Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Sony NEX-5T vs Olympus E-PL5
Автор: Ruskia_bg   
Дата:   16-09-13 18:28

Здравейте.

И аз реших да мина на безогледалка и съм се спрял да гореспоменатите модели.
В момента снимам с Никон Д90, но скоро си дадох сметка ,че последните 3 години с на жена ми сапунерката имаме 4-5 пъти повече снимки отколкото с никона. Пуснах го за продажба, но даже и да не се продаде съм решил да взема нещо по-компактно. За мен размерът явно има значение.
Разгледах всички възможни ревюта и сравнения. Навсякъде ги дават относително равностойни, без изявен победител , затова ми е интересно мнението ми. Как се справят спрямо Д90? Кой е по-добрият от двата и защо?
Снимам предимно пейзажи и портрети. Който и да взема впоследствие ще закупя и портретен обектив.

Надявам се темата да не предизвика скандали и спорове. а аргументирани отговори. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony NEX-5T vs Olympus E-PL5
Автор: kvakioh   
Дата:   16-09-13 18:44

Като видял и ползвал и двете марки, не точно тези модели, ще кажа, че е по-добре Сонито. Но не е нужно да е 5т, 5R стига.
Повече ми харесват менютата на Сонито, и мисля, че примерно един 16-50 обектив и тяло ще даде повече от 14-42 на Олимпуса. Това като за начало. Наистина, има повече обективи за микро 4/3 системата, но ако не се търси пълна система Сонито е напълно достатъчно. С още 1-2 обектива и си става добра система.
Сонито като че ли се доближава повече до Д90, макар че има вече достатъчно теми и мнения, че такива неща не се сравняват или пък че няма свръх голяма разлика.

Автор: pstoev   
Дата:   16-09-13 18:48

Като качество на изображението съществена разлика няма.
Фокуса при Olympus е по-бърз.
Обективите за Sony са доста малко и са обемисти, за Olympus има огромен избор от обективи и са доста по-малки..

Автор: SoftImage   
Дата:   16-09-13 19:04

pstoev го е казал точно! Апаратчето е метално и усещането в ръката е много добро!!!. В комбинация с мъниците 45мм/1.8 и 17мм/1.8 много кефи и като усещане и като резултати!!!
Ако си лют фен на плиткия ДОФ Sony-то има предимство, въпреки че за м43 има и обективи като 25мм/1.4, 75мм/1.8 а скоро се очаква 42.5мм/1.2.

Публикацията е редактирана (16-09-13 19:19)

Автор: hotsnail   
Дата:   16-09-13 19:58

Ми то пл5 е копие на некс без грип и с по-малък сензор. Иначе обективите им наистина са по-компактни. Не бих казал, че са повече в смисъл че и двете системи вече са на ниво дето има повече обективи от тия дето би си купил. Има неща дето за адена цел биха ти се искали да ги има.

Автор: serjy   
Дата:   16-09-13 20:57

и двете машинки са добри и биха ти харесали. остава да решиш кое взима твоите симпатии и това ще е камерата. харесвам олимпус заради хубавите цветове. сонитата предлагат вградена панорама която не е налична при олимпусите още. динамиката на картинката и на двата фотоапарата е чудесна!

Автор: realnoncho   
Дата:   16-09-13 21:47

Айде Олимпус имали огромен избор на обективи, ей забавлявате доста понякога. Да кажеш по-голям добре, ама огромен [smilie25]

Дата:   17-09-13 11:04

И аз се бях насочил към олито, но по-големият цензор на сонито не му ли дава предимство? Разнообразието на обективи не е от значение , защото освен китака ще ми трябва само портретен.
Един приятел има pen и ме убеждава , че е с класи над никона ми.Не ми се вярва много , но знам ли...... нови технологии. Тези дни ще излезем да направим един сравнителен тест , за да видим колко точно класи е над Д90 :)
Ако взимам олито ще е с 45 /1.8. Кой портретен да избера за сонито?

Автор: koceto82   
Дата:   17-09-13 11:11

Ето този:

Дата:   17-09-13 11:12

Най-вероятно за Сонито ще се нахвърлят сега да хвалят разни стари обективи с преходници, с разни изчанченици. Достатъчно за портрети е 50/1.8 Сони обектива. И 16-50 като китов.
Сензорът не дава голямо предимство на Сонито, както казах преди, лично на мен ми харесва начина на управление, менютата, които не са рисувани все едно от деца както е при Олимпус/Панасоник. Разните екстри като панорами, HDR, не са толкова важни.
Не, не е с класи над никона никой безогледален. Може би да са приблизително на едно ниво, но не и с големи разлики...

