Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Удивителна прилика!
Автор: golded   
Дата:   24-04-14 19:46

https://photo-forum.net/i/1828066

Тази снимка изтеглих от NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELER, направена от портогалския фотограф
Carlos Ribas Monteiro, която поразително прилича на няколко снимки качени във ФОТО ФОРУМ от наш колега. Наистина уникално съвпадение е, португалец и българин да снимат един и същ китаец, на едно и също място!

Re: Удивителна прилика!
Дата:   24-04-14 19:48

https://photo-forum.net/i/1828066

Автор: jino   
Дата:   24-04-14 19:55

Я затваряй бързо темата.
Този риболовец е известен модел за туристите.
Аз лично имам неколко десетки подобни кадри .

[smilie18]

Публикацията е редактирана (24-04-14 19:56)
Дата:   24-04-14 19:58

Нещо като оная хаванска баба с пурата [smile]
Автор: kvakioh   
Дата:   24-04-14 20:00

Снимката има подобни варианти, виждал съм в поне 2 списания приблизителни кадри. Това, че се повтарят, не значи че са откраднати.Просто вече почти всичко е достъпно и нещата са такива, че може да се снима в група от различни националности, и така нещата се разпръскват.
Дата:   24-04-14 20:32

kvakioh аз не обвинявам никого в нищо, още по малко в кражба,
за мен е интересен факта, че и един българин е стигнал до далечен Китай и е снимал този "известен модел"

Публикацията е редактирана (24-04-14 20:34)
Дата:   24-04-14 20:40

jino вместо да ми даваш съвети за темата, след като и ти си бил там и си го снимал, пусни някоя снимка, да видим и твоята гледна точка.

Дата:   24-04-14 20:45

Ох айде стига колко ощее [smilie5]
Автор: jeckyto   
Дата:   24-04-14 22:22

https://www.flickr.com/photos/96814647@N02/with/11392305635

Автор: vicking   
Дата:   24-04-14 23:29

тази с коя точно сравняваш, че линка дето си дал е с твойто име?

Публикацията е редактирана (24-04-14 23:33)
Автор: metodiev_martin   
Дата:   24-04-14 23:34

Предвид отвратителната компресия на снимката, липсата на EXIF и предходните снимки на автора, съм склонен без каквито и да било скрупули и угризения да го обвиня в кражба
Автор: stown   
Дата:   24-04-14 23:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: metodiev_martin   
Дата:   25-04-14 00:01

И аз така [smilie5] Явно пусналият темата нещо е объркал профилите.
Той показва снимка от своя профил и пита, как е възможно такова съвпадение със снимка на наш колега [smilie5] [smilie25]
Автор: kirilstanoev   
Дата:   25-04-14 00:10

@metodiev_martin
golded се е опитал да публикува снимката в темата,но не е успял и след това я е качил в собствения си профил,за да разберем все пак кой кадър има предвид.Тъй като липсва друга информация,предпоставките да се шашнем са големи ;D ;D ;D
Дата:   25-04-14 00:54

kirilstanoev е прав, линка към снимката по някаква причина не можа да се качи.
Когато видях снимката на португалеца, веднага се сетих че бях силно впечатлен от подобни кадри на наш колега от форума. Търсих ги, но не можах да ги открия за да ги илюстрирам.До колкото си спомням снимките на колегата бяха серия от 6-7 кадъра и се различаваха като композияия и гледна точка от тези на португалеца. ИЗОБЩО НЕ СТАВА ДУМА ЗА КРАЖБА от която и да било страна, просто на мен ми се стори невероятно съвпадение в необятен Китай , двама души да снимат една и съща местност и един и същ човек! Но явно се оказва, както е споменал jino по горе, това място е туристическа дестинация и много хора са снимали този рибар.
Съжалявам за объркването, не съм искал да засегна никого!
Очевидно в началото не съм се изразил достатъчно разбираемо.

Публикацията е редактирана (25-04-14 01:08)
Автор: stown   
Дата:   25-04-14 02:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   25-04-14 02:44

Ми, не знам, пише че е Китай
A quasi studio portrait.keywordsCormorant fisherman, Li river, China

Автор: e-mil   
Дата:   25-04-14 06:58

В началото може и да не е ставало дума, но сега си е чиста кражба - сложил си чужда снимка в своя профил.
Дата:   25-04-14 07:00

Човека с е объркал ,направил е това престъпление по невнимание [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Поздрави на голия дедо!
Автор: bvsmp   
Дата:   25-04-14 08:44

В края на краищата какво си се опитал да кажеш или покажеш не се разбра. Да беше обяснил още от началото, че нямаш предвид кражба, а съвпадение. Заглавието е правилно, но едва сега се разбира, че не е търсен преносен смисъл в него...[beer]
Автор: мара   
Дата:   25-04-14 09:02

ми ето на - много лесно се изясни. голема работа! човекът, разбра, кво му казват, обясни, какво е имал предвид - ако е имал друго предвид - вече го няма [smilie18]
голема работа, че бил си качил са малко снимка в профила, за да може да я покаже! по буквата на закона може и да се води кражба, ама ако е така - егем ти закона [smilie18]
Автор: atrifonov   
Дата:   25-04-14 09:38

Предполагам, че автора от ФФ, който визираш е този- Morandi

Дата:   25-04-14 09:52

e-mil не четеш, изрично съм посочил от къде е изтеглена снимката и кой е автора. Освен това в сайта е отразено че снимката е достъпна за теглене в този размер.

jino, благодаря за поздрава, да, дядо съм, имам внук на 17 години и и се гордея с него! Пожелавам и на теб да дочакаш внуци! Има хора, които лягат и стават с мисълта за престъплениице, далаверка, или друга нечеснотиика, поради тази причина подозират всички останали в същото. Кой как живее с това бреме, си е негова работа!

Дата:   25-04-14 10:08

Благодаря!
Аз гледам мойте колкото се може по-скоро да ги гоня да се женят че ми омръзнаха [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18].
Дата:   25-04-14 10:27

atrifonov да, това е автора, ( снощи търсих, но не можах да го открия), с удоволствие разгледах отново снимките му, заслужава си да се видят! Когато се сравняват директно, става ясно че няма как да са взаимствани.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.