Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 дилема относно избор на техника
Автор: александър0   
Дата:   16-01-13 21:35

Здравейте.На 15 години съм и се интересувам отскоро от фотография.Знам основните понятия и принципите на работа с апарат.Сега дойде времето да си взема нещо по-сериозно от сапунерката ми.Държа да е безогледалка.Може да е 2ра ръка.Може да се поръча и от чужбина.Отначало ще снимам с китовия а после ще си вземе един обектив в диапазона 35-40мм и това ще бъде за много време напред...бюджета не бива да прекрачва 1300лв за апарат+ китов и стандартен обектив.Колкото по-евтино толкова по-добре.Не държа на видео.Не държа да разни филтри и тем подобни глезотии.Както и на въртящ се екран.Давайте предложения но само с аргументи защо това или онова.
 Re: дилема относно избор на техника
Автор: ivoet   
Дата:   17-01-13 10:45

Вземай nex5 от базара с китовия и си ти. Ще останат пари и за обектив.
Дата:   17-01-13 14:02

Тези нексове съм ги гледал но нещо не ми вдъхват доверие.Някакси имам чувство че не са добре обмислени.И обектива е много по-голям от тялото и стърчи странно.Та мисля че некса ще отпадне.Иначе за качеството им не се съмнявам.
Автор: sonda   
Дата:   17-01-13 14:26

Ами тогава конкретизирай въпроса така-"искам нещо,което да не стърчи странно!"
Автор: dido1234569   
Дата:   17-01-13 15:42

Олимпус гледам че в базара има много добро тяло е.Като за начало е добро решение.Olympus E-PL5+ китов 14-42мм 999лв. [cool]
Автор: tzl   
Дата:   17-01-13 15:52

@александър0,

Нека ти кажа няколко принципа, които е добре да спазваш още от младините си, защото си бил научен да се облягаш на други и да не търсиш решенията сам.

Както виждаш, почти никой не ти отговаря на темата, защото и ти не знаеш какво търсиш и надали някой ще ти каже.

Моят съвет е нищо да не ти купуват родителите.

Ако толкова искаш да ти вземат фотоапарат, седни като мъж и
* разгледай какво има на пазара;
* запознай се с техниката, която се предлага в даден ценови диапазон;
* избери си няколко модела, които ти "звучат добре" и ти "изглеждат добре";
* започни да четеш ревюта за тези модели;
* ако не знаеш английски, вземи част от сумата и я дай за курсове по английски;
* като четеш ревюта вътре в тях ще има някъде сравнения с други модели, които я превъзхождат тези, които си избрал, я са по-малко добри в дадена функционалност;
* тези други модели ще те отведат и до други, които може да са по-скъпи;
* разглеждаш и тези модели и гледаш дали цената те удовлетворява;

Всичко това (без курса по английски) може да отнеме поне седмица, ако не и месец.

Накрая стигаш до 2-3 модела и сравняваш внимателно характеристиките отново. Не гледай само цифри, а научи какво означават характеристиките, които се различават, за да не би да плащаш повече за маркетинг трикове.

Чак тогава ако имаш въпрос към определена функционалност, ела тук и си задай въпроса.

Ако спазиш този мой съвет за всичко, което купуваш, след 10 години ще ми благодариш.

В момента правиш впечатление на млад мъж, който още от сега е решил да не поема отговорност за бъдещето си, но да чака друг да му свърши тази работа.

Успех.

Публикацията е редактирана (17-01-13 15:54)
Дата:   17-01-13 16:06

Благодаря за съвета...разгледах различни ревюта и стигнах до 2 избора който според мен са добри.1ви е никонв1 с 10мм обектив за 700лв а после 18.5 за още 300лв.2ри-олимпус пм1+14-42 и един панаоник 20мм по-късно.Чудя се дали за мене би имало разлика между двата.И дали ще има смисал да взимам олимпус при положение че обективите са 600+лв
Автор: e.StaneV   
Дата:   17-01-13 16:41

Звънни в Сони центъра и ги питай дали им е останало нещо от промоцията на нексовете:

http://www.facebook.com/SonyCenterBG

NEX5NK /SEL1855 kit/ 699,00 лв. 50%
NEX5NP /SEL1855+SEL50F18 kit) 999,00 лв. 39%
NEX5ND /SEL16F28+SEL1855 kit/ 999,00 лв. 38%
SONY NEX5D /SEL16F28+SEL1855 kit/ 699,00 лв. 53%

За сега m4/3 имат най-добре изградената система, но Сони много бързо ги догонват. Няма да коментирам кефа да снимаш с апарат с APS-C матрица + 2 обектива само на теглто на един широк обектив за ДСЛР [smilie5]

Автор: kocemak   
Дата:   17-01-13 17:10

Вземи си никона щом ти харесва на външен вид
Автор: kvakioh   
Дата:   17-01-13 18:11

Тоя никон- не.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.