Автор: slavoart
Дата: 15-03-14 17:40
Здравейте! Не знам как да опиша "проблема" си, но накратко....прекалено голям брой кадри на сравнително ново тяло.
Преди 8-9 месеца си купих от Е-МАГ нов КАНОН 650Д. Страхотна машинка, която взех за снимане предимно във видео режим. Става въпрос за кратки видео клипове. Никога до ден днешен камерата не е показвала проблеми и работи ПЕРФЕКТНО И БЕЗОТКАЗНО. Снимки с фото апарата почти не съм правил, тъй като за фотография използвам фулл фрейм системата си, както и 2 малки безогледалки с които разполагам. Та в последствие Канон извадиха на пазара добър апарат с нова ауто фокусна система - 70д и аз реших да ъпгрейдна към него за моите видео нужди Стегнах 650д за продажба и за да съм коректен към новия собственик реших да проверя броя кадри, които съм навъртял за някой месец с него. По моя груба преценка, тъй като пазя голяма част от видео файловете направени от мен, броя кадри едва ли надвишава 7-8000. Каква беше изненадата ми когато софтуера ми показа, че апарата е на.......56 000 кадъра. Помислих си, че е грешка и за втори път го сложих, но ми показа същата цифра. Проверих папките в компа, където съхранявам заснетото с него и там се кипреха около 6000 кадъра.
Спомних си, че когато пристигна и го тествах в куриерската фирма, му сложих карта от старото ми 550д, без да я форматирам. Стария апарат тогава беше приблизително на 40-50 000 кадъра. Така новата придобивка започна да показва като имена на файловете цифрите на старата. Въпроса към вас е: Възможно ли е брояча да се е шашнал и да е продължил номерацията?
Друго което си спомням, че установих едва вечерта на покупката, че в кутията липсват дискове и книжката с упътване. Пуснах веднага запитване до Е-МАГ за този пропуск и ми бе отговорено, че техниката идвала от Румъния и дисковете и книжките били на румънски и поради тази причина в промоционалните двойни пакети, какъвто аз бях поръчал.....не ги слагали :) Започна да ме гложди и съмнява нещо типично по български, дали апарата не е бил от така наречените рекламни или тестови бройки за промотиране, но пък наистина беше....НОВ, знаете как изглежда новата техника....и как мирише :)
Гарантирам, че не е възможно за такъв кратък период да навъртя такъв огромен брой кадри. А и ако го пусна в базара стриктно ще отбележа тази цифра от която цената на апарата ПАДА. Винаги когато съм продавал техника съм правил жест към бъдещия собственик и съм поемал част от смяната на затвора, май и сега ще съм принуден да го направя въпреки, че апарата е все още гаранционен и работещ БЕЗУПРЕЧНО!!!
Ето една моя стара продажба в която отново правя такава отстъпка, но за реално навъртени кадри: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=339975&t=339975
Та още веднъж да формулирам въпроса си....възможно ли е системата на брояча да се обърка?
Мисля си и за ЗЕНТЕКС, но това допълнително ще натовари бюджета за проверка и транспорт за камера която скоро няма да е моя
Благодаря предварително за споделените мнения!
|
|