Автор: Jankoff
Дата: 21-05-13 20:12
Подозирам, че все още мнозина българи не са ходили в Санторини. А трябва. През комунизма хората не можеха да пътуват. През посткомунизма до влизането на Бг в ЕС можеха, но имаше сериозни спънки. Днес няма спънки, но пътуват само малцина - по икономически причини.
Аз имах възможности отдавна, но стана така, че едва през октомври 2012 отидох за пръв път в Санторини. Така бяхме замаяни с жена ми, че решихме през май 2013 пак да отидем. Тя не можа сега през май да пътува, аз отидох. През октомври 2012 бяхме с нея 4 дни. Сега аз направих там още 6 дни. И искам пак да отида.
Санторини е нещо, което не може да се опише с думи. Трябва да се види - и трябва да се види много пъти. Снимките също не дават добра представа. Ако не си бил там, трябва да видиш хиляди снимки от Санторини, за да разбереш за какво става дума. Това, което тук пускам, дава нищожна представа за обективната реалност. А за това, което човек вижда в нещото, наречено обективна реалност, трябва както посещение там и снимки, така и многократен преглед на снимките след това.
Първия път направих около 10 000 снимки, сега направих - заедно с още двама души - 16 000. И са крайно недостатъчни, за да се разбере какво представлява топ дестинация № 1 в Гърция, а може би и в света. Който както ще да го разбира това - нека да разгледа снимките, да отиде там, а после пак може да си помисли как ще коментира.
Използваните апарати бяха: Olympus E-520 - 2 броя, със закачени на тях Zuiko 12-60 и Zuiko 70-300, Olympus E-600 със Zuiko 11-22, Olympus E-PM1 със Sigma 30mm, Olympus E-PM2 с PanaLeica 25mm и Olympus E-P1 със Samyang 7.5mm. Тъй като обработката отнема доста време и тъй като заявих, а и обещах, че ще пусна тема и снимки, правя го. Засега пускам само снимки с PanaLeica 25mm - избери от тук първия албум. Вторият албум в линка е от посещението ни на Санторини през октомври 2012 г. - с различни обективи, а шестият е пак от това посещение, но само с fish-eye Samyang 7.5mm. Допълнително ще пусна снимки с останалите четири обектива - за Samyang 7.5mm може да се придобие представа и от албума от октомври 2012 г.
Надявам се НЕ снимките - като резултат от моето ЗАУ, да ви харесат, а това, което е на тях като резултат от традиции - още от минойската цивилизация, неповторим вкус и въображение на санторинците. Нямам претенции за фотограф, аз съм само турист и любител-фотограф, който обича да прави много снимки с много апарати и обективи.
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|