Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 NIKON D90
Автор: angel.s   
Дата:   27-03-14 22:17

Здравейте колеги,относно никон д90.Апарата преди два месеца излезе от гаранция пазен е много. На по-малко от 7000к.и не ми се разделя с него,а проблема е,че се отлепи гумата,която е на гърба на тялото.Искам да попитам някои ако е имал подобен проблем. Подменял ли е и откаде може да се намери?

Re: NIKON D90
Автор: mihajlov2   
Дата:   27-03-14 22:33

Това с гумите /не само задната, а и останалите/ си е много стар проблем при доста тела на Никон. Не злорадствам, аз самият имам Фуджи С5Про, което като тяло си е жив Никон D200,и на което засега само гумата под предната врътка лекичко се е раздула в горния край и засега не пречи.
Та за гумите - доколкото знам, фирменият сервиз на Никон май сменя гуми... При това май се подменят всички, а не само една. А фирмата, осъществяваща фирмен сервиз, е Профайлд. Предполагам, че комплект резервни гуми за Д90 може да се намерят отнякъде - примерно EBay, и ще ти излезе много по-евтино, но дали можеш сам да си ги смениш, не знам.
Автор: turntablism   
Дата:   27-03-14 22:37

Поръчах си гума от ибей, пристигна за 15-20 дни. Струваше нищо пари. Подмених я супер лесно, всичко заспа. Препоръчвам..[beer]
Автор: quazimodo   
Дата:   27-03-14 23:29

Да-а-а, трябва да се гледа ДОТ-а и редовно да се сменяват зимни и летни [smilie5]!
Автор: mihajlov2   
Дата:   27-03-14 23:36

М-да, летни, зимни, грайфери, шипове, вериги... Навремето тук във форума това за гумите беше една от основните закачки на канонци. Един от форумните корифеи /канонец/ в темите за Никон винаги първо питаше как са гумите.
Автор: rx   
Дата:   28-03-14 00:07

Гума като гума. На дъртото 40Д също му се беше отлепила [beer]
Автор: lakosta   
Дата:   28-03-14 18:27

Имах Д90 и сам си залепих гумата с едно лепило - Бизон.
Не мръдна две години и така го продадох...купувача го видя и прие![beer]
Автор: stown   
Дата:   28-03-14 18:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   28-03-14 19:14

може да се намери от някое китайче-веселяче, но комплект гумички, ако не греша беше повече от двайсетина лева.
Автор: Gam3Ra   
Дата:   28-03-14 20:46

За около 15лв китайците изпращат тази гума, заедно с двойнолепящо във същата форма, тоест най-сложното нещо е да издърпаш старата гума и да зачистиш лепипото хубаво.
Автор: sirteo   
Дата:   28-03-14 23:50

лепил съм старите гуми с Прома (обущарско лепило), като внимателно ги поизрежа по разтеглените краища. Друг вариант е двойно лепящо тиксо 3М, изрязва се по формата на гумата и се лепи.

...общо взето, това му е проблема на Никон [smilie7]
Автор: pmartinov   
Дата:   28-03-14 23:58

Вземи от тънкото двойно лепящо на 3М

Има и дебело около 1мм което не върши работа !
Автор: stown   
Дата:   29-03-14 06:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: angel.s   
Дата:   29-03-14 14:42

Благодаря Ви колеги.Намерих гума и се поставя за 1-2м. време.
Поздрави на всички.

Автор: ludiakolio   
Дата:   30-03-14 12:53

Странна работа ,тези гуми- не една тема се говори за проблем с гуми на никон.Толкова ли е трудна да ги залепят един път завинаги.
Автор: jivkojj   
Дата:   30-03-14 13:14

Проблема не е толкова в лепенето, а че самите гуми са меки. Като стискаш апарата, колкото и да е, се разпъват и съответно разлепят. На моя също се отлепи, но не само отлепи, но и разтегна, до толкова, че трябва да изрежа част от нея че да се събере обратно на мястото си. Написах обаче писмо със снимка на фактурата до Никон и те ми пратиха нови гуми и лепенки. Още не съм ги лепил обаче. И със сегашната гума е ок засега.

[beer]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.