Автор: nyamago
Дата: 20-01-14 20:23
А колкото до оливанията с HDR - детска болест! С почти всяка техника на снимане и обработка, с всеки художествен похват - и в другите изкуства. Излизат моди, нахвърлят се подражатели (обикновено - неумели, когато стане масово) и се раждат "произведения", които не след дълго отблъскват хората от въпросното нещо и модата отмира. Ако е имало нещо смислено и стойностно в дадения похват - той остава, ползва се без много фанфари и само от малцина знаещи, само когато трябва.
И аз не съм имунизиран срещу такива зарази, като дойдат се е случвало да прихвана - за известно време. С HDR съм правил някои нечовешки изстъпления преди няколко години, подкокоросан от Трей Ратклиф. Естествено, с по-малки умения и по-семпла техника, моите напъни бяха доста по-ужасни от неговите - срам ме е от тях, но не си ги махам от Flickr, за назидание (пък и доста похвали и награди отнесоха на върха на модата
В последно време и аз съм за "невидимия" HDR, но не изключвам напълно и по-натопорчени случаи, когато (си позволя да) преценя, че е художествено оправдано:
И малко по-невидимо прилагане:
За опитно око си е видимо, разбира се, но е в духа на пестеливата употреба без да е самоцел?
Публикацията е редактирана (20-01-14 20:28)
|
|