Автор: Frenchev
Дата: 27-05-13 23:17
Здравейте,
темата не е фотографска, но тъй като това е общо взето почти единственият форум в който влизам често, пиша тук. По принцип бих я пуснал в клуба, но...
Трябва ми някакво решение за организиране на контакти и ще съм много щастлив ако някой може да ми помогне. Започнах един проект (свързан със снимане), в който се оказа, че искат да вземат участие много хора. Да ги наречем клиенти. За всеки един от тях ми трябва много информация, която той попълва в една изготвена от мен бланка. Въпросните бланки вече станаха около 40 и започнах да губя контрол.
За жалост информацията която ми трябва за тях не е само телефонен номер, мейл, сайт и прочие. Тоест повечето органайзери за контакти отпадат. Имам около 10 до 15 графи в които трябва да се попълне въпросната информация. Графи които сам да мога да определям.
Необходима ми е функцията, да мога да подреждам клиентите, не само по азбучен ред, но и по дадена графа. Да кажем за дадена графа има три възможни варианта "А", "Б" и "В". Искам да мога да подредя или да покажа всички, които имат "Б" в дадената графа. Или всички при които тази графа е празна. Не е лошо ако съм поел ангажимент къ даденият клиент да мога да сложа дата на ангажимента и да ми изкарва напомнянка (но това е функция, за която мога да ползвам и обикновен календар, така че не е задължителна)
Някой сеща ли се за подобна програма или решение за организиране на контакти. Предполагам, че Ексел го може, но там познанията ми са много оскъдни а и не съм сигурен, че го може.
Ще съм страшно благодарен на всички които могат да помогнат.
|
|