Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Профайлд сервис
Автор: martinmaks   
Дата:   17-03-14 14:15

Привет колеги! Моля за съвет. Носих си никона д7000 за лек ремонт в профайлд. Отстраниха проблема, но като се прибрах вкъщи, сложих обектива и като погледнах през визьора, какво да видя: един голям косъм и черна едномилиметрова прашинка залепнали на огледалата. Тази сутрин им го връщам та баш майстора да почисти след себе си. Проблемът е, че те много ми се разсърдиха. Първо се опитаха да ми обяснят, че ги е имало и преди (в см, че ги послъгвам). После ми казаха, че прашинката нямало да оказва влияние на изображението а само щяло да ме дразни в началото, но после съм щял да свикна. Стана ми много обидно, не само защото камерата ми е нова, не само, че казвах истината, но отсъствам от работа за да им занеса камерата, която няма да мога да ползвам още кой знае колко време (казаха, че няма да стане тази седмица), но най-вече понеже очаквах да ми се извинят,за немарливата си работа, пък те ми се скараха. Както и да е, приеха я за почистване, но сега се чувствам все едно съм оставил детето си на доктор, когото съм ядосал преди това. Какво бихте ме посъветвали, да ида да си я взема и да я дам другаде (където ще си платя за почистването на тяхната мизерия) или да им я оставя те да си я почистят? Благодаря Ви предварително!
Мартин

Отговори на това съобщение
 Re: Профайлд сервис
Автор: GenaDP   
Дата:   17-03-14 14:34

Бъди благодарен, че само са ти се карали, а не са те били...

Автор: sibirska   
Дата:   17-03-14 14:35

Взимай я и я занеси някъде другаде. Че тези фирмени сервизи са малко мърлячи. МАЙСТОРИТЕ са на заплата там.

Автор: uri64   
Дата:   17-03-14 14:43

Не си оставяйте нещата така. Накарайте ги да си изчистят, каквото са нацапали. При по-нататъшни проблеми се обърнете директно към ръководството на Профайлд. Централният сервиз на Никон за Европа е в Дюселдорф. Там вероятно също може да се изпрати рекламация относно обслужването.
Но е хубаво техниката да се оглежда добре още в момента на получаване и рекламациите да се правят на място.

Публикацията е редактирана (17-03-14 14:44)

Автор: Gam3Ra   
Дата:   17-03-14 14:47

Здравей, в сервизните центрове при оплакване/жалба почти всеки приемчик ще ти се "изрепчи", или ако лицето е било необслужващ персонала, тоест някой сервизен техник. Ти за себе си си коректен, но те няма как да са уверени в това. Хората, занимаващи се пряко със сервизната дейност се сблъскват всекидневно с оплаквания от общ характер от клиентите си, нервите опънати на струни и предвид българският манталитет да сме хитреци....

Техниката не е евтина, аз на твое място бих запознал отговорното лице на Профайлд сервиз за конкретния случай и ако поведението е същото - да, бих си взел обратно апарата, за да го предам в друг сервиз. Да спомена, че съм нямал вземане/даване с въпросния сервиз.

Автор: xfs   
Дата:   17-03-14 15:03

Здравей, аз не бих им дал да докоснат апарата, щом са мърлячи защо втория път да е по различно, и директно бих се жалвал от отношението и немърливата работа в централата в Европа

Автор: nevermess   
Дата:   17-03-14 15:41

Профайлд не са най-добрият сервиз дори по нашите родни БГ стандарти.... по-добри са от този на Канон, но далече от качеството на нормалните сервизи. Ако проблема не е специфичен отиди в Happy Foto. Ще получиш по-добро отношение....

Автор: martinmaks   
Дата:   18-03-14 10:28

Благодаря ви за съветите. Току-що ми се обадиха, че са махнали голямата прашинка, но при затварянето попаднала друга на нейно място, била по-малка [smilie11] Не можели да ми дадат гаранция, че ако го отворят пак, да махнат новата прашинка, няма да попадне друга. Казват, че най-сигурното решение било да се смени призмата (или каквото е там). Офффф, не знам вече какво да правя...

Автор: victory13   
Дата:   18-03-14 10:36

взимай си апарата и се махай от там [smilie23]

как е възможно да няма малка стая с контролирана запрашеност за ремонт на такава техника, и да се зоват сервиз... това може да е сервиз само за прахосмукачки [smilie24] [smilie24]

Автор: netizen   
Дата:   18-03-14 10:58

Вземай си апарата и пиши едно прочувствено и сълзливо писмо до никон с копие до тези аматьори.

Автор: rx   
Дата:   18-03-14 12:42

[smilie24] Наистина трябва на оспамиш "шефовете" им - не може сериозна фирма като Никон да си позволи някакви пикльовци да я излагат така! При такова отношение и най-вече - качество на работа, никога не бих си занесъл техниката там. Следващия път може и някоя хлебарка да откриеш и да ти кажат - ми тя сама си влезе!

Автор: krist   
Дата:   18-03-14 13:11

I AM More hair...[smilie8]

Автор: Havga   
Дата:   18-03-14 13:50

оххх, не искам да ти спамя темата, но и аз съм малко стресната от техните услуги...
преди време около месец и половина занесохме един Никон Д200 за ремонт, не му работеше копчето за включване и изключване, това разбира се на прима виста.
После се оказа захранване и смяна на гуми, макар тези да бяха нови и цената на ремонтната услуга от 350лв...... , както и да е преглътнахме, но при получаването на никона при тест на място същия не разпознаваше картата....., нещо което преди не е било проблем.
отново се наложи да го оставим, сега искат още 80 лв. допълнително и фотоапарата продължава да не е готов; общо до тук около два месеца....и ако платя около 430 лв. ?!?!
аз малко разбирам от техника, но ми се струва прекалено и ако цената е такава каквато е, то все още не разполагам с апарат...!

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   18-03-14 13:50

[smilie23]

Публикацията е редактирана (19-03-14 10:27)

Дата:   18-03-14 14:06

Havga явно тези си плачат за КЗП или винкел... наистина ли са официален сервиз на никон?! От казаното си представям гаражния автосервиз в квартала дето "се оказва", че винаги са ти счупени още 5-10 неща, които преди това никога "не си забелязвал"

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   18-03-14 14:12

[smilie23]

Публикацията е редактирана (19-03-14 10:26)

Дата:   18-03-14 14:34

Всъшност като знам сервиза на Мерцедес, какво ли се учудвам... много им пука какво става във фирмените им сервизи на гъза на географията...

Автор: 798099   
Дата:   18-03-14 14:41

Ако имаш предвид сервиза на Балкан Стар, [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: krist   
Дата:   18-03-14 14:45

за 430 лв. направо ще си вземеш още един Д200..

Дата:   18-03-14 14:49

Същият

Автор: emo99   
Дата:   18-03-14 17:12

баби-играят-с-теб - Има полза от жалби до КЗП.Лично съм подавал няколко.Резултат- чисто нов фотоапарат(по-нов модел) и чисто ново DVD-R.

Автор: stown   
Дата:   18-03-14 17:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lakosta   
Дата:   18-03-14 20:55

не мога да повярвам...вършили са ми работа,но преди време! Явно персонала не е същия... взимай си техниката и бягай!
Ако е нужно чистене - сигурно ще намериш къде [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: