Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся сватбен фотограф за Калофер на 12-12-2012
Автор: deniac   
Дата:   29-11-12 10:41

...
 Re: Търся сватбен фотограф за Калофер на 12-12-2012
Дата:   29-11-12 10:42

Мои близки ме потърсиха за препоръка за сватбен фотограф от Калофер или околните градове.
Аз не познавам никой от там, надявам се вие да препоръчате някой надежден.

Става дума за малка сватба с десетина човека - граждански брак около обяд и ресторант на 12-12-2012 (работен ден е).
Ако някой иска директно да прати оферта, моля само на ЛС. Бих искал освен цена да видя кратко портфолио, както и с каква техника се работи.
Автор: realnoncho   
Дата:   29-11-12 10:44

Стига бе, в Калофер шанса да намериш трезвен човек декември месец е минимален [smilie25]

П.П. Карловци могат да се включат, Наско(ATO) последно каза че вече със сватби не му се занимава много, ама може да препоръча някой [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-11-12 10:47)
Автор: ecobo   
Дата:   29-11-12 10:54

...както и с каква техника се работи

Това пък защо? От 300Д насам всичко става за сватба. А едва ли някой снима на днешно време с 300Д.

Не е важна техниката, важно е задапаратното. На некадърника и Хасел да му дадеш, пак няма да направи кадри. И обратно.
Дата:   29-11-12 11:11

Ecobo, прави си, ама донякъде. Пределно ясно ми е, че всеки печен ще се справи задоволително и с 300д + 18-55. Обаче... Който е