Автор: ANONIMNIQ
Дата: 01-12-13 18:51
Темата ми е интересна, защото това ми е любимият жанр във фотографията и аз лично опитвам да правя някакви опити в тази насока... в 95% това снимам и ми харесва.
По принцип не съм чак толкова контактна личност и може би това е един вид "сближаване" до хората. Уличната фотография е социална фотография, в която фотографа е част от заобикалящата среда, без задължително да комуникира с хората. Всъщност - единствената комуникация е чрез обектива. Аз лично предпочитам в повечето случаи да оставам незабелязан, когато снимам някого, първо, защото ми е важно да уловя автентичния момент, и второ - за да не изглеждам като някакъв перверзник.
На мен ми харесва да улавям духа и атмосферата на градската среда.
За съжаление все още не съм събрал достатъчно кураж в себе си и се е случвало да пропусна да заснема интересни образи, защото съм бил твърде близо и ми е било неудобно да ги снимам... а това в този вид фотография е най-важно - фотографа не бива да се страхува от реакцията на някой, който види, че го снимат.
Наскоро имах случай, снимам един човек, вървят срещу мен едни момичета, минават край мен и си говорят "Тоя ни снима". Еми... поне наистина да бях снимал тях.
Интересно ми е да виждам и примери, които се дават в темата и дискусията ми е интересна, така, че моля автора да не ме блокира отново, като в предишната си тема!
|
|