Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Замислих се за ново тяло...но какво?
Автор: sky-fan   
Дата:   26-01-13 00:26

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Замислих се за ново тяло...но какво?
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   26-01-13 00:28

Задължително женско. С големи цици

Автор: blacksnoopy   
Дата:   26-01-13 00:29

21 годишно и уиски на същата възраст

Автор: ramdar   
Дата:   26-01-13 00:32

с хубаво дупе, и без много въпроси в красивата главица [beer]

Дата:   26-01-13 00:35

Замислям се да сменя тялото след 2-3 месеца и се чудя първо има ли смисъл и какво би ми дало като възможности/качество на снимките новото тяло. Задължително никон, но кое?

Мисля си за Д600, но всички го описват като доста орязан от към екстри апарат. Аз едва ли ще мога да му ползвам всички функции, но чета, че повече е орязан от към видео частта.

Другите 2 варианта са ми на старо едно Д800 или да чакам новата кропка Д400/Д7100/Д9000, което излезе като модел. В момента съм с Д7000 и като цяло съм доволен от картинките, които прави. Единствено ми липсва детайл. Гледах матрицата на Д800 и там големината на пиксела е като на Д7000, 4.8 микрона или там както се мери. На Д600 е 5.8 микрона и според физиката трябва да вади по-добра картинка.

Другият интересен факт, който ме интересува е за снимане в DX режим или предполагам от 24 мп на към 16 мп. Може ли да става това и ще дава ли по-добра картинка?

Видео функциите не ме интересуват.

Запознат съм с недостатъците, като обхвата на афтофокуса и макс скорост от 1/4000. Да кажем, че не е голям проблем за моите нужди.
Днеска огледах един 5Д2 и като видях, че е само с 9 точки и си казах какво пък толкова и те са само в центъра и пак се снима.

Какво ще ме посъветвате? Знам, че доста си накупиха Д600 нека споделят опит.

Публикацията е редактирана (26-01-13 01:04)

Дата:   26-01-13 00:35

Ееее, събота сме вече.

Дата:   26-01-13 00:36

[beer]

Публикацията е редактирана (26-01-13 00:36)

Автор: Mogila   
Дата:   26-01-13 00:37

Ми купи си по-сериозни обективи. И набримчи шарпа в тялото на макс. Така правят някои твои колеги по тяло;)

Автор: pumabg   
Дата:   26-01-13 00:40

Кога надскочи техниката си бе мен, че се замисляш да я сменяш?
И Хаселблат да си купиш, по-добре няма да почнеш да снимаш, бъди сигурен в това!

Дата:   26-01-13 00:42

Истината е, че канон са по-добре в момента, но не ми се сменя система. Имам 2 обектива, които ми вършат идеална работа и съм доволен от тях. 24-120 и 85 1.8G.

Другата истина е, че трябва да снимам по-близко до модела ако искам детайл, но не всеки път е удачно да се навирам.

Дата:   26-01-13 00:42

Точно този твой колега визирах;) Вече му познавам снимките по прешарпването с 85% успеваемост[smilie24]

Автор: pumabg   
Дата:   26-01-13 00:49

Mogila, абе ти си мега тъпо парче бе човече..
Аз снимам в Роу и Jpeg! В Апарата обаче виждам резултата само от Jpeg.. При снимане на динамични сцени е важно да мога бързо да видя да ли съм на фокус или не.. За това и шарпа ми е на макс..
АЦР не чете тази информация.. Колко пъти да ги го пиша?
Вземи качи някоя читава снимка преди да ми подскачаш..

Автор: hotsnail   

Човече снимай си не се кахъри. Ако имаш бол пари куи си порше, ако вече имаш вземи си Бентли, Ролс и т.н.

Ако наистина имаш много пари и искаш да ги харчиш за апарат вземи си Лайка М. Не се кахъри с тия пролетарски апарати - никон па канон....дръндерици. Лайката е класа. Ако не стигат за Лайка - Sony RX1.

Между другото едно А99 със два три Цайса компллект изкъртва всичко дето Никон и Кано мат под ръка. Е приготви 15-20 бона щото тия цайсове не ги дават без пари.

Не виждам лошо да сменяш техниката. А прешарпването си е едно на ръка. А кой колко добре снима пък е друго на ръка. Не съм добър, уча се и не е това идеята да си показваме тук кой колко е добър. Има си конкурси, който смята, че е добър да участва. Аз не съм достигнал такова ниво още и не ме е срам да си го кажа. Както се казва питай патило, а не старило.

Дата:   26-01-13 00:53

Видя ли, така става като пускаш сериозни теми в нощта на петък срещу събота[smilie18]

Автор: ramdar   
Дата:   26-01-13 00:56

sky-fan , не се обиждай на Пумата, просто искаше да ти каже , че D7000 си е много читав апарат.

Дата:   26-01-13 00:57

Не се обиждам. Говорих си с него лятото по този повод, но според мен едно е да снимаш птички, където винаги ще имаш острота със зум обектив, а друго е да снимаш портрети/пейзажи с 24-70 примерно.

Публикацията е редактирана (26-01-13 09:47)

Дата:   26-01-13 01:04

Скай фен, сигурно си забелязал, че в този форум против никон не може да се говори. Ако говориш за смяна на система ще те направят на нищо. Но да не ти пука;) Всеки е свободен да си прави кефа с каквото си иска[shtrak]

Пума, аз казвам не само че шарпа ти е на макс, а и че снимките ти са прешарпени яко. По това познавам, че са твои като ги видя. Но щом те кефи аз нямам нищо против;)

Автор: sonda   
Дата:   26-01-13 01:18

sky-fan Да не стане-'дадох еди си колко хиляди и па същата работа'?[smilie8] Ако имаш парици вземи най-скъпите никори,па да видиш дали няма да ти хареса резултата![smilie3]

Автор: alcap007ne   
Дата:   26-01-13 01:40

Няма лошо щом имаш пари да набиваш. Някои се кефят на фотографията други на техниката. Ти очевидно си от вторите[smilie5] Иначе по случая тялото което търсиш е Д800Е

Автор: io_bs   
Дата:   26-01-13 02:18

> според мен едно е да снимаш птички, където винаги ще имаш острота с зум обектив,
> а друго е да снимаш портрети/пейзажи с 24-70 примерно.

Интересно...

Автор: Canon   
Дата:   26-01-13 03:04

По твоите изисквания са само Д3х и Д600 с по 24МП
Аре
http://www.ebay.co.uk/itm/NIKON-D600-24-3MP-FULL-FRAME-DIGITAL-SLR-CAMERA-BODY-OPEN-BOX-1-/

230917060478?pt=Digital_Cameras&hash=item35c3bab77e

Автор: Canon   
Дата:   26-01-13 04:07

и понеже баба се ме наръчваше, че убавите снимки са с убави обективи - земи и некой убав обектив за убавото тело

Автор: Myth   
Дата:   26-01-13 04:08

Малей.... sky-fan земи съ спри малко, че и ти ги ръсиш, като за световно...

Автор: hotsnail   
Дата:   26-01-13 09:32

85/1.8G не слаб обектив, дори май по тестове излиза да е най-добрия опит на Никон за 85мм

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »