Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видео заснемане на урок в детска градина.
Автор: svetlinsem   
Дата:   10-12-13 14:57

Здравейте, ще снимам урок в детска градина и имам избор между Nikon 3200 с 18-105 или Panasonic VDR-D50.
Кое е по - доброто и може ли някакви насоки?

Благодаря предварително.
 Re: Снимане на урок в детска градина.
Автор: Houngan   
Дата:   10-12-13 15:03

Лол [smilie10] разбира се, че панасоника [smilie18]
С парите сигурно ще може да си го платиш и да си стане твой завинаги.

пп - изобщо не може да си сравняваш двете неща, снимай с никона, а другото го изхвърли в кофата.
Дата:   10-12-13 15:06

Снимането е безплатно, услуга за приятел. [beer]
Автор: quazimodo   
Дата:   10-12-13 15:10

Ако тавана в залата е бял, купи, наеми или открадни добра светкавица. Обектива е тъмен и ако нямаш прожекторно осветление по тавана ще ти е трудно[cool].
Дата:   10-12-13 15:13

Лошото е че нямам идея как е изглежда стаята, какво има и какво няма. Искат и около 40 мин видео. [smilie11]
Дата:   10-12-13 15:17

За видеото няма да имаш проблеми - слагаш 800 исо, скорост 50, бленда каквато дойде и снимаш на М.
Дата:   10-12-13 15:22

С това трябваше да почнеш. Видеото изобщо не е от силните страни на Никоня. В подобна ситуация обикновено се отива предварително на мястото и се прави оглед. Ако може по същото време по което ще бъде мероприятието. А и Панасоника няма характеристики за презентабелно видеозаснемане та по-скоро си го закъсал тотално[smile].
Дата:   10-12-13 15:26

Момци, имате ли представа колко големи карти трябват за 40-минутно видео с 24МП?!
Автор: satyno   
Дата:   10-12-13 15:29

Кога и къде ще снимаш, че и синът ми има открит урок четвъртък сутринта, а аз съм на работа. Чудя се да преподавам ли на жената бърз курс... [smile]

Re: Видео заснемане на урок в детска градина.
Дата:   10-12-13 15:30

ЦДГ 129
Дата:   10-12-13 15:34

Кога и къде ще снимаш, че и синът ми има открит урок четвъртък сутринта, а аз съм на работа. Чудя се да преподавам ли на жената бърз курс... [smile]

Преподавай, преподавай, че нямаш време[smile]!
Дата:   10-12-13 15:41

quazimodo Не че нещо, но колко видео с този модел си снимал? Защото този модел никак не снима зле - ето ти примерче с една токинка:

https://www.youtube.com/watch?v=7HgBm4hFVAU

Мисля че е на 800 ис, но не помня точно.

А до картите памет - една 16 ГБ ще стигне, дори и 8 ГБ.

@Намерих си и Никон 7100. -> Видеото ще е същото.

Публикацията е редактирана (10-12-13 15:48)
Дата:   10-12-13 15:44

Намерих си и Никон 7100.
Автор: GOSPODIN   
Дата:   10-12-13 15:48

След ужасните съвети към човека да снима 40мин. непрекъснато видео с фотоапарат, което е невъзможно. Някой замисли ли се за звука. Ако няма брошка на лектора , ще се чува глас с едно гъгнещо кънтене , което ще е неразбираемо или доста дразнещо. На атмосфера се снимат неща или пълно любителски или такива, които ще се озвучават допълнително.
Дата:   10-12-13 15:50

Реално урока е около 1 час и по - това, което разбрах се иска около 30 - 40 мин видео. Как говори учителката и децата.
Въпроса за звука го оставих за десерт! :)

Публикацията е редактирана (10-12-13 15:52)
Дата:   10-12-13 15:54

В различни детски градини сме, ако бяха заедно можеше един да поеме видеото, друг снимките. Не виждам как сам човек може да се справи и с двете неща едновременно добре, освен ако не извади снимки от видеото, мамчетата се радват на всичко, в което могат да разпознаят децата си.
Снимал ли си видео с DSLR? С какво ще стабилизираш камерата? Д3200 предлага достатъчно ръчни настройки, но не виждам как би могло да се снима продължително видео не само заради ограниченията в размера на файла, но и поради вероятната честа смяна на настройки и гледна точка.

Дата:   10-12-13 15:58

Стабилизацията с трипод. Съвсем малко т.е. зле съм.
Мисля, че искат само видео, но знае ли човек!
Автор: chrisnoch   
Дата:   10-12-13 16:03

Panasonic VDR-D50 е прилична видеокамера със стандартна резолюция. Nikon D3200/7100 могат да снимат видео и с HD резолюция. От друга страна, те не могат да заснемат видеоклип с по-голяма продължителност от 29 мин. 59 сек. Кой ще избереш? Изборът е твой - съгласно "заданието".
Остават много други въпроси:
- Как ще запишеш що-годе приличен звук?
- Как ще обработваш записа?
- На какъв носител, с каква резолюция и в какъв формат ще представиш завършеното видео?
Не е зле да провериш предварително условията, при които ще снимаш. Едно е да снимаш в ранния следобед при ярко слънце в стая с южно изложение и големи прозорци, а съвсем друго - по тъмно и на изкуствено осветление.
Използвай статив.
Помисли за външен микрофон.
Дай повече информация, за да получиш по-конкретни съвети.
Автор: GOSPODIN   
Дата:   10-12-13 16:04

За да стане, както трябва е нужна втора камера,а за звука си трябва брошка на даскалицата и още един подвижен микрофон на стойка, която асистент да насочва(държи ) към децата. Останалото да боднеш една камерка за 300лв. на статив и да пуснеш да записва си го могат поне половината родители.[smile]

До колкото разбирам ще се прави 30-40мин. от 1ч. снимане, което означава и сериозен монтаж.[smilie8]
Автор: Tonidi   
Дата:   10-12-13 16:06

Добре де, а защо се наемаш да снимаш след като, цитирам: зле съм, нямам опит. Така в тази детска градина ще получат някакво безплатно снимане и следващия път пак ще търсят безплатно. Мен тази сфера не ме касае, защото колкото и пъти да съм получавал запитване, очакваната от тях оферта клони към нулата. Лошото е че тази практика се разпростира и при други ситуации. След още няколко години хората съвсем ще забравят за платените фотографи и видеооператори щото то който и да снима все ще е зле.
Дата:   10-12-13 16:10

Помолиха и аз проверявам нещата. Сега разбирам, че шанса да се получи клони към нула и просто няма да го направя.
За съжаление бюджет за това няма и искат да направят от нищо нещо.
Дата:   10-12-13 16:17

Трябва ти външен микрофон, но ако ще снимаш учителницата само и няма да се префокусира, мести кадъра и с вградения ще стане прилично, но само ако си достатъчно близо до нея, а не зад всички в другия край на помещението.

Статива ти е задължителен. Аз мисля че с никончето ще стане всичко, е записа ще прекъсне 1-2 за по няколко секунди докато пуснеш пак да записва - примерно на 20 минути и си следиш. [beer]
Дата:   10-12-13 16:23

Човек се наема да прави такива неща, поради опита , който придобива и заради хората, на които държи. Естествено, трябва да предупреди, че му е за първи път и да не очакват бързо предаване на материала и че качеството ще е компромисно. Обикновено резултатите не са чак толкова плачевни.
Ако сложи едната камера на статив, на 18мм и един човек да я наглежда, а с другата примерно на монопод и с по-светличък обектив снима по-динамично, сменяйки различни гледни точки ще се получи нещо. Но после монтажът ще вземе му здравето.

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.