Автор: sky-fan
Дата: 26-01-13 00:35
Замислям се да сменя тялото след 2-3 месеца и се чудя първо има ли смисъл и какво би ми дало като възможности/качество на снимките новото тяло. Задължително никон, но кое?
Мисля си за Д600, но всички го описват като доста орязан от към екстри апарат. Аз едва ли ще мога да му ползвам всички функции, но чета, че повече е орязан от към видео частта.
Другите 2 варианта са ми на старо едно Д800 или да чакам новата кропка Д400/Д7100/Д9000, което излезе като модел. В момента съм с Д7000 и като цяло съм доволен от картинките, които прави. Единствено ми липсва детайл. Гледах матрицата на Д800 и там големината на пиксела е като на Д7000, 4.8 микрона или там както се мери. На Д600 е 5.8 микрона и според физиката трябва да вади по-добра картинка.
Другият интересен факт, който ме интересува е за снимане в DX режим или предполагам от 24 мп на към 16 мп. Може ли да става това и ще дава ли по-добра картинка?
Видео функциите не ме интересуват.
Запознат съм с недостатъците, като обхвата на афтофокуса и макс скорост от 1/4000. Да кажем, че не е голям проблем за моите нужди.
Днеска огледах един 5Д2 и като видях, че е само с 9 точки и си казах какво пък толкова и те са само в центъра и пак се снима.
Какво ще ме посъветвате? Знам, че доста си накупиха Д600 нека споделят опит.
Публикацията е редактирана (26-01-13 01:04)
|
|