Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon 5D Mark II заслужава ли си все още?
Автор: rlk   
Дата:   27-11-13 07:10

Снимам основно сватби (т.е. само сватби) нискобюджетни и дохода ми не е кой знае какво. Основно ползвам Canon 5D първата версия, но вече е на повече от пет години и доста кадри. Очаквам го да сдаде багажа скоро (надявам се не). Миналата година се отказах да го сменям и избутах тази година също, обаче мисля сега е момента. Обаче естествено финансово никак не ми е най-добре за момента. Както и да е. Имам възможност да взема нов, стоял неползван 5D Mark II с 24-105 обектив (изтекла гаранция и на около 100 кадъра не повече). Въпроса е да го вземам ли или да устискам още една година със стария и ако умре затвора да го сменям и междувремено да събирам стотинки за Mark III евентуално? Варианта да продам 24-105 и стария 24-70 (първа версия) и да си взема новия 24-70 (втора версия) също ми е в главата. Т.е. крайната цел е от Canon 5D + 24-70 и Canon 5d Mark II + 24-105 да стъкмя крайния вариант Canon 5D Mark II + 24-70 II. Цената ще напиша в някой от следващите постове.

П.П. Трябва да взема решението в сравнително кратък срок!

Поздрави!

Re: Canon 5D Mark II заслужава ли си все още?
Автор: localhost   
Дата:   27-11-13 07:39

Ако не снимаш на високо ИСО (над 6400) мисля не си заслужава третата версия. Или ако не ползваш бърз автофокус за птички и т.н. Ти всъщност сам си си отговорил на въпроса - снимаш само нискобюджетни сватби и няма смисъл да даваш повече пари за нещо което не е ясно дали ще ти е от полза.
След като и в момента се справяш с първа версия на 5Д, втора ще ти е пре-достатъчна.

Ако цената е добра въобще не се замисляй. В случай, че не ти хареса погледни цените на старо в момента и виж за колко можеш да го продадеш и пак да минеш на новия модел.
Автор: cameraman   
Дата:   27-11-13 07:56

Има много хляб в двойката.
Автор: iasen2   
Дата:   27-11-13 08:09

на колко кадъра ти е апарата . имаш ли резервен апарат ?
Автор: photostoykov   
Дата:   27-11-13 09:41

За сватби не ти трябва резолюцията на Мк II. Той е необходим, ако ще снимаш видео с DSLR.
Моят съвет е да си останеш с 5D-то и 24-105 докато сдаде "багажа" и вече си събрал стотинки да се огледаш за 6D втора употреба.
Там вече ще му трябва един 24-70/2.8(4), щото и двата са цифра, особено първия!
И те така...
Автор: realnoncho   
Дата:   27-11-13 09:58

При така описаната ситуация бих погледнал 6Д.
Автор: a100   
Дата:   27-11-13 10:11

Според мен двойката си заслужава[cool], ама ако няма да я вземаш дай да я видим [smilie3] [beer]
Автор: rolemodel   
Дата:   27-11-13 11:28

5д марк2 си заслужава на 100%. Според мен няма смисъл да се набълбукваш с 24-70 II. Карай си с първата версия (аз го ползвам и съм много доволен). Тук някой професор, ще се изкаже, че втората е нещо уникално и си струва да дадеш една торба пари. Всичко опира до бюджета :)[shtrak]
Автор: a_b_v_e   
Дата:   27-11-13 11:53

"Имам възможност да взема нов, стоял неползван 5D Mark II с 24-105 обектив (изтекла гаранция и на около 100 кадъра не повече."
Както разбирам, искаш да го продадеш, нали така...
Може и да се разберем.
Автор: Krassy   
Дата:   27-11-13 11:56

Хм, то 5D Mk III не си заслужава, като ми за 2-ката [smilie25]
Автор: compur   
Дата:   27-11-13 12:19

не виждам нито canon, нито pd да за взели отношение по темата... все още! [beer] [beer] [beer]
Автор: kvakioh   
Дата:   27-11-13 12:55

Няма какво да има чудене, взима се и се ползва.
24-105 е чудесен работен обектив, познавам достатъчно хора, които си вършат работа за събития, за макро дори. Повечето със старото 5д и 24-105. 5д марк2 ще остане и е все още доста актуален. И държи цена, както и обектива.
Автор: victory13   
Дата:   27-11-13 13:07

Нито за момент не бих се замислил в тази ситуация.
Двойката беше, и си остава, брутална фотографска машина... [shtrak]
Автор: k7   
Дата:   27-11-13 13:20

Аз имам двойката + 24-105 и съм доволен. Но снимам и видео, а за там са други обективите. Техниката ми я пише в профилът ми.
Дата:   27-11-13 18:00

Честно за 6Д не се бях замислил. Обаче май ще се замисля за трета версия на 5Д. Реално да кажа ще взема комплекта тяло и обектив за $1200. Ако успея да го продам за над $2000 плюс моето старо 5Д за още $500 може би, то ще успея реално да ъпгрейдна до трета версия за около $1500. Ако ми излезе вярна сметката мисля, че е добре като цяло!? Как мислите?

