Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дилема - 5д Марк 2 или 3
Автор: bubata78   
Дата:   30-01-14 12:21

Здравейте,

Налага се да взема втори апарат който да е фулфрейм, в момента ползвам 7Д и картинката не стига. След известно проучване се спрях на горните два модела на Канон - 5Д Марк 2 и 3. Ще се ползва предимно на закрито и за статични обекти в повечето случай без допълнително осветление.
В момента може да се намерят прилични 2-ки на разумна цена до и под полувината на 3-та. Принципно Марк 3 го преваснасят масово и навсякъде и малко ми е "замъглил" виждането след като го бях взел за проба (тествах 2 дни). За мен това е найстина добър апарат, но найстина ли е в пъти по добър от предшественика си. Да поясня, че за Марк 2 имам само странични наблюдения. Моля да споделите мнения от личен опит :), като се абстрахираме максимално от цената .

Мерсаж :)
 Re: Дилема - 5д Марк 2 или 3
Автор: paolo_n1   
Дата:   30-01-14 12:35

Марк 2 ще си спестиш кеш и за добър обектив [beer]

Автор: Frenchev   
Дата:   30-01-14 12:37

5д2 има проблеми с автофокуса - ама наЙстина големи. Ако ще го ползваш само за статични обекти и имаш време да си провериш фокуса тогава е ок.

5д3 има защо да го превАСнасят, автофокуса му е много по-добър и има значително по добра картинка от 2ката.

Ако ще е наЙстина само за статични обекти на закрито и особено ако ще се снима от статив няма смисъл да хвърляш една торба пари за 3ката. По-добре с остатъка си купи някой хубав обектив.

Ако обаче ще снимаш хора и то особено на закрито не се замисляй и взимай тройката.
Автор: metodiev_martin   
Дата:   30-01-14 12:40

Ако не си сигурен, наеми един марк 2 за 1-2 дни, за да се изпарят всякакви съмнения.
На някой, все още, 9-те аф точки на двойката са им проблем, на други ISO-то, на трети невъзможността да се снимат видео с 60 кадъра в секунда.
Много сватбени фотографи го предпочетоха заради високото използваемо исо и възможността без притеснения да си снимат на 6400 исо. Много фоторепортери го предпочетоха заради автофокусната система. Много хора го предпочетоха, просто защото ще имат още една I след MARK
Факт, че при телата втора ръка, разликата между двата е около 1000-1200лв. Ако сметнеш, че инвестицията ти ще ти се върне - вземи си 5д3. Ако си доволен от 19-те точки на 7D то и повече не са ти нужни, вземи си 5д2 и със спестените пари един 135мм 2 [smilie5]

Успех
Автор: max-1   
Дата:   30-01-14 12:47

....... а пробва ли 6d ?
Дата:   30-01-14 13:12

Пробвах, малко ми е като от киндер яйце [smilie5]
Не ми допада, че му липсва джойстик, но пък "врътката" е удобна за ползване както във вертикално, така и в хоризонтално положение с грип. При 5д3 проблемът за пръв път е решен, като и на грипа има джойстик, нещо което трябваше да го има още при първото 5д.
Въпреки разликите във аф система, 6д фокусира също доста точно, дори бих казал, че при лоши светлинни условия, фокусът не отстъпва на 5д3
Автор: lorddemonic   
Дата:   30-01-14 13:25

пффф

Публикацията е редактирана (30-01-14 15:05)
Автор: axtom   
Дата:   30-01-14 13:34

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-5D-Mark-III-vs-Canon_EOS_5D_Mark_II

Автор: brofa   
Дата:   30-01-14 13:39

за което ти се дава пара,него вземи,ако има за марк 3 взимай него,бачка перфекно[cool]
Дата:   30-01-14 13:45

lorddemonic
Дата: 30-01-14 13:25

6d + обектив вместо 5d m3, 2ката не я брой вече ...

Такива изказвания от последна инстанция, са ми любими.
Автор: lorddemonic   
Дата:   30-01-14 14:35

пффф

Публикацията е редактирана (30-01-14 15:05)
Автор: Gecata   
Дата:   30-01-14 14:37

Ха ха и мен ме кефят подобни изказвания от хора снимащи с трицифрена кропка... или пък никонаджия да дава акъл за канон....Просто е безумно!.Както се казва "Обущарю, не (коментирай) по високо от обувките [smilie3]

Публикацията е редактирана (30-01-14 14:39)
Автор: zeromx   
Дата:   30-01-14 14:40

6D братле е твоят апарат!!!
И при по-лоши светлинни условия фокусът не само не отстъпва от този на 5dmk3 ами и е по-добър(говоря за централната точка)!!!
Автор: nick.sun   
Дата:   30-01-14 14:44

metodiev_martin [smilie24]

Липсата на бърз бутон за контрол на експозицията на светкавиците е достатъчна причина за мен да отпадне 6д спрямо марк 2.

