Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ при избор на DSLR камера
Автор: Nina_13   
Дата:   25-02-14 22:43

Здравейте,

списвам блог и се опитвам да подобря качеството на снимките и неизменно се нуждая от нов фотоапарат. Спряла съм се на DSLR, но не мога да реша дали Никон или Канон да закупя. На този етап заглеждам NIKON D3100 и CANON EOS1100D. Общо взето търся нещо в ценовия диапазон до 1000лв. Идеята на снимките е да са макро и с фокусиране в/у един обект и остатъка от снимката да е замъглена, както се вижда със сегашния апарат това не се получава добре (www.lepidopteria.com). Наясно съм, че трябва да разуча и фотошопa, който ми се струва доста труден.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор на DSLR камера
Автор: Digitalgab   
Дата:   25-02-14 22:47

За нещо дето ще го гледат на монитор, всякакъв апарат става, и със 100 лева можеш да минеш + 10 лева за учебник по фотография.

Публикацията е редактирана (25-02-14 22:50)

Автор: PhotoBo   
Дата:   25-02-14 22:51

Има много удобни фотоапарати с макро режим, които за целта ще свършат работа! Няма смисъл да наливаш толкова пари, че тялото ще ти е най-малкия проблем, ако вземеш DSLR

Автор: ecobo   
Дата:   25-02-14 22:53

Digitalgab написа:

> За нещо дето ще го гледат на
> монитор, всякакъв апарат става, и
> със 100 лева можеш да минеш + 10 лева
> за учебник по фотография.
>

>
> Публикацията е редактирана (25-02-14
> 22:50)

Долу-горе е така. Но ако гониш бокета и "визиии", трябва голяма матрица - ДСЛР или безогледалка. ПЕН или НЕКС са добри опции, особено предвид цената. ДСЛР-а иска скъпа оптика, а за безогледалките има добри "стъкла" на добри цени.

Автор: Digitalgab   
Дата:   25-02-14 22:55

Екобо е профи, той от свойта камбанария гледа.

Автор: myphotos   
Дата:   25-02-14 23:11

Не всичко е Фотошоп,а замъгляването става с настройките на фотоапарата. Както ти казват колегите при положение, че ще го ползваш само за това няма никакъв смисъл да наливаш пари в ДСЛР, но щом си навита, аз съм с Никон 3100 с китов все още обектив и тъй като често ми се налага да снимам предмети от близко си става и въпросното замъгляване. Помисли и за обективи. И успех в начинанието. Снимах с Канон 1100 нещо не ми допадна, но въпрос на вкус.
П.С: За такова замъгляване ли питаш

http://snimki.be//store/1/761393362467.JPG

http://snimki.be//store/1/851393362570.JPG

Автор: Nina_13   
Дата:   25-02-14 23:29

myphotos точно това е едната идея, при снимките на закрито, за в бъдеще ми се въртят и още няколко идеи , като снимки на открито с аутфити....
А за обективите съм наясно, че трябва и върху тях да помисля и със сигурност да си взема по-добър обектив от този, които се предлага с апарата.
Много съм боса при DSLR апаратите и обработката.

Автор: chrisnoch   
Дата:   26-02-14 02:07

Nina_13,
Не знам защо си се спряла на Канон и Никон - те не предлагат нищо смислено в ниския сегмент. NIKON D3100 и CANON EOS1100D са "куци коне", "скопени" отвсякъде, които сиответните фирми имат нахалството все още да продават (по-скоро - да пробутват), въпреки че вече имат по-нови модели.
Според мен най-доброто в този сегмент е това:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/200307010013.html

Ако питаш защо - пиши на Л.С., че не ми се пишат фермани на халост!
Ако си склонна да разгледаш обяви за техника втора ръка, ето няколко смислени предложения от базара:
1.https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=31037

2.https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=28240

3.https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=26924

Няколко пояснения, които НЕ претендират за изчерпателност:
Предложение №1 - Тялото изглежда като ново. Обективът, който не е описан подробно, е Минолта 35-105 (първата генерация) - ужасно остър обектив, който може да се ползва и за макро, и за портрети.
Предложение №2 - Тяло в перфектно състояние + "универсален" обектив. Цената за комплекта е много изгодна.
Предложение №3 - Тяло от по-висок клас в много добро състояние + 2 обектива. Минолта 35-70 има и макро режим.

Макро режимите на Минолта 35-105 и 35-70 ще ти дадат това "замъгляване" на фона, което търсиш. Същевременно това са прекрасни портретни обективи. Канон и Никон не предлагат нищо подобно, камо ли в този ценови диапазон.

Автор: rx   
Дата:   26-02-14 02:40

Не ти трябва ДСЛР за това. Една сапунерка с повечко зуум и макро режим ще ти е перфектна за целите. Разгледай Панасоник Лумикс - който ти се вписва в бюджета.

Автор: Seifi   
Дата:   26-02-14 09:01

вземи си Никон всичко сам прави [smilie18]

Автор: Pavlov   
Дата:   26-02-14 09:24

Автор: chrisnoch
Дата: 26-02-14 02:07
... Канон и Никон - те не предлагат нищо смислено в ниския сегмент. NIKON D3100 и CANON EOS1100D са "куци коне", "скопени" отвсякъде ...

[smilie18]

Думата "скопени" приляга най-добре точно на A57, и другите SLT-та.
Nina_13, след като не си запозната с фотоапаратите, не знаеш, че всъщност А57 не е точно огледално-рефлексен апарат. Той пак има огледало, но то не се движи при снимане, както в класическите DSLR-и. Неподвижно е, и отразява част от светлината към допълнителен сензор, който създава образ за електронния визьор. Така че върху матрицата пада по-малко светлина, и това се отразява лошо на качеството на снимките. Стават по-шумни, в сравнение с аналогичните модели на Nikon например. Освен това електронният визьор има някои недостатъци я сравнение с оптичния.
За обективите няма да говоря. Разгледай магазините в България, както и базара тук във форума, и ще видиш за кои марки какъв избор има [smile] .
Успех с покупката.

ПП. Едно интересно мнение от бивш собственик на А57:
"не са ми добри впечатленията от това тяло, може да съм попаднал на кофти екземпляр, нямам идея.
лош баланс на бялото, лошо фокусиране ( макар и светкавично) 4000 максимална скорост за толкова уж нов модел. китовите обективи са напълно безобразни ... буквално пълен боклук ( съжалявам за думата ) но, никон д3100 с китовия си 18-55 е около 18млн пъти по добре от сони а57 с неговия 18-55 ... за мен е без коментар "

Публикацията е редактирана (26-02-14 09:34)

Автор: ilcoin   
Дата:   26-02-14 09:35

Нина, в базара в момента има доста добри dslr на втора употреба с китов обектив за около 300-400 пари. После един кратък курс или книжка да понаучите основните неща и това е.

Другото го е казал ecobo. Успех [smilie24]

Дата:   26-02-14 09:56

д3100 с китовия си 18-55 е около 18млн пъти по добре от сони а57 с неговия 18-55 ... за мен

Само факта че сравняваш NIKON D3100 и CANON EOS1100D със а57 и казваш че китака на Сони е по лош от китака на тия двата ми стига да те пратя в психиатрия (особедно на единия е много зле, на другия може и да е леко по добър китака от този на Сони). Обикновено твоите колеги лъжат че обективите на Сони са адски скъпи и няма ефтини обективи за Сони и само никон има ефтини обективи.

и после хората пускат теми като тая:

Бюджетен телеобектив за Никон

Зомбита пийте си редовно хапчетата [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (26-02-14 10:03)

Автор: isavkov   
Дата:   26-02-14 10:04

@Nina_13

Разгледах сайта ти. Това което ще ти свърши най добра работа:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280503000525.html

Идва скъпичко, но ще знаеш поне че за напред ще вадиш страхотни продуктови кадри.
От там нататък всичко е осветление и композиция.

Автор: fraction   
Дата:   26-02-14 10:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   26-02-14 10:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   26-02-14 10:27

Интересно кое е по добро в Никон Д5100 и Никон Д3100 в сравнение с А57, при китовия обектив никонския китак е малко по добър това е така.
Но тези разлики които ги искарвате светлини , при телата може и да не е така , но всеки си има мнение.

Но това

Автор: Pavlov

д3100 с китовия си 18-55 е около 18млн пъти по добре от сони а57

О БОГ НИКОН накажи неправоверните ...... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   26-02-14 10:40

Дата:   26-02-14 10:47

Nikon D7000 has a Sony sensor (confirmed)

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Важното е на кутията да пише НИКОН

Публикацията е редактирана (26-02-14 12:30)

Дата:   26-02-14 10:52

Автор: isavkov   
Дата:   26-02-14 11:03

Sony-то не изглежда зле, ама е по скоро клас сапунерка... :/
Не мисля че е добро за продуктова фотография.

Автор: ilcoin   
Дата:   26-02-14 11:19

И какъв му е проблема на тоя, и на който и да е друг апарат, че така отсякохте драстично - не става!

При това, забележете - за блог! Дето най-голямата снимка вътре ще е 1280х1024

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ZENON   
Дата:   26-02-14 11:32

абе не че нещо, ама пак се обръща на на безогледалки вс. ДСЛР.
сони нексовете от 5н нагоре са съвсем добри тела. що толкова не може да се снима с тях незнам.
аз като имам дслр и некс6, що снимам повече с некс-а също не знам.
колкото по-рано се отървете от идеята че с некс не може да снима, толкоз по-добре.
ако можеш да снимаш, ще снимаш с всичко. останалото е глупост неземна.

Автор: nevermess   
Дата:   26-02-14 12:06

ZENON [smilie24] . Seifi самозабравяш се.... не виждам никой да те е обидил...
fraction с поделя опита си от първо лице и има право на мнение. Може ти и аз да не сме съгласни с него, но това не променя факта, че това са си неговите субективни или обективни наблюдения. Ако имаш личен опит с посочените по-горе камери сподели го, без да влизаш в лични квалификации.

Автор: simbon4o   
Дата:   26-02-14 13:07

Сензорите на никоните повечето са сони, но шумят по-малко от във Сони, причината е прозразното огледало на SLT камерите ПРЕЗ което се снима, от там пада светлината и за да се компенсира изкуствено се повишава ИСО-то, един вид като снимаш с Д5100 на 100исо и със А57 на 100исо, на алфата то е 125-160исо горе долу реално, за да компенсира падането на светлина от огледалото.

Никон имат повече и по-евтини АФ обективи, говорим за модерни, не стари трудни за намиране екзотики от минолтенско време.

Специално, за целите на питащата, ако ще се снима повече предмети и др. небягащи неща и безогледалка ще върши работа.
Иначе един Д5000 с китак за начало е добър вариант - евтин, въртящ дисплей, много варианти за развитие като АФ обективи.

Ако има търпение и ръчния фокус не е страшен - може и не никон. Никона има плюс и това е АФ.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »