Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив на М42 с преходник към Никон
Автор: Божидар58   
Дата:   06-04-14 12:14

Снима с Никон Д200 и Д300. Разполагам с доста съвременни обективи, но от любопитство искам да пробвам и вариант ръчен обектив на М42 с преходник към Никон. Имам преходник с оптичен елемент, който може да се сваля. Евентуално ще ползвам обектива, а именно 135/2.8, само за портрети и за нищо друго, като няма да ползвам светкавица. В този случай трябва ли да настройвам нещо в менюто на апарата там дето е за NON-CPU. И понеже не съм снимал с такъв обектив ме интересува как се процедира. Аз мисля така: Слагам апарата на М режим, задавам блендата ръчно от обектива и определям скоростта от врътката на апарата до достигане на вярна експозиция. Така ли е или бъркам. Благодаря предварително...
 Re: Обектив на М42 с преходник към Никон
Автор: fraction   
Дата:   06-04-14 12:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: simbon4o   
Дата:   06-04-14 12:36

По-добре никонски обектив или тамрон адаптол, оптичните елементи скофтват качеството на обектива и се губи смисъла.
Автор: fraction   
Дата:   06-04-14 12:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Божидар58   
Дата:   06-04-14 12:50

Както казах имам осем никонски съвременни обектива, от които 4 твърди. Така, че съм наясно с качеството. Искам да опитам от любопитство и затова питам. Наясно съм, че качеството няма да е като на 85/1.4 Д с който обикновено снимам портрети, но понеже съм любопитен ще пробвам и този вариант. И така моля по въпросите дето съм задал.....
Автор: rumm   
Дата:   06-04-14 14:03

Да , така както си мислиш е.Не се настройва нищо допълнително в NON-CPU.Там можеш да въведеш примерно един AI-S обектив и като му въртиш блендата , тялото "разбира" колко е и така пресмята.

Автор: boki_65   
Дата:   06-04-14 15:11

с обективите на т2 и преходник към никон ще има ли "безкрайност" ?
Автор: the_psycho   
Дата:   06-04-14 16:03

липсата на стабилизация и кофти преходниците до голяма степен обезсмисля използването на м42 обективи на никон.

ако искаш само да пробваш дали ще стане, разбирам... в такъв случай бленда, скорост и чувствителност на ръка

но за нещо по-сериозно - не си заслужава средствата и времето :)
Автор: stown   
Дата:   06-04-14 16:07

Автор: rumm   
Дата:   06-04-14 16:09

да , така се избягва от оптичен преходник но остава работа само на напълно ръчен режим - М.

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.