Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 60d брой кадри
Автор: Stelcho2   
Дата:   22-01-14 16:22

Намерих доста добра оферта за 60d

интересува ме как да намеря на колко кадри е самото тяло?
Не съм се интересувал до сега.

Отговори на това съобщение
 Re: 60d брой кадри
Автор: airfenbg   
Дата:   22-01-14 16:47

Мисля ,че с Eos Count трябва да се покажат кадрите на 60D.

Автор: imitev   
Дата:   22-01-14 16:58

Ако не можеш да инсталираш EOS Count драсни да напишем друг вариант...

Дата:   22-01-14 17:02

Няма да е лоша идеята и за друг вариант, защото утре като отида да го погледна ще имам 15тина минути в които ще трябва да го тествам и да проверявам всичко.

Апарата + сигма 75-300 + китовия + 16гб памет ми го пускат за 800лв. Не искам да изпусна офертата.

Дата:   22-01-14 17:06

http://www.astrojargon.net/eosinfo.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

Имаше и един безплатен сайт на китайски, ама не мога да го изровя.

Потърси в темите миналия месец го дискутирахме...

Публикацията е редактирана (22-01-14 17:24)

Дата:   22-01-14 17:13

http://www.eoscount.com - това доколкото разбирам е плъгин, така ли? Като закача апарата в РСто , тогава се предполага, че нещо трябва да изскочи ли или ?
Другият софтуер е свален. Надявам се да тръгне.

Дата:   22-01-14 17:25

http://www.eosmsg.com/

Ето това е китайския, има упътване- ще се справиш...

Дата:   22-01-14 17:32

Благодаря!
Надявам се, че няма да ми се налага да се свързвам с нет, че ще е малко трудно на момента :)

Дата:   22-01-14 17:35

Първо инсталирай първото, че доста хора се оплакаха че не работи... При мен работи де...

Дата:   22-01-14 17:38

Слагам ги на лаптопа. Утре ще тествам всичкият софтуер който ми дадохте. Все 1 от него трябва да работи.
Според вас до колко кадъра си заслужава да се купи такава техника?

Дата:   22-01-14 17:45

Зависи от цената [smilie5]

Автор: MuHaTa123   
Дата:   22-01-14 17:56

>Апарата + сигма 75-300 + китовия + 16гб памет ми го пускат за 800лв.

[smile]

Автор: realnoncho   
Дата:   22-01-14 17:59

Сигурен ли си че не е краден?

Автор: rx   
Дата:   22-01-14 18:34

На тази цена е или краден, или в очакване на приятна изненада и посещение на сервиз.

Дата:   22-01-14 19:52

Как може да вменявате вина на хората, като дори не знаете за какво става дума...

Аз си купих миналата година 60D с останала 2 месеца гаранция на 13000 кадъра пълен комплект с кутия, гаранционна карта и резервна батерия за 750 лв.

Дата:   22-01-14 20:06

"+ сигма 75-300 + китовия". Може и човека да е попаднал на абсолютната далавера - дано. Но е добре да провери, да не стане после фал.

Дата:   22-01-14 20:08

Може да е на 100000 кадъра...

Може да не е в България...

Може и краден да е...

Може и да изгори...

Втората употреба е така...

Публикацията е редактирана (22-01-14 20:10)

Дата:   22-01-14 21:56

Честно казано не ме бърка ако е краден.
Не е както при телефоните - след 2 дни да дойдат и да си го вземат от полицията.
Ако е на 90к кадъра няма да си правя труда да го взимам, но ако е нещо в порядъка 60-70к се замислям

за втората употреба - си е доста голям риск

Автор: tyunkata   
Дата:   22-01-14 22:04

EOSMSG върши добра работа. Ако нямаш ПЦ instliraj magic lantern на една карта и там показва.

И според мен трябва много те пука дали и краден или не, най-малкото е добре да ти предоставят докменти за произход. Защото има начин както си описал за 2 дена да дойдат полицаите и да ти го приберат.

