. Струва 1000 долара. Нашите управници дори не искат да приемат закон с който да узаконят ползването на автоматичните дефибрилатори. Сега дори до го имаш и го ползваш - отиваш в затвора. Дори да си спасил пациента. А ако не го спасиш - предумишлено убийство.
На мен преди години ми дотрябва дефибрилатор и жив късмет, че със сърдечен масаж сърцето тръгна. Иначе човека си беше отишъл. Линейка идва най-бързо за 20 минути. От тогава в багажника си нося 1 дефибрилатор. Дори и да е незаконно ползването му.
Автор: pmartinov   
Дата:   27-05-14 09:39

Докaто "упрaвниците" мислят единствено зa себе си и зa собственото си блaгополучие много млaди хорa ще си зaминaт без време.

Автор: ishootraw   
Дата:   27-05-14 09:46

Ужасна трагедия! До кога ще живеем така?! Поклон...
Автор: Лидия   
Дата:   27-05-14 10:02

Да почива в мир !
Отвратена съм от тази безотговорна,глупава и цинична причина за смърт.Ще ми се тази смърт да не остане поредната криминална новина ...

Гледах този репортаж,просто......... приятелите й са се опитали да направят всичко..........
линк

Публикацията е редактирана (27-05-14 10:04)
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   27-05-14 10:10

Жалко за момичето!Трябвало е да я натоварят в колата и да я карат в Пирогов.И го препоръчвам на всеки-не чакайте линейка, АКО има възможност спасявайте сами към болница.Особено ако е вечер и няма интензивен трафик!
Автор: skeig   
Дата:   27-05-14 10:49

ИСТИНАТА Е ЧЕ ЧАСТ ОТ ЛЕКАРИТЕ СПАСЯВАТ ХОРА, А ДРУГИ "ЛЕКАРИ" УБИВАТ ХОРА!!!!
Автор: Нели   
Дата:   27-05-14 10:54

Как така, Ели... https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/40.gif
Автор: jivkojj   
Дата:   27-05-14 11:04

Не я познавах дамата, но ужасна история, още повече и начина, по който се е случило всичко.

Нека почива в мир. [smilie2]

Автор: TheOne   
Дата:   27-05-14 11:09

Почивай в мир Ели ! [smilie2]
Автор: paolo_n1   
Дата:   27-05-14 11:29

Нека почива в мир!
А решение с лекари и специалисти е много просто, има доктори от индия от африка има много добри и каритеволи човеци а не еднолични търговци в каквото се превърнаха местните ....

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена