Автор: PhotoBo
Дата: 17-12-13 22:41
cucicuc написа:
П.С.: Просто не мога /знам де/ да разбера защо са такива големи разликте в цените !!!
Разликите се дължат основно на различията в потреблението, т.е. големината на пазара! Иначе казано, ако някой от нашите фотомагазини продават няколко броя /да го кажем десетки/ от въпросния обектив за един месец, магазин и сайт от ранга на ВН продава стотици, а може би хиляди бройки за същия период. От там идват по-голямо количество от производителя, съответно по-големи отстъпки и т.н. Наред с това в Щатско, техниката е като цяло по-евтина не само фотогравската, пак поради голямото консуматорство и покупателната способност на нацията. Колкото и да е нечестно - излиза, че колкото по-беден един народ, толкова по-скъпо плаща за даден продукт, а себестойността на един продукт ме може да бъде по-ниска, само защото имаме ниски доходи и слаба икономика, наред с малките ни параметри, като държава.
Иначе казано - не са скъпи продуктите, ниски са ни доходите! A oт там си правим изводите, че е скъпо и ни притеснява разликата в цената! Нямам нищо против да дам и 1000$ за обектив, стига месечната ми заплата да е 5-6000$ минимум
Публикацията е редактирана (17-12-13 22:46)
|
|