Дата:   22-01-14 22:52

"Честно казано не ме бърка ако е краден."

това изчерпва темата [smilie2] последния да загаси лампата

Автор: Tonidi   
Дата:   22-01-14 22:53

Значи викаш, би го купил с чиста съвест ако е краден. Важно е да е на далавера! Как ли биха погледнали на това изказване многобройните обрани съфорумци ? То затова и има кражби на такава техника, въпреки, че си има серийни номера и т.н. и може да се проследи пътя ѝ, заради такива като теб [smilie23]

Автор: realnoncho   
Дата:   22-01-14 23:17

Мда, в такива хора отива техниката ви [smilie23]

Дата:   23-01-14 01:24

Ами... за мен това е далавера. А откъде е взет и т.н. вече това не ме интересува.

Стига всичко да му работи и да е изряден не се притеснявам да го взема. Един път и аз да уцеля на оферта :)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   23-01-14 03:13

csg3d с чиста съвест, мога да го нарека мошенник, преди 2-3 седмици продаваше Canon 60D Body (+18-55mm kit) за 800лв на 10 000 кадъра с 32GB карта.
Приятелката ми го видя и ми прати линк, аз бях третия човек след нея, който е видял обявата и писах на въпросния. След 5 минути му пратих и смс, защото беше късно вечерта. На сутринта звъннах, не вдига. Писах пак SMS. Мота ме около 2 дни за да ми каже, че преди мен имало друг човек, който се свързал с него. Предложих му 50лв отгоре, 100лв отгоре, стигнах до цена на комплекта от 1000 и се отказах, защото само при вида на обявата, знаех че става въпрос за някакво яко гъбаркане, затова си позволявам да окачествявам, въпросния анонимен потребител като мошенник.
Колкото за крадената стока, как в еконт, за 15 минути ще прецениш дали апарата е краден, дали е "обявен за издирване", дали след 1 000 кадъра няма да се наложи да му смениш затвора и куп други работи???
Ако се усъмниш в броя кадри, предвид състоянието проверяваш със софтуер. Ако софтуера заяде и не можеш да провериш - на риск го взимаш. Какво правиш обаче ако се усъмниш, че е краден? Звъниш в полицията и казваш - я проверете по форумите дали апарат със сериен номер ******* не е краден. Несериозно е. Всеки сам преценява дали е морално или не, да купува една или друга стока. Скачайте и пискайте колкото искате, плюйте и ругайте. Преди повече от година, казах че купих за мой познат 500д на 12 кадъра за 550лв (дванадесет кадъра) с батерия, първия китов и карта памет и ме анатемосахте, че купувам крадени стоки. Несериозно е да се сипят такива обвинения. Колкото и моралисти да се пишете, помислете, че ако не го вземе той, друг ще го купи - със сигурност, без значение дали е краден, дали затвора е на 19, 99 или 290 000 сработвания!!! Какво печели пусналият темата, ако утре реши, че апарата е краден и го върне? Морално удовлетворение? Дори в тази държава да има само 1000 човека, които биха го купили, той пак ще се продаде на някого.
Трябва да има други мерки за сигурност в ЕКОНТ, СПИДИ и т.н. за подобен род стоки, но е отвратително да се сипят подобни обвинения.
Вчера от някаква "онлайн автоморга" си поръчах бутон за ел. стъкло за 3лв, задна дръжка за вратата за 6 и странично огледало за 21лв.
От къде мога да съм сигурен, че въпросните не са от открадната и разфасована кола? ОТ същата морга, един познат си взе преден капак за волво 850 за 30лв и фарове за по 15лв парчето. Със сигурност това не са средните цени на тези стоки, но какво може да се направи в случая!?
Вместо да обвинявате народа, че пазарува крадени вещи, дайте идея как най-адекватно трябва да се постъпи! Винаги ще се намери, някой, който да ги купува!
След като всички джепчии се прибраха покрай новогодишните празници, продавалник се напълни с телефони, лаптопи, сапунерки, таблети, DSLR-и и всякаква техника на изключително ниска цена, която до час-два изчезваше. Случайно попаднах на една обява, в която продаваха същия като стария ми лаптоп, на когото му потроших екрана. Цената беше "по споразумение", липсваше и снимка. Тел. който беше в обявата, не отговаряше. Писах ЛС и с мен се свърза някакъв индивид, пишещ на маймуница с въпроса - koko davaj.
Написах му иронично 111лв и го попитах дали машината работи и дали праща с ЕКОНТ. Той ми написа, че работи, цената го устройва, но му е изгубил зарядното, няма батерия и че може да се вземе само лично в София. Казах му, че щом няма и батерия и иска лично, давам 50лв и пак се съгласи. Въпреки всичко, реших че дори да е дефектен, за тези пари си заслужава заради дисплея, който мога да ползвам. Изрично искаше да се срещнем в София след 9 вечерта, защото бил втора смяна, а преди обяд не могъл. Аз нямах възможност да отида и изпратих мой приятел. На уговореното място, моят човек се срещнал с някакво мургаво момиче с торба на БИЛА и от нея му извадила лаптопа. Звънна ми моя човек, да ме предупреди, че орк продава лаптопа, и че с моята батерия пали, дисплея светва но не зарежда нищо. Почти бях сигурен, че лаптопа не е собственост на въпросната продавачка, но какво можех да направя????
Казах му да го вземе.
Оказа се че дисплея си работи, но имаше проблем с видеото/дъното, защото може би беше полят с нещо (клавиатурата също не работеше и лепнеше здравата)и дисплея сработваше с дъното от 30-тото рестартиране и после пак гаснеше. НА HDD-то открих windows xp на италиански, някакви детски куиз игри на италиански, италианска музика и филми на италиански.
Какво можех да направя в случая? Купих неработещ лаптоп за 50лв, който може би беше краден.
Обяснете ми, морална или неморанла е моята постъпка?
В случая мен ме интересуваше матрицата, защото имах работещ лаптоп? Какво правим в случай, че някой го беше взел с идеята да го ползва, като си купи зарядно и батерия (примерно)? Тогава щеше да бъде наказан, с тотално неработещ лаптоп, защото си е купил открадната стока.
Въпреки, че ще ме разберете погрешно, дайте идеи как се постъпва в подобни ситуации???
Примерът с лаптопа може би не е удачен (защото тук става въпрос за доста повече пари) но явно, че не принадлежеше на продавача от когото го взех. Вариант е и да е бил изхвърлен (както в Германия се изхвърлят печки, перални, телевизори, хладилници) но тогава, със сигурност щяха да си изтрият информацията от HDD-то. Споделете в случая, кое според вас е правилното решение?
В случая за 50лв си взех неработещ лаптоп с неясен произход, от който използваеми бяха матрицата, 320GB HDD и 2 GB RAM.
Моля да не ми слагате думи в устата, че прокламирам купуването на крадени стоки и подобни дивотии. Просто давам реален пример и търся отговор. Колкото до крадените стоки и измамите, до сега съм запознавал полицията с два случая за телефонни измами и един за човек, който продаваше крадени телефони от Англия (жоре ръката). В първия случай им казах телефонния номер на измамника, обясних им схемата по която се опитаха да изпързалят мой роднина и отговорът беше - ако се съгласиш да им дадеш исканите пари, ти ги подтикваш към това деяние и не могат да бъдат съдени, кажи на баба ти да не се връзва. Във втория случай, в последствие се оказа че милицаите също си купуват крадени телефони от въпросния и констатацията ми е била безсмислена.
Омагьосан кръг... Тъй като не е етично да си заравяме главите в пясъка, давайте адекватни и работещи идеи как да процедираме, когато се натъкнем на крадена техника?

Автор: daniil-k   
Дата:   23-01-14 09:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »