Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 колега прочети си личните съобщения
Автор: fly-free   
Дата:   21-09-13 13:35

Нещо ми се струва некоректно да се дават обяви и после да не се четат личните съобщения ,след като си дал този начин за връзка.

Моля колегата пуснал тази обява да даде друг начин за връзка.

А към администрацията не е ли по- добре да се запише към условието и телефон за връзка,просто нека хората предлагащи нещо бъдат по- реални.

Nikon AF-S 24-70mm f/2.8; 105mm VR f/2.8; AF 50mm f/1.8D
Статус: Aктивнa | Град: Пловдив | От: oceanside
Видяно: 857 | Последно: 2013-09-06 15:51:04
Цена: 0.00 лв. История на цената
Имам следните NIKON обективи, с които бих се разделил срещу подходящи предложения:

1. Никон AF 50мм f1.8 + 52mm TIFFEN Haze Made in Japan - 180 lv.

2. Никон AF-S VR 105мм Micro f2.8 + 62mm Nikon NC Made in Japan - 1100 lv

3. Никон AF-S 24-70mm f2.8 + 77mm TIFFEN UV Made in USA - 2200 lv

Поздрави на всички.
Д

Допълнения:
2013-09-09 01:21:14
Prilagam slednata dopulnitelna informatsia za obektivite:

Никон AF 50мм f1.8D

Никон AF-S VR 105мм Micro f2.8G ED

Никон AF-S 24-70mm f2.8G ED

За връзка:
Lichna belejka
 Re: колега прочети си личните съобщения
Автор: eewf   
Дата:   21-09-13 15:46

Да се задължи телефон за връзка е абсурдно.
Някой се сетил в 22:00 да ми звънне за UV филтър(примерно) и ще го напсувам, колкото и некоректно да е!
Автор: guciguci   
Дата:   21-09-13 15:51

Телефон за връзка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО . Като ти прати някой краден апарат и обектив,после да видиш как се обяснява на полицай в районното какво е това "лично съобщение" [smilie18] . След 22 часа аз си слагам телефоните на профил "silent" и кой колкото си иска да звъни. Модерна работа.

Публикацията е редактирана (21-09-13 15:52)
Автор: eewf   
Дата:   21-09-13 16:06

guciguci, почти ме убеди. Съгласен съм с теб, но няма как да стане.
Ако сложат задължителна графа за телефон, нали се сещаш колко е лесно да напишеш 0899 00 00 00 и системата да го приеме
Дата:   21-09-13 16:11

Това няма значение. Да,по принцип ако някой иска да се укрие или да заобиколи задължителни графи,винаги може да го направи. Аз казвам,че телефонна връзка трябва винаги да има с даден продавач и най-важното телефонът не да е даден на лично съобщение,а да е видим в обявата. Свържеш ли се с един човек по телефон,после вече връзката е направена и измъкване няма. Всичко това естествено,ако нещо не е наред. Не казвам,че някой е крадец.
Автор: kimi   
Дата:   21-09-13 16:15

телефона не може да бъде задължителен в обявата, както не е задължително въобще да притежаваш такъв.

Автор: bpavlov   
Дата:   21-09-13 17:09

Самото пускане на обява означава поемане на някаква отговорност.
Трябва да има задължителен телефон. Това означава, че продавачът все пак поне малко се ангажира със нещо.

То, ако някой е решил да злоупотребява с телефона, мигар не може да прати ЛС и после да звъни през нощта ли?

Освен това, ако обявата е с реален телефон, ще се избегне ситуацията с лицата с по няколко кухи профила, които пускат обяви от тях.
Автор: sir_sky   
Дата:   21-09-13 17:59

При мен в Япония, телефон за връзка е просто задължително дори за да се регистрираш в съответния сайт! [smilie23]
Автор: E.stanev   
Дата:   21-09-13 23:33

Брей, че разбирачи се навъдихте. Телефони искате да са задължителни ...скоро и ЕГН и Банкова сметка и ДНК анализ, оптечатъци нещо не искате ли? А майчино мляко да дава ли, а?

Ми може да е на почивка, може да е на Мачу Пикчу или пък гипсиран в хотел Филипс (не дай си Боже). Трябва ли и тогава да осветлява форума със своето присъствие?

Спрете да си косите ливадката и се огледайте наоколо...няма задължителни неща в този живот [smilie7]

Публикацията е редактирана (21-09-13 23:34)
Автор: bpavlov   
Дата:   21-09-13 23:58

Ами ти отворко, като няма задължителни неща, що си се регистрирал във форума и си се съгласил с условията?
Дата:   22-09-13 00:08

По тази логика темите за некоректни продавачи ще се множат.
Тарикатите ще свършат когато свършат балъците.
по здрави

Публикацията е редактирана (22-09-13 00:09)
Автор: georgivelev   
Дата:   22-09-13 00:15

А на вас някой опрял ли ви е пистолет до челото да купувате от обява без телефон за връзка. Такива обяви направо ги отсвирвам. Като нямам пряка връзка с продавача защо да се занимава, де да го знам оня кога ще си прочете лстата. И, отгоре на това, обявяването на телефон е от интерес на продавача.

Така че дайте малко common sense, еврибари.
Дата:   22-09-13 01:20

georgivelev [smilie24]
Автор: Canon   
Дата:   22-09-13 02:17

Публикацията на телефон е форма на публичност на достъп до конкретен човек за цялата аудитория на форума, включително злонамерени люде.
Ако някой иска - ЛС е достатъчно. Там може да поискаш номер за контакт.
Щото идиотите може да искат и номера на обувките и слиповете на продавача. И банкова сметка, кредитна карта, ... Публично.
Ей, така за автентичност.
Дата:   22-09-13 03:22

Аз точно телефон поисках от човека и си правех сметка да отскоча днес да Пловдив да видя стоката. Загубен ден.
Поел си някаква отговорност -съблюдавай я. Уважавам желанието за анонимност на хората.Поне си преглеждай пощата.
Автор: georgioiv   
Дата:   22-09-13 07:14

21 век е, какъв телефон.. Пощенски адрес не искате ли, пощенски гълъб ?

Имал силно желание да се обади и да купи нещо си - ами ще чакаш да ти отговорят... Ако иска продавача - ще ти отговори. Ако е зает или не му харесва профила ти на купувач - няма да ти отговори, негово право. Ако някой ми вдигне тема защо не си чета лс - ясно че никога няма да му отговоря, аз примерно не харесвам напористите, стигащи до наглост хора и това си е мой избор.

Ама имал планове - супер :), това се казва сметка без кръчмар да си правиш.
Аз, макар винаги по навик да пиша телефон в обявата, държа контактите да стават на л.с. И без това не го вдигам в работно време, пък и в извънработно съм уморен за да си губя времето с разговори по телефона. И не виждам при наличие на толкова удобна връзка като л.с. за къв ви е тоя телефон.
Ама искаш да провериш - твой проблем, не на продавача, сам се оправяй със съмненията си... Продавачът ако има зор да продаде стоката - влиза през 5 минути и проверява. Ако няма - негова си работа, свободна страна сме. :)
Автор: serjy   
Дата:   22-09-13 08:41

gorbi [smilie24] никога не оставям телефон и въпреки това комуникирам нормално на лични съобщения, и когато се стигне до сделка, така или иначе можеш да видиш кой е човека през доставчика.
Автор: imitev   
Дата:   22-09-13 08:50

Нали знаете че светът се върти около българина... Около всеки един българин...
Дата:   22-09-13 09:24

Горби -прав си. Въпросът пак опира до коректността.
Може човекъ и да е болен ,може да е и на снимки в Родопите. 3а седмица.
Може и да се бъзика със форума.
Аз обикновено като поема ангажимент гледам да го съблюдавам.

Уважението и съобразяването със другите хора-това е въпрос на възпитание.

Никъде не съм написал ,че щях да купя стоката.
Това са обективи втора употреба. Все пак бях отделил едни 1000 евра за 24-70.

Публикацията е редактирана (22-09-13 09:30)
Автор: georgioiv   
Дата:   22-09-13 10:24

Ами напиши му - имам едни пари за харчене, може ти да си късметлията ако си размърдаш задника. Ако се размърда - купуваш. Ако не - значи или не е на зор, или все му е тая или е сериозно ангажиран и не му е до обективи и форуми. Нещата си имат естествено обяснение винаги, да не ги насилваме... [beer]
Автор: Христо-73   
Дата:   22-09-13 11:45

Така е колеги,някои хора ги мързи да си гледат пощата,и при мен имаше такъв случай,пиша на лични,той отговаря след 2месеца,пази боже от такива хора[smilie11]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   22-09-13 12:15

Аре бе! Хортата в ибей как въртят търговия без телефонни номера. [smilie18]
Автор: compur   
Дата:   22-09-13 14:22

1000 евро? а къде остана правилото 50-60% от цената за нов? мошеници разни... [smilie3]
Дата:   22-09-13 14:28

Колегата ги е донесъл за търговия и се предполага ,че са нови.

Затова се гледат и пробват.
Автор: asahi   
Дата:   22-09-13 21:57

Щом продавачът е решил за контак да се ползват ЛС - ОК. Проблемът е не, че не си е дал телефона, а че не си чете ЛС-тата или не отговаря на тях. Той, ако реши, и телефона няма да си вдига за непознати номера.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.