Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обективът отказа
Автор: martinmaks   
Дата:   12-02-14 20:01

Привет! Някой може ли да ми каже защо обективът ми отказа да работи. Nikon af nikkor 50mm 1:1.4 D. Почти нов е, до вчера нищо му нямаше, сега го слагам на тялото и на дисплея, горе в ляво започва да мига f33 (само че тройките са обърнати на другата страна). С други обективи си работи. Моля за съвет.
 Re: Обективът отказа
Автор: neillmakoli   
Дата:   12-02-14 20:12

Зачисти му контактите, виж дали са си на място...
Автор: Marconi   
Дата:   12-02-14 20:13

FEE error...не си комуникира тялото с обектива - почисти конекторите и 90% ще тръгне [smile]
Автор: Plamen11   
Дата:   12-02-14 20:14

Съобщение за грешка FEE
Автор: gbdesign   
Дата:   12-02-14 20:21

Виж гривната на блендата. Трябва да е на най-затворена. И ключето да е в правилната позиция.

http://www.kenrockwell.com/nikon/50-comparison/images/lenses/KEN_0004-afd-controls.jpg

Публикацията е редактирана (12-02-14 20:25)
Автор: Божидар58   
Дата:   12-02-14 20:33

Не изпадай в паника. Ина мен ми се е случвало без да искам да поместя пръстена на блендата. Трябва да е на най-затворената бленда, и го заключи.
Дата:   12-02-14 20:53

Благодаря ви много! Направих всичко каквото ми казахте но с подръчни средства (клечки за уши). Е, не тръгна, но забелязах, че когато обективът не е напълно поставен (2mm преди да щракне) дава контакт и работи. Утре ще си купя почистващи материали и ще опитам отново.
Автор: nomadsl   
Дата:   13-02-14 10:18

Това с обектива е дреболия.

На мен модели са ми отказвали, какво да говорим за оптика.
Автор: Vuc   
Дата:   13-02-14 11:54

Клечки за уши [smilie11] [smilie10]

Автор: hose   
Дата:   13-02-14 12:22

модел като ти откаже… ужасно е… после не ти се снима чак.. [smilie5]
Автор: allx   
Дата:   13-02-14 12:46

да, бе... на мен катаджии са ми отказвали
Автор: hose   
Дата:   13-02-14 12:54

е това вече не е живот...
Дата:   13-02-14 14:58

Та, да се върнем на темата ако някой го интересува развръзката на казуса. Първо искам отново да благодаря на отзовалите се.
Проблемът се оказа, че е в тялото а не в обектива. Предния ден падна, не от високо - 60см, както си беше на статива се обърна от силния вятър, в/у утъпкан сняг, и падна на гуменото уплътнение на визьора . Не съм предполагал, че такова падане може да доведе до проблем. Сега не работи с обективи, които нямат моторче в тях. Затова си бачка с другите. Не работи само с обектива от D серията, които нямат моторче.
Автор: m.djorov   
Дата:   13-02-14 15:10

Значи вътрешния мотор на тялото нещо е запецнал. В гаранция ли е?
Дата:   13-02-14 15:19

В гаранция е (3 годишна), преди 8 месеца го купих, дано покрива такива щети. От Англия го купих, ще трябва да го пращам сега [smilie2] Не мисля, че ще разберат, че е паднал, няма и драскотинка по него, пък и не ме кефи да дам толкова пари за D7000 и да се повреди от падане в/у възглавница [smile]
Автор: nevermess   
Дата:   13-02-14 15:22

Ако си го копувал преди 8 месеца от Англия, трябва да може да го дадеш за ремонт и тук. Международната едно годишна ЕУ гаранция си важи. Обади се и питай в Профайлд.
Автор: джъмбо   
Дата:   13-02-14 15:33

не го покрива гаранцията от сега да си имаш едно наум...
това което не личи от вън лесно се вижда като се отвори камерата
Автор: attempt   
Дата:   13-02-14 15:58

Пращай в Англия. Профайлд вече знаят за твоя апарат [smilie18]
Дата:   13-02-14 16:15

[smilie5] нека знаят, то камерата ако е толкова крехка, със същата успеваемост ще се повреди и от вибрациите в колата.
Благодаря за идеята nevermess
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.