Автор: sohk
Дата: 20-12-13 10:43
Къде пък видя, че тялото е прахо устойчиво ... тоя голям отвор отпред дето зейва при всяка смяна на обектив да не би да има невидим енергиен щит, дето само светлина пропуска. А тия варио обективи тоя въздух дето го изместват напред-назад да не би да се губи в небитието ... нали всичко влиза в мирър бокса ... Вземи едно 18-200 и снимай 5 часа на LiveView, и се чуди после от къде е тоя прах.
А аз да питам ... това масло от къде се появява, като около сензора, няма част използваща масло, смазка или каквато и да е подобна субстанция. Тия неща ги има само в gearbox-овете и моторчетата нейде вътре във фотоапарата, но доста далеч от сензора. Да не говорим че всички тия неща първо са затворени в кутиийки, второ че смазката в тях не е течна, даже и геловидна не е, няма как да бъде "изпръскана".
Разберете, че върху сензора може и попада всичко, което е във въздуха. Снимащите на ф/8 и по-широко рядко разбират, че имат прах върху сензора си ... но имат точно, толкова прах колкото и снимащите на по-затворени бленди. Влизането на прах в мирърбокса и попадането му върху сензора не е дефект, а конструктивна особеност. Ще кажете ... аз моя D40 никога не съм виждал прах на него ... При един и същи физически размер на матрицата ... представете си прашинка върху 2-5 пиксела при D40 ... и същата прашинка върху 15-30 пиксела върху D7100 например (заради по-малкият пиксел и по-голямата гъстота на пикселите върху същата площ). Напълно нормално е едната да е по-видима.
Спрете с това масло ... няма масло, няма и от къде да има ... в най-лошият случай е прашинка с кондензирала влага около нея.
Публикацията е редактирана (20-12-13 10:44)
|
|