Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Предложение за кухите профили, гласуването и т.н.
Автор: Alsand   
Дата:   12-03-14 13:44

Във връзка с притесненията на администрацията на ФФ, че ако няма рейтинги А и Б, много хора ще се втурнат да регистрират кухи профили, за да си избутват снимките на първа страница, искам да предложа за обсъждане следната идея, която ми се струва, че може да бъде добре работеща.

Идеята ми е следната. За да може един потребител да има право да гласува за снимките във форума, в профила му трябва да има поне 20 снимки, като броят на гласувалите за тях (не сумата на точките), трябва да бъде средно по 20 гласа на снимка. Или с други думи, за да получиш право на глас, трябва да имаш минимум 20 снимки в профила, които са събрали общо минимум 400 гласа. Една снимка може да има и 10 гласа, но тя ще трябва да се компенсира от повече подадени гласове за останалите снимки, за да излиза общата сметка. По този начин всеки потребител ще бъде по-взискателен към себе си и няма да задръства профила си с излишни кадри, които не блестят с нищо и само ще го дърпат надолу. И също така, доста повече ще мисли преди да качи един кадър във форума. Ако щете наречето го пак А и Б, но според мен това ще е по-работещ и динамичен вариант за оценяване на снимките. По този начин става абсолютно невъзможно използването на кухи профили за бутане на снимки напред.

Какво мислите?
 Re: Предложение за кухите профили, гласуването и т.н.
Дата:   12-03-14 13:49

Ако минимум 20 гласа за снимка ви се струват нисък праг, може да бъде и по-висок. Не е проблем. Въпросът е статусът на потребителя да е нещо, което както може да се постигне, така и да се загуби без изрична намеса на администрацията и така ще се избегнат търкания и сърдения.
Автор: realnoncho   
Дата:   12-03-14 13:51

Така съвсем няма да има нови хора в сайта, кой ще чака да качи 20 снимки за да започне да му се зачита гласа?
Дата:   12-03-14 13:56

А сега, като гласуваш с точки от рейтинг А, какво се получава? Пак нищо.
Автор: realnoncho   
Дата:   12-03-14 13:58

Що да е нищо, Б-тата осребряват ли ги някъде [smilie25]
Дата:   12-03-14 13:59

Не, че ги осребряват, ама какво получава дадена снимка от рейтинг А? И все пак говоря за принципа, а не толкова за параметрите, които ще се зададат. Дали ще са 20 или 10, все тая.
Автор: fraction   
Дата:   12-03-14 14:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Admin   
Дата:   12-03-14 14:10

Рейтинг А и Б са две отделни класации и всеки може да си ги гледа отделно. Разликата е единствено, че от Б излизат на 1-ва стр. А е масов, Б е с по-ограничен брой гласуващи - един вид широко жури.
Доказано с времето е, че всичко, което не минава през строг контрол и е оставено на самотек се опорочава по нашите географски ширини. Дори рейтинг Б се опорочи защото си вкарваха сами хора и разширяваха кръга. Горната предложена система ще бъде опорочена много бързо с кръстосано гласуване между хората.
Алсанд е във ФФ от 2011г. В този сайт от 2003-та година до сега са пробвани най-различни и разнообразни системи, включително и средоаритметична.
Автор: zorovsky   
Дата:   12-03-14 14:12

Тъкмо махнаха едни ограничения и бързаме да сложим нови. [smile]

Автор: skywriter   
Дата:   12-03-14 14:16

Аз съм против предложението, понеже го смятам за ограничаващо и не виждам с какво би допринесло за подобряването на сайта.

Автор: rimohit   
Дата:   12-03-14 14:28

С ваше позволение бих предложил една система , независимо от точковата , която мисля , че ще раздвижи до известна степен някои неща. Системата е породен от факта , че даваме сумати точки 4 ,без значение дали са А или Б ,но като се замислим от стотиците 4 точки , които сме дали има винаги снимка , която най-много ни харесва , друга по малко и така нататък..
Предложението ми е следното ... Всеки потребител да може да вкарва в една лента с 20 ( а защо не с 24 кадъра) снимки от изминалия месец...седмица или както решат администраторите , които да ги ПОДРЕДИ ПО НЕГОВА ОЦЕНКА... Разбира се нека в тази лента могат да бъдат добавяни снимки отсяти преди това , да речем от рейтинг Б (да кажем всички с рейтинг Б > еди кокло си да могат да бъдат добавяни) И от всички , които са подредили така да се каже тази лента , да се подредят на първа страница най-добрите 20(или 24) за съответния период от място 1 до еди колко си...
Мисля , че ще се избегнат някои неща така.. като например:
"Яаа таз снимка бива .. и май съм я виждал във-фейса и цък 4т. "
И така като минат 50-60 "приятеля" на снимката ,която не е всъщост много добра а просто "бива " и тя се извисила.
Нека и художниците кажат , но като се подредят една до друга нещата и се гледат и разместват някак си по добре става .
Мисля , че например такава е системата за визуално оценяване за изпита по рисуване за Архитектите в УАСГ-то...
Автор: lorddemonic   
Дата:   12-03-14 14:30

Пак се почна с тия гласове ...
Автор: chrisnoch   
Дата:   12-03-14 15:35

Аз не разбирам каква е тази надпревара за точки и рейтинг! Колкото и да е справедлива "системата за оценки", все ще се намери някой недоволен, който ще иска да я промени по една или друга причина.
Я си снимайте и си свиркайте!
[beer]
Автор: rx   
Дата:   12-03-14 16:15

Още с първите лъчи на слънцето някои хора слънчасаха вече [smilie8] Единственото смислено ограничение, което би могло да се наложи е да си задължен да напишеш определена дължина коментар и то конструктивен, а не ++++++++++++, за да можеш да гласуваш. Това би бил единствения смисъл на Б точките.

Публикацията е редактирана (12-03-14 16:17)
Автор: мара   
Дата:   12-03-14 16:16

игасимус, аз напоследък и до 10 гласа трудно стигам [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   12-03-14 16:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: geokar   
Дата:   12-03-14 16:38

Ако можеше да се вижда кой е гласувал за снимката, щяха да бъдат излишни кръстчетата и чуденките, те са само подсещане. За някои с посланието: "Сега дойди в профила ми и ми върни жеста", а за други просто персонизирано потвърждение, един вид подпис под гласа. Впрочем аз понякога наистина посещавам профилите на гласувалите за мои снимки, понякога срещаш "сродни душици" и се кефиш на фотография, каквато харесваш. Друг път пък... се замисляш, като видиш критериите на някой, който е харесал снимката ти. Така че при всички случаи е полезно да се знае кой харесва (или не) снимките ти. В много сайтове е възможно да видиш, без да има нужда от кръстчета и чуденки, или от елементарни фрази, изразяваще одобрение.
Дата:   12-03-14 16:40

Автор: prisonbreak   
Дата:   12-03-14 17:14

Пак ли бе? Не се ли уморихте? Стига с тва гласуване, стига с тия точки/купони и всичко останало.
Правете нещата за ваше удоволствие/кеф. [beer]
Автор: Posledenzalez   
Дата:   12-03-14 17:25

Пичове, малко се тревожа за вас. В това приказно време сте се заровили из рейтинговата система на форума...
Нещата са ясни:
“You were right, freedom is not just a dream, it's there, beyond those fences that we build all by ourselves.”
Instinct
[shtrak]

Автор: geokar   
Дата:   12-03-14 19:29

fraction, не е точно така. В един от паралелните сайтове беше обичайна практика (предполагам, че още е така, отдавна не се занимавам с него - световните шампиони по гласуване ставаха олимпийски рекордьори по изкачване). В един друг сайт нещата са коренно различни, а там се вижда даже кой ти е отворил снимката и не я е харесал. Еми ако се касае за някой, на чието мнение държиш и който като цяло харесва работите ти, редно е да се замислиш и пак да погледнеш "шидьовъра" си. Там и аз не гласувам автоматично за "любимите" си автори, а само за онези техни работи, които наистина ми харесват. Макар, че им прочитам веднага имената под снимките, там и анонимност няма.
Автор: vgramatikov   
Дата:   12-03-14 22:08

Покажете ми 1 дето не заслужава Б и 1 дето заслужава ,а няма.

[smilie7]
Автор: fit_ness   
Дата:   12-03-14 22:37

специален поздрав за PD

https://photo-forum.net/i/1797623

не една а цели 218б точки. Нещо да кажеш?
Автор: sherbit   
Дата:   12-03-14 22:55

Правилата са правила, винаги ще има недоволни. Аз съм много за да може се преглеждат снимките по-лесно. Става ми досадно да цъкам.. 100% пропускам готини снимки.
Автор: aldygreen   
Дата:   12-03-14 23:06

sherbit написа:

> Правилата са правила, винаги ще
> има недоволни.

Затова е най-добре ПРАВИЛАТА ДА СЕ НАРУШАВАТ:

Опит 5

Опит 4

Опит 3

Опит 2

Опит 1

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]