Автор: sthbg
Дата: 22-04-13 14:58
Здравейте,
Не съм професионалист и нямам амбиции в тази посока, но за добро или зло след 3 години ползване си продадох NIKON D90 и сега се търси актуализация с нещо по-добро. За него имам няколко светкавица и няколко обектива, част от които стават и за FF.
Къде ми е създавал грижи:
- липсата на корекция в тялото за различни обективи;
- работа при ниска осветеност без светкавица с цел запазване на атмосферата;
- липсата на автофокус при снимане на филм – случвало ми се е да снимам, но резултатите са били трагични. Новите апарата май всичките го нямат този проблем;
- не е удобен за разнасяне примерно на плажа.
От обективите използвам най-много 16-85, 50/1.8G, 35/1.8G и макрото 60/2.8. Телеобектива 70-300 почти не го ползвам.
Като изключим факта, че в нашия форум ще бъда овикан, че нищо не разбирам от фотография и е важна композицията, въздействието, усещането и т.н. и техниката е без значение, все пак Ви моля най-учтиво за мнение, защото все пак на човек му трябва техника за да снима.
Нека хора, които са минали по този път да си кажат с какво са заменили и дали са доволни. Ако се налага ще сменя марката. Ако ще е FF, поне подскажете и един хубав основен зуум.
Опциите ми включват NIKON D7000/D7100/D600, CANON 6D, SONY NEX-6, Olympus OM-D E-M5 ?
Предварително Ви благодаря.
Стефан
|
|