Автор: georgioiv   
Дата:   17-09-13 11:17

рече и отсече - достатъчен е 50/1.8 [smilie5]

Всичко знае това българче.. Не сме народ а сбор от единици с енциклопедични знания.. [smilie18]

Автор: batzas   
Дата:   17-09-13 11:21

Аз като избирах, много харесвах външния вид на е-пл1. А избрах некс3 като ги хванах в ръката и направих по 10на кадъра.

Автор: mihajlov2   
Дата:   17-09-13 11:28

От менютата на дребосъците-безогледалки на Сони, Оли и Панасоник най-много ми харесва менюто на RX100, но то копира горе-долу организацията на менюто на DSLR, по-точно на SLT-тата на Сони. Отделен въпрос е, че RX100 не е точно безогледалка, а клони към сапунер...
А специално при E-PL1 много ме дразни пълната липса на врътки и за каквото и да било в менюто трябва да цъкаш с бутоните на джойстика...

Публикацията е редактирана (17-09-13 11:30)

Автор: mmjm   
Дата:   17-09-13 11:32

Ми те и сапунерките са безогледални. Аз поне не съм чувал за сапунерка с огледала[smilie5]

Автор: batzas   
Дата:   17-09-13 11:32

е точно врътката наклони много везните.

Автор: mihajlov2   
Дата:   17-09-13 11:38

То за липсата на огледало при сапунгерите е ясно, имах предвид, че при RX100 не се сменят обективи, както при Никон1 например - при еднакви по размери сензори горе-долу.

Дата:   17-09-13 11:44

По темата - отиваш в първия магазин в който ги има и двата(не е задължително да купуваш от там) Хващаш, разцъкваш и избираш. За обективите са ти писали по нагоре. Ти ще го ползваш, на теб трябва да ти харесва и да ти е удобен.
Успех[shtrak]

Дата:   17-09-13 11:45

Никой нищо не отсича, просто виждам как процедират хората в най-лесните и чести случаи- не им се занимава с разни преходи, стари обективи и т.н. Това е чиста проба ентусиазъм.
Като за начало е достатъчен 50/1.8, аз лично съм винаги бил на мнението, че повечко обективи не вредят. Но не знаем точни финансови възможности, желания на автора на темата, дали жена му и той са имали досег с ръчнофокусни обективи, дали утре ще вали, дали някой не е станал кисел накриво да почне да обижда...дали аз съм българин, колко сме българи и т.н. Ето това е енциклопедичната циклофрения и приемане на написаното като чиста проба изхвърляне и т.н.
Най-малкото, че в поне 5 топ ревюта слагат 50/1.8 на първо място е някакъв показател за първосигнално да се напише този обектив като първи. Както при големите апарати, примерно Никон, кроп апарат пишат 35/1.8, после 50/1.8 или 1.4 и после 85/1.8...Чак тогава изникват мнения за 105/2, 135/2 и т.н...Отново си говорим както винаги и САМО за ПАРИ, те се хващат, че някой написал нещо си и циклят. Смисъл никакъв, вече има тема за хейт, омрази и т.н.
И 50/1.0 Canon с преходник за Некс за 4000 долара също става за портрет! Отличник е!

Публикацията е редактирана (17-09-13 11:59)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   17-09-13 12:01

Нексовият 50/1.8 е много готин обектив. Обаче малко се говори за него, някак си според мен е пренебрегван. 35/1.8 също е много добър

Дата:   17-09-13 12:04

50/1.8 e най-евтин, затова го дадох и като първоначален пример. Иначе, има обективи, но идват повече пари. А и 50/1.8 е като аналог на Никонския 50/1.8, който може би авторът на темата е ползвал при Д90.

Дата:   17-09-13 12:13

Това е така, нека автора първо си избере камера, обективите горе-долу са ясни той си е писал китак + 45/1.8 за олито или подобния 50/1.8 за некса

Дата:   17-09-13 12:15

Вместо да се чудиш, ако ти е възможно иди и ги пробвай!!!

Дата:   17-09-13 12:24

С удоволствие бих ги пробвал , но съм от Пловдив и ги няма никаде. Само с поръчка.
Благодаря на всички за отговорите.

Дата:   17-09-13 12:28

Ако се спреш на Е-ПЛ5 вземи си 2-ен кит с 40-150. Много добро стъкло е за парите си!!!

Дата:   17-09-13 12:47

а мнение за Olympus E-PL3
толкова ли е голяма разликата с E-PL5 , за да е двойно по-евтин?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »