Автор: Marten
Дата: 12-09-13 13:20
Здравейте.
Както доста хора в този форум, така и аз не съм професионален фотограф и честно казано доста малко разбирам. От скоро се занимавам по-интензивно. Знам, че има сериозен шанс след като задам въпроса си да ме пратите да чета книги и затова ще споделя, че прочетох "На фокус" и в момента чета на National Geographic "Как се правят хубавите снимки". Стигнах до момента, в който успях да си отговоря на доста въпроси, научих какво е и как се ползват настройките (бленда, скорост, iso, white ballance) за постигане на желаните резултати. Но колкото повече чета и си отговарям на въпросите толкова повече въпроси изникват. Например днес видях един кадър , за който нямам идея как е направен.
Предполагам, че има някакъв светлинен източник зад момичето, който не знам какъв е. Обикновена лампа или светкавица?
Как снимката в ляво е толкова тъмна, а в дясната част е толкова светла? Първоначално си помислих за HDR, но тогава трябваше и лявата част да има по-светли детайли. След това реших, че със светкавица са осветени близките обекти (камъните в дясно са по-светли), но в EXIF-а пише, че няма светкавица. В такъв случай не разбирам как кожата на момичето е толкова светла при положение, че камъните в ляво са толкова тъмни.
Предварително благодаря на отзовалите се да дадът малко акъл.
|
|