Автор: T.Stoychev
Дата: 19-03-14 21:37
Здравейте,
Следя ви форума от доста време, и все не ми се беше налагало да пиша, но ето че дойде момента.
До сега снимах с HTC One X и имам за последните години близо 5000 снимки, да кажем че обичам да снимам друг е въпроса че нямам техника, а сега реших и да си я набавя.
Сега завършвам УАСГ, Геодезия с Фотограметрия и дистанционни методи. И се надявам фотоапарата който ще си взема да ми върши работа за създаване и на 3D модели на сгради и паметници на културата (Професионалните фотоапарати за тази цел почват от 10 хил. лева нагоре, но в по импровизирани ситуации могат да се използват фотоапарати и по 100-200 лева и смесица от аналогови и цифрови снимки) . В същия момент искам да използвам фотоапарата и за любителски снимки, портрети, пеизажи, природа, архитектура и макро за сега най-много ме вълнуват, но не изключвам и другите.
Ето какво точно търся, и се надявам вие да ме насочите към някой модел:
- Минимални деформации по снимките (X Y координати), както и по малко шумове в крайния вариант на обработка.
- Цена: От 500-900 лева, като се надявам да клони към по малките цифри, но не и да рефлектира сериозно върху качествата на получените изображения.
- Възможност за по горе изброените опции за снимки.
За сега съм се ориентирал като неразбиращ от фотоапарати към DSLR и макар нещо да ми се иска CCD матрица (Заради това което четох в форума, по отношение на качеството на снимката), при тях са застъпени CMOS. Другото което не ми харесва при DSLR поне по параметри е малкото мегапиксели в този ценови диапазон - до 14 mpix не знам до колко всички са активни. В снимките с цел Фотограметрия ще снимам със статив, така че време за експонация ще е по продължително и предварително определено. Друго е Фокуса който трябва да се запази един и същ при няколко снимки от различни бази (Места) на снимане.
|
|