Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 да/не флаш в църква
Автор: stoikovv666   
Дата:   10-05-13 23:32

Интересуваме как ще станат по красиви и качествени снимките в църква на събитие...? До сега не съм снимал в църква.

Ще ползвам 16-50/2.8 на кроп, максимално използваемо ISO 600.

Та да си настроя добре светкавицата или да карам без нея?
 Re: да/не флаш в църква
Автор: darksorrow   
Дата:   10-05-13 23:35

ако много държиш да убиеш атмосферата на тези иначе толкова атмосферични места - ползвай блиц. работи идеално в такъв случай.
Дата:   10-05-13 23:50

"блиц" ?
Автор: bozo   
Дата:   11-05-13 00:00

Дойч...
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   11-05-13 00:01

За без светкавица на бленда 2.8 - исо 600 - малко е[smilie5] за без светкавица.
Обикновено за снимки без светкавица, е нужен по-светъл обектив 1.8-2 бленда. Много зависи от светлината в църквата.
Има места където дори на исо 500 стават чудесни кадри, но има църкви където е нужно исо от 1250 и т.н. Зависи от светлината.
Лично в нашата църква (в моя град), [smilie3] на бленда 1.8, и 1/125-160 s. и исо 800 - стават прекрасни кадри. Успех.[smile]
Дата:   11-05-13 00:12

Ясно... горко му на камермена, че и той новообранец [smilie5]
Автор: metodiev_martin   
Дата:   11-05-13 00:51

A77 би ще използваш в случая? Снимки без светкавица от черкви нямам, но имам от джамия и то на f4
https://photo-forum.net/i/1705719

Само че, 5D-то, добре се справи на 4000исо
Ти ще снимаш на 2.8, но това исо 600, и аз не вярвам да ти стигне. Имам на 2.8, пак от джамия, но и там съм на 800 исо...
но пак всичко зависи от сградата, прозорците, осветлението от вън и това вътре ... Също зависи и от "стабилната ръка", според мен, можеш да паднеш до 1/50, с този обектив и фокусното му разстояние. Не би трябвало да имаш проблеми, освен някой моушйн блър, но въпреки всичко, в твоя случай, бих си взел и светкавицата
Дата:   11-05-13 00:55

Снимката в джамията ми харесва.
Използването на светкавица в църква - някак не ми допада, разваля цялата атмосфера.
Факт е, че със светкавица шума в кадрите е минимален, хората на преден план са ок. Но се губи ефекта на светлината. Все пак всеки снима както намери за добре. [smile]
Шефа оня ден прави едни снимки в църквата - омазал всичко със светкавицата. Ама като не смея да му кажа нищо, че да не се ядоса. [smilie18]

Публикацията е редактирана (11-05-13 01:05)
Дата:   11-05-13 01:24

metodiev_martin, да с А77, имам от джамия там не беше проблем имаше си осветление макар и кофти смесено за WB. До 3000iso е лесно да изсмуча качество като в кадъра който ми показваш, но не е задоволително.

Първите две най важни неща за събитието което ще заснема са, моменти и качество, всичко ще се отпечатва на фото хартия.

Мислех си за нещо междинно, Ф4, 80-100s, 200-400 iso, пръсната светлина на широко 16мм и 32 сила на светката, с "rear sync"
Дата:   11-05-13 01:39

Ako ще печаташ на хартия, визирам снимки 10х15, дори и А4 високото исо да не те плаши
Дата:   11-05-13 01:53

баби-играят-с-теб [smilie24]

т'ва с високото исо и отпечатването е интересно...Ама трябваше по рано да напиша темата, вече нямам време за експерименти какъв е резултата на 3200 исо. Но това ще се пробва задължително [beer]
Автор: pefoto01   
Дата:   11-05-13 05:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: darksorrow   
Дата:   11-05-13 12:32

o, бях забравил какво е наоколо - хора със снимки като горните ползват изрази като "фото-смешници".

и за някакви други хора изглеждат дори авторитетно, предполагам.

тъжна картинка :(
Дата:   11-05-13 12:33

pefoto01 написа:

само Никон може да докара оптимални откъм шум и пак си е излишно.

Eeee...вари го печи го, пак на марки обърнахме [smilie18] Софта за шумопотискане в компа, е по мощен от който и да е софт във фотоапарат.
Търсим качество обаче, не компромиси със софтове било то и в апарата.

Проблема е, че в църквата няма близка стена или таван или поне такива които да отразят светлина. Май остава само централно с пръсната светлина [beer]
Дата:   11-05-13 12:42

Ако сме в цирка, и един клонhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/29.gif
се обърне към друг клоун с израза "ей смешник", дали ще му се сърдят - едва ли защото и той е същия смешник като другия. А< честито [smilie18]
Автор: metodiev_martin   
Дата:   11-05-13 12:57

Шумно, шумно, колко да е шумно. Ако ще е на 10х15 и аз мисля, че можеш да го вдигнеш още. Сега си намерих едни снимки от Ал. Невски, където съм снимал със 17-40, и то на бленда 5 - поради "невероятните качества" на обектива, вън от центъра - скорост 1/40 и исо 2000, със 60д. Като кропнеш някъде на 50%, артефакти бол, но пък на хартия стоят прилично. Защо не вземеш апарата и да отидеш да направиш 4-5 пробни снимки в някоя черква, без светкавица, на високо исо, да ги разпечатиш и да видиш дали има мегдан за още исо (ако разбира се, не си знаеш тавана на използваемото исо)
Успех [smilie24]
Дата:   11-05-13 13:11

metodiev_martin [smilie24]
Дата:   11-05-13 13:22

Навих се, отивам да пробвам докато все още има време [smilie24]
Автор: quazimodo   
Дата:   11-05-13 13:31

Не в някоя а в същата църква, където ще е мероприятието. А един сгъваем отражател за светкавица определено ще помогне за индиректно осветяване, а в павилиона има мини софтбокс за 20-тина лв. За макс ИСО - това, което камерата дава като таван при аутоисо. Друга отправна точка - максималното ИСО, което камерата ползва при снимане на "зеленото правоъгълниче". Успех в решаването на задачата!
Дата:   11-05-13 13:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   11-05-13 15:04

Цъъъ! 600iso е максималното при "слаба" екстремна светлина [smilie8]

Е не напразно 1Дх е 5к европейчета, като гледах снимки на 3200 иса.
Ще се светка, няма накъде с наличната техника[smilie18]
Автор: quazimodo   
Дата:   11-05-13 15:11

А пробвал ли си 800ИСО с 2/3~1степен преекспониране на кадъра? Би трябвало само свещите да са безвъзвратно прегорели.
Автор: Bengun   
Дата:   11-05-13 15:28

Само да вметна че съществува и възможност за наемане за деня когато е събитието и на по-светъл обектив.
Дата:   11-05-13 16:47

Дата:   12-05-13 01:55

Излезе че са късметлии, в църквата не се наложи да пускам светката...[smilie5] Колегата с камерата имаше страхотна светлина със LED, като си пусна светлината се ориентирах веднага и настроих по него. Така ли иначе той постоянно записваше бебока в църквата [smilie18] Аз само си нагласях ъгъла на заснемане и чаках моментите [smilie8]

В ресторанта нещата станаха много трудни... но има дори в повече кадри, които са наистина задоволителни. Така че всичко е добре когато свършва добре [beer]

Благодаря на всички за съветите [smilie24]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.