За статични обекти има повече смисъл от марк 2 спрямо 3-ката. Рядко, например в доста тъмен ресторант, с 85 1.2 II - позирани кадри, снимането с марк 3 на най-отворени бленди щеше осезаемо да надгради фотосесията.
Автор: tonevjr   
Дата:   30-01-14 14:44

Според мен, ако си решил да минеш на ФФ и картинката от 7Д както казаваш не ти е достатъчна, няма смисъл да взимаш мк2 само защото е ФФ и 5д3 е по-удачният вариант за твоите изисквания.
И да тройката е в пъти повече апарат според мен и си заслужава спрямо 5д2.
[beer]

Аз лично снимам с мк3...преди с мк1...с 5д2 и 7д само съм ги тествал за по една сесия :)
Автор: Alsand   
Дата:   30-01-14 14:53

И все пак, какво точно смяташ да снимаш. Ако държиш на по-добрата матрица и по-скромен бюджет и няма да правиш бързи снимки, твоят избор е 6Д. Ако имаш пари в излишък - 5ДМк3.
Аз снимам основно природа и пейзажи и се спрях на 6Д и не съжалявам. За сватбена фотография и разни такива случаи, взимам под наем 5ДМк3.
Автор: bubata78   
Дата:   30-01-14 16:34

Че цената на Марк 3 е леко висока така е, но 6Д-то и то да е .... просто нямат оправдание. И мислене от рода вземи по ефтиното и по хубав обектив еми то винаги ще си е "киндер" с по различна опаковка :) . А Марк 3-то ще се взима китово с обектив така и така най вероятно с 24-70/2.8 II. Планирам до средата на годината да съм се сдобил, ако изкочи "зайче" може и съвсем скоро.
Основния ми въпрос бе дали има смисъл от Марк 2 в момента без да гледаме парите. Отговорите окончателно потвърдиха мнението ми :) . Шума на високо исо в 7Д е ужасен това беше първото нещо което ми направи страшно впечатление в Марк 3 също и кога почва да губи фокус в тъмното. Незнам за 6Д дали е по добър в този случай, може и да е, които си има 6Д нека само да го радва.
Автор: prisonbreak   
Дата:   30-01-14 17:38

6d
Автор: donibonboni   
Дата:   30-01-14 21:44

Я си вземи 1D X и си реши проблема [beer]

Дата:   30-01-14 21:59

Кое ще е "киндер"? 6Д ли? Явно въобще не си наясно за това, за което питаш. Аз лично не виждам дилема, между 5Д Мк3 и 5Д Мк2. Разликата в цената им е повече от два пъти.
Автор: vladod   
Дата:   30-01-14 22:29

Не се колебай изобщо !!! Взимай 5Д-марк3 !!!
Ще става и за студио и за всичко, което решиш в последствие [shtrak]

6Д - НИКОГА !!! /могат да ти го хвалят, само такива, които не са достигнали до нивото да видят какви недомислици има в него/
Дата:   30-01-14 22:38

@vladod: Хахахахахахаха....я да чуем, кои са недомислиците? [smilie18] И защо човек трябва да плати близо 3000 лв. по-висока цена, ако не му трябват някои конкретни неща при Мк3 ?
Автор: prisonbreak   
Дата:   31-01-14 02:10

Абе Валдко. Ти си гоУем смУешник бе. Никва снимка в профила за 9 години. Ей такива като тУебе, трябва ги банват.
Авотра на темата е същата ЧорБа.
5г. регистрация, никва снимка. А тръгнал да пита за неща в които не е сугурен дали няма да сгреши.И евентуално после да плуе по другите, щото да не е виновен той за себе си.

"Здравейте. Карам гоуФ 3. Но искам некво коби.Бях взел под наем последния ПАСАТ Файтом. Карах го 3 дни, но найстина ли е толкова добър колкото го хвалят?..."

Пич, ти наред ли си?[smilie18]
Автор: tisho86   
Дата:   31-01-14 02:35

Минала съм и през двата. В момента снимам с 3-ката. Предимства колкото искаш има пред 2-ката, цената не е едно от тях[smilie5]
Много голяма разлика в картината няма. Автофокусната с-ма е в пъти по-добра.
Ако мен питаш вземи 2-ката, пък най-лесно е да го продадеш ако не ти върши работа. Ако смяташ, че няма да използваш ефективно фокусната с-ма на 3-ката е излишно вложение.

Поздрави[beer]
Автор: Ligavne   
Дата:   31-01-14 07:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.