Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Може ли във фото-форум да станеш от топ авторите с чужди снимки?
Автор: realnoncho   
Дата:   27-03-14 08:13

В случая не става въпрос за напълно чужди снимки, а такива които се пускат от модела участвал на снимките с друг фотограф. И могат ли всички голи модели да изкарат по 20 кадъра от снимките на други фотографи и да са от топ фотографите [smilie25][thankyou]
 Re: Може ли във фото-форум да станеш от топ авторите с чужди снимки?
Автор: demiman   
Дата:   27-03-14 08:14

[smilie7]
Автор: prisonbreak   
Дата:   27-03-14 08:19

И изглежда може. [beer]

Публикацията е редактирана (27-03-14 09:07)
Автор: J0R0   
Дата:   27-03-14 08:45

Е, защо да са чужди?
Аз съм ги гледал как работят. Мария в много случаи е инициатора на някой кадър. Подготвя си грима, дрехите, позата, измисля си идеята. Това че Калин е натиснал копчето е просто за по-лесно, със същия успех може да ползва дистанционно или самоснимачка.
Хората са екип и добре работят като екип.
Освен това не виждам Калин да претендира за авторство.
И след като той е решил че тия снимки не са негови, кой може да реши друго?
Автор: bairi100   
Дата:   27-03-14 08:46

Къде го намирате тоя топ?При мене такъв нема?[cool] [smilie11]
Автор: HP   
Дата:   27-03-14 09:01

[bАвтор: J0R0
Дата: 27-03-14 08:45

Е, защо да са чужди?
Аз съм ги гледал как работят. Мария в много случаи е инициатора на някой кадър. Подготвя си грима, дрехите, позата, измисля си идеята. Това че Калин е натиснал копчето е просто за по-лесно, със същия успех може да ползва дистанционно или самоснимачка.
Хората са екип и добре работят като екип.
Освен това не виждам Калин да претендира за авторство.
И след като той е решил че тия снимки не са негови, кой може да реши друго?
]

Не съм съгласен с това, освен с частта , че господин Калин не претендира за авторство. И едва ли е по-лесно господин Калин /наричам го така, защото не знам за кого става въпрос/ да натисне копчето, вместо дистанционно или самоснимачка. Фотографията е изкуство на стотни и хилядни. Никой не може да ме убеди, че някой , който примерно си няма хал хабер от фотография /освен ако не разчита на случайността/ и само натиска копчето, може да се сравни с някой, който като погледне през визьора и знае какво трябва да види и КОГА да натисне копчето.
Дата:   27-03-14 09:20

Ако някой е иницатор на даден кадър и се брои авторство, може ли във ФОТО форум да се включат и арт-директорите, гримьорите и стилистите [smilie25] [beer]
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   27-03-14 09:22

Дайте снимки да гледаме
Дата:   27-03-14 09:58

Мога да разширя темата - може ли да стане същото със снимки от семинари/уъркшопи на който най-малкото са те насочвали за подходи и правилни практики [smilie25]
Дата:   27-03-14 10:04

Аз пък си мисля, че когато става въпрос за работа в екип, когато става дума за близки хора, когато и двамата са съгласни, когато и двамата нямат нищо против, няма голямо значение кой от екипа ще си напише името като автор.
Има проблем, когато единият има претенции.
Или когато единият ги ползва без знането или без съгласието на другия.
В медиите най-редовно репортерите си разменят кадри от събития (защото трудно се покриват десет събития) и това не е проблем за никого.
Миналата година размених кадри срещу пропуск за концерт.
Тия кадри не са моите кадри, аз нямам претенции към тях, те са си на човека дето ми даде пропуска. Той си ги публикува, взе си хонорарите за тях.
Аз дори ги нямам при мен. И не виждам това кого другиго засяга и кой би могъл да има някакви претенции.
Автор: vgramatikov   
Дата:   27-03-14 10:04

Каква е целта на тези тема?

Администратора да се погрижи :)
Автор: fraction   
Дата:   27-03-14 10:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: kalynsky   
Дата:   27-03-14 10:09

Целта според мен на тази тема е личен хейт,нараняването на собственото "Аз", демек Егото. И най-вече Този прословут топ сто на автроите в ФотоФорум!!!
realnoncho не може да преглътене , че модел който снима от около 1 година е на едо ниво със същият!
Поздрави на всички и наздраве! Спрете с тази завист и хейт,
СНИМАЙТЕ БРЕ ХОРА!!!
Автор: мара   
Дата:   27-03-14 10:10

ми в други сайтове даже си има категория "модели" там моделите си качват снимките, като даже не вибнаги пише автор, щото наистина те са дали идеята за кадъра - примерно.
мирабилия как бачка? ами пак така. екипната работа си е екипна и мен ме кефи. двама души се сработват и така. ей на - напоследък аз бачкам с любимия - оказа се, че можел да върши не само чирашката работа, ами и идейна! ми подписвам и с двете имена. що не?!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   27-03-14 10:13

Целта е да чуя и мнението на други хора по този интересен за мен въпрос [beer]

Примерът, който Жоро е дал не е същото - там е на база на лично разбиране за да се свърши определена работа. А тук нали все пак е сайт за авторска фотография.

Понеже досега никой не е казал, че не може досега - ако аз съм с приятел някъде, видя нещо интересно и му кажа снимай, после снимката е станала и я пусна от свое име всичко е точно [smilie25]
Дата:   27-03-14 10:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   27-03-14 10:17

Можем да разширим темата до семинери и уъркшопи.
Тия неща трябва да са изяснени много добре предварително, за да няма претенции и разправии.
Първо моделът съгласен ли е тия снимки да бъдат използвани от курсистите.
Второ водещият съгласен ли е.
Има случаи, спомням си, в които водещият не е съгласен курсистите му да използват снимките, защото той е нагласил осветителните тела, сцената, модела и т.н. и смята че заслугата е в голяма степен негова.
Това е негово право.
В такъв случай снимките не би трябвало да се ползват от курсистите, въпреки че курсистът е натиснал копчето на апарата си.
Има и случаи в които водещият и моделът нямат против снимките да се ползват, въпреки че имат голямо участие в кадъра.
Те могат да отстъпят това си участие на курсиста.
Това също е тяхно право.
В тоя случай курсиста може без проблем да си ползва снимките.
Нещата са прости.
И няма смисъл да се усложняват.

Примерите са много, и Мирабилия и Зелда и още куп други...
Дата:   27-03-14 10:17

При положение, че нищо конкретно не съм посочил, някои хора прекалено бързо се разпознаха [beer]

Аз съм задал конкретен въпрос МОЖЕ ЛИ?, а ми се отговаря със защити и обвинения за личен хейт?
Дата:   27-03-14 10:18

Автор: boni   
Дата:   27-03-14 10:21

Понеже съм бил свидетел на работата на Калин и Мария, ще кажа следното - Мария има авторски нейни снимки. Работи чудесно и с дистанционното и със самоснимачката. Някои фотографи на един семинар бяха изненадани, че им даде ценни фотографски съвети.
Ако някой има информация, че някои публикува неавторски снимки в сайта, моля да сигнализира с надлежните доказателства .
Автор: boni   
Дата:   27-03-14 10:25

Автор: realnoncho
Дата: 27-03-14 08:13

В случая не става въпрос за напълно чужди снимки, а такива които се пускат от модела участвал на снимките с друг фотограф. И могат ли всички голи модели да изкарат по 20 кадъра от снимките на други фотографи и да са от топ фотографите [smilie25]

Конкретно на този въпрос, както си го задал - категорично НЕ, НЕ МОЖЕ.
Дата:   27-03-14 10:28

realnoncho..............кажи направо за кой става въпрос , а не да се измъкваш!!!

Публикацията е редактирана (27-03-14 10:29)
Дата:   27-03-14 10:30

Ето това е отговор - конкретно и ясно [beer]

kalynsky,
Изяснявам си питане за форума, не съм виновен ако някой се е почувствал засегнат. За мен въпроса е интересен.

Публикацията е редактирана (27-03-14 10:34)
Автор: asahi   
Дата:   27-03-14 10:30

Питаш дали може? Може.

Питаш дали е редно? Ако е предварително договорено е редно. Ако не е договорено не е редно.
Дата:   27-03-14 10:32

realnoncho.........Разгледай кадри на Brooke Shaden!!!
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

Тази тема е затворена