Автор: HSGeorgiev
Дата: 28-03-14 11:13
Напоследък гледам рядко да пиша тук, но в случая ще си го позволя.
Има коментари под обявата:
DACI123 17-03-2014 09:59
има ли високоскоростна синхронизация????
-0 +0
gushev 17-03-2014 10:19
Мисля че да :)
-1 +0
azalis 28-03-2014 10:19
Купих въпросната светкавица ...
Има съвсем директен ясен въпрос - "има ли високоскоростна синхронизация?". Има и отговор от продавача - "Мисля че да :)" ... Какво значи "Мисля, че да"? Продавача държи светкавичката в ръцете си, освен това има тяло, на което да я закачи и да пробва дали има високоскоростна синхронизация, нали? Въпросът горе може да означава поне две различни неща - дали този модел има високоскоростна синхронизация, но също така и дали работи високоскоростната синхронизация на този въпросен екземпляр, който се продава. И продавачът отговаря, "мисля че да ...". Аз доколкото си спомням, само светкавичките на Никон поддържат високоскоростна синхронизация, тоест синхронизация над синхронната скорост с телата на Никон, но може и да греша. Сигурно, ако аз бях купувач, щях да си проверя какво точно представлява модела. ОК, сигурно купувачът тук е сгрешил, като се е предоверил, приемам го. Но това по никакъв начин не означава, че трябва да се снеме отговорността от продавача. Какво ще означава това - че ако някой успее да излъже друг, то отговорността е само на излъгания ли? Вярно, така е формулиран отговора, че формално продавачът може да твърди, че не е излъгал съзнателно. Просто не е знаел ... И не е знаел как да провери ... Не че го вярвам - някой си купува светкавица, цели девет месеца не му влиза в употреба (така пише в обявата) и затова я продава и само някакви си часове след като я е продал си купува друга - явно му трябва светкавица, но определена светкавица с определена функционалност. Пък като го питат "може ли тази светкавица, дето я продаваш еди-какво-си?", той отговаря "мисля, че да", пък то на практика се оказва не ... Пак казвам - няма как да се докаже, че продавачът е постъпил така умишлено, но едно неприятно усещане остава у човек - твърде много съвпадения
Не смятам, че трябва да се толерира подобно поведение в базара.
Съвсем друг е обаче въпросът, че админите няма как да толерират или не нечие поведение при вече приключили сделки - те не са страна по сделките, нямат никакви права. Така че станалото - станало, но ако бях на мястото на продавача бих си откупил просто светкавичката обратно - просто наистина не е коректно.
|
|