Автор: mutriu   
Дата:   27-11-13 18:06

За над 2000 долара ЩЕ се продаде със сигурност. Друг е въпроса, че Мк2 е подходящ за теб все още. Ако искаш, стой си с новия и просто продай Мк 1 за 500- 600 долара.
Автор: BotsRevenge   
Дата:   27-11-13 18:26

Няколко години колегите ми снимат сватби с 5D Mk II - справяше си се добре до 3200 исо или 6400 със стискане на зъби и по-силно шумоподтискане. Сега са с 5d Mk III казват, че фокусират по-лесно, а 6400 исо не е никакъв проблем да ползват. На моменти без светкавица се опира до 12800 исо. Не трябва да забравяме, че при снимане на екшън в лоши светлинни условия е нелогично някой да очаква гладки кадри като от студио - шум ще има. До 12800 исо бих приел снимките от Mk III за моята сватба или до 6400 исо на II-ката.

Смятам, че си струва апаратът. По-лош не е станал от преди и върши работа.

Иначе photostoykov каза, че не ти трябва бърз автофокус за сватби. Може и да не съм го разбрал правилно, но тотално не съм съгласен с това твърдение. За да си уверен в шанса си да уцелиш спонтанен момент, ти трябва най-бързия автофокус, който можеш да получиш. 5D Mk II не е толкова силен откъм автофокус, но работи.
Автор: photostoykov   
Дата:   27-11-13 18:38

Стефчо, имах предвид високата резолюция от 21 МР, която така или иначе намалява в готовия продукт. За скорост на автофокуса не е ставало дума.
Виждам, че автора на темата клони към Мк. III, което не е лошо, но трябва да си промени ценовата политика, за да му стане по мярка...[smilie7]
Автор: BotsRevenge   
Дата:   27-11-13 18:52

Извинявам се. Объркал съм се. localhost каза за автофокуса, че не му трябва, ако не снима птички (бързи неща). На сватба се случват много бързи и кратки неща.

Ако бях на канон вероятно щях да взема 5d Mk III. Ако авторът на темата реши да мине на Nikon, може да вземе моето D3 и да види безмилостност [smile]
Автор: BXMarkov   
Дата:   27-11-13 19:09

"Реално да кажа ще взема комплекта тяло и обектив за $1200"

И още не си го взел? Човече, това си е джакпот [smile]

5Д2 каквито и лакърдии да се говорят е чудесен инструмент, много по-добър от 5Д и доказал се като здравина и надеждност.
5Д3 освен по-добро исо над 6400, няма да ти даде съществени преимущества за твоята работа, а цената му е твърде висока. 6Д е приемлив вариант като компромис между двата, но не съм сигурен как е на здравина и надеждност за натоварване - колегите които го имат да кажат.
Автор: Kolev68   
Дата:   27-11-13 19:13

Canon 6d - 2100 лв . :)НОВ
Дата:   27-11-13 21:08

Първата дилема беше дали да взема комплекта. Явно ще се взема. В последствие каква комбинация ще се сътвори ще има да се умува според зависи. Само да спомена, че аз не живея в България. Второ тяло ми е 1Д3 с 70-200 на него. Незнам дали работя най правилно, но условията са такива.
Автор: chukov   
Дата:   27-11-13 21:43

6Д 2100 нов????

Не думай бе [smilie18]

И къде е на тая цена нов?
Автор: dimidumi   
Дата:   27-11-13 22:20

Брех, къде го продават 6д за 2100 лв. нов...а и с гаранция сигурно, ами да взема да изтегля един потребителски кредит и да го подаря на жена ми за коледа... :) [beer]
Автор: kvakioh   
Дата:   27-11-13 22:28

6D на старо, макар че е доста нов модел, на малко кадри и остатъчна гаранция е към 3000лв, говоря приравнено от евро. РЕдовно се появяват бройки, но не и под 1500-1600 евра.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.