Автор: Alsand
Дата: 12-03-14 13:44
Във връзка с притесненията на администрацията на ФФ, че ако няма рейтинги А и Б, много хора ще се втурнат да регистрират кухи профили, за да си избутват снимките на първа страница, искам да предложа за обсъждане следната идея, която ми се струва, че може да бъде добре работеща.
Идеята ми е следната. За да може един потребител да има право да гласува за снимките във форума, в профила му трябва да има поне 20 снимки, като броят на гласувалите за тях (не сумата на точките), трябва да бъде средно по 20 гласа на снимка. Или с други думи, за да получиш право на глас, трябва да имаш минимум 20 снимки в профила, които са събрали общо минимум 400 гласа. Една снимка може да има и 10 гласа, но тя ще трябва да се компенсира от повече подадени гласове за останалите снимки, за да излиза общата сметка. По този начин всеки потребител ще бъде по-взискателен към себе си и няма да задръства профила си с излишни кадри, които не блестят с нищо и само ще го дърпат надолу. И също така, доста повече ще мисли преди да качи един кадър във форума. Ако щете наречето го пак А и Б, но според мен това ще е по-работещ и динамичен вариант за оценяване на снимките. По този начин става абсолютно невъзможно използването на кухи профили за бутане на снимки напред.
Какво мислите?
|
|