Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kaчество на снимките
Автор: jellyfish1   
Дата:   19-12-12 21:27

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.380144085412860.89828.100002518166624&type=3
Айде, който има малко свободно време да погледне тези снимки.... снимани са с автофокус повечето .. режима е за нощни снимки. .. навън духа адския вятър и вали много сняг ... също така е тъмно! Какво да направя в такава ситуация за да ми излизат по-хубави снимките! (оригинални отговори от рода на: - изачакай да спре да вали и да е светло, може да ми ги сепстите)
 Re: Kaчество на снимките
Автор: sakuraki   
Дата:   19-12-12 21:44

По - ниска скорост + статив, който е стабилен, че духа или по - високо исо, за да станат по - светли. За мен всички снимки са недоекспонирани .
Автор: nikolai-stoqnow   
Дата:   19-12-12 22:48

Снимките хич не са добре.Много шум,без детайл,недоекспонирани,да не говорим за кадриране и идея-никаква.

Фотографията е рисуване със светлина.Подбери най-малкото по осветена сцена и мисли преди да щракаш.

И е хубаво да си гледаш поне на дисплея какво излиза като снимаш.Като виждащ че са тъмни,вдигни исото,намали скороста!
Автор: slav4cho   
Дата:   19-12-12 23:02

статив(ако има вятър,може и някаква тежест да се добави към него)едно исо ниско(аз бих използвал 400 или по малко)слагаш приоритет бленда или ръчни настройки ако знаеш как да ги ползваш

ако няма статив го слагаш на земята нейде или бърху нещо,нагласяш таймера за да не натискаш бутон и да има размазване и чакаш
Автор: sickdreams   
Дата:   19-12-12 23:09

колега, качи ги някъде другаде тия нощни снимки, нямаме фейсбук
Автор: xborox   
Дата:   19-12-12 23:28

Чудно ми е защо го съветвате да вдигне исото, след като то явно е прекалено високо. Да започнем първо с това: с какъв апарат са снимани (facebook май трие EXIF-a)? Според мен просто подобни сцени не са по възможностите на неговата техника.
Дата:   20-12-12 00:43

sickdreams албума е публичен и би трябвало да не е проблем липсата на фейсбук. За останалите коментари - статив нямам ... апарата ми е Sony a57 .. засега съм с 2 обектива 18-55мм и 50мм (втория вървеше подарък). Апарата го имам от около 3 седмици, но се старая да се информирам за настройките му и как да ги нагласям. Следващото нещо което ще си купя е сенник ... евентуално и предпазен филтър. Снимките са правени на режим нощно снимане ... половината на автофокус другите на MF, обаче като спрях да си усещам пръстите и си върнах АF-a. A самата гледка беше много яка ... жалко че не успях да я уловя като хората. Но все пак никой не е почнал научен.... затова и направих темата - да се образовам малко.
Автор: io_bs   
Дата:   20-12-12 01:01

Трябва ти статив или някоя друга твърда опора, на която да сложиш апарата. Тогава свали ISO-то на най-ниското и позатвори блендата в зависимост от това колко дълга експозиция искаш. Препоръчително е да се избягват най-затворените бленди все пак.
Автор: ramdar   
Дата:   20-12-12 01:04

"Публичен"? Ако нямаш рег в фейса нищо не се отваря.
Без статив е кофти.
"Снимките са правени на режим нощно снимане..." - Забрави за тия автоматични режими - фотоапарата ти откъде да знае, че ще се снимат такива динамични сцени - той не умее да мисли!
а-57 не е лош, за настройките на апарата чети в книжката с инструкциите.
Само във форума, точно по този начин, с подобни теми няма да научиш много.
Автор: bluebird81   
Дата:   20-12-12 01:36

Прочети това:

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Чети, експериментирай, чети, снимай, чети... Купи си UV-филтри за двата обектива да ти предпазват челните лещи от надраскване, ако ги надраскаш после ще те е яд. Научи се да обработваш RAW файлове и снимай в RAW.

Някои общи съвети за нощните снимки - сложи апарата на статив или на нещо стабилно. Използвай дистанционно или самоснимачка и ако има функция за забавяне на снимането след като е вдигнато огледалото, за да избегнеш вибрациите от огледалото (не съм запознат с ДСЛР-ите на Сони). Задай минималното ИСО. Изключи шумоподтискането. Сложи апарата на режим приоритет на бленда, ако искаш всичко да е на фокус избери бленда 9-10-11 и фокусирай на няколко метра пред теб. Ако направиш всичко описано до тук, неподвижните обекти на снимките ще са резки, а подвижните ще са размазани.
Дата:   20-12-12 10:38

ами моята идея беше да успея да направя снимка на пръските от вълната ..... фокусирани обаче! И на никоя снимка не се получи. От тази тема не смятам да градя основата на познанията си по фотография, но все пак - на практика не успях да приложа това което знам, следователно да го знаеш на теория не е достатъчно.
Автор: vboykov   
Дата:   20-12-12 10:50

Няма начин да замразиш движението на водата при такава тъмна сцена без допълнително осветление. Те може би са на фокус, но скоростта ти е ниска. Вариант е да снимаш на бавна експозиция от статив/опора както ти препоръчаха и ще се получат интересни кадри, вълните ще са като мъгла, а пък и сцената ще е правилно експонирана.
Автор: simfoncho   
Дата:   20-12-12 10:51

"ами моята идея беше да успея да направя снимка на пръските от вълната"

За да стане това ще ти трябва висока скорост на затвора, а при условията, в които си снимал без допълнително осветление няма как да се получи.
Дата:   20-12-12 14:07

снеговалежа беше толкова силен че и да имах допълнително осветление (с което аз така или иначе не разполагам) щеше да се вижда само една мъгла.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.