Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Разфокусиране на фона
Автор: Kr.DimitroFF   
Дата:   23-03-14 14:39

Здравейте приятели! От скоро се занимавам с фотография. Имам Sony dsc-hx200 и ако можете да ми препоръчате някакви трикове за разфокусиране на фона е съм Ви много благодарен! Снимките си ги обработвам с GIMP, но там колкото и да ровех не можах да открия нещо такова! Благодаря Ви! Лек и приятен ден!

Re: Разфокусиране на фона
Автор: realnoncho   
Дата:   23-03-14 14:44

Ето - https://www.youtube.com/watch?v=GpR5wpqamMc
Но няма да е същото като дефокусирано със светъл обектив на по-голяма матрица.
Автор: Sentel   
Дата:   23-03-14 15:15

Само, че, за да стане по-реално трябва да се използва gradient ефект. Много неестествено стои иначе. Все пак обектите в бекграунда не са на еднакво разстояние от обектива, че да са еднакво дефокусирани.
Автор: T.Stoychev   
Дата:   23-03-14 15:30

Gimp не съм го използвал последните 6-7 години, ще ти дам няколко други идеи за "фокусирането)
Photoshop CS6 - Filter>Blur>Iris Blur
//ако прецениш примерно с "Magnetic Laso" можеш да оградиш дадения обет който да остане в фокуса и като обърнеш селекцията.
за обектив с максимална апература f/2.8 - 5.6 пробвай с f=2.8 но разфокусирането на фоновите предмети ще е слабо, трябва светъл обектив с примерно 1.8/1.4 да се получи.

Публикацията е редактирана (23-03-14 15:34)
Автор: Божидар58   
Дата:   23-03-14 15:44

Колкото обектива е с по голямо фокусно разстояние и колкото отвора на блендата е по отворен, толкова фонът е по разфокусиран... Примерно при фокусно разстояние 300мм и бленда 2 ще имаш много плитък DOF и много разфокусиран фон.... Естествено и цената на обектива отива нагоре...Иначе във фотошоп има много начини, но не е същото.....

Публикацията е редактирана (23-03-14 15:44)
Автор: Kr.DimitroFF   
Дата:   24-03-14 10:54

Благодаря на всички! Много ми помогнахте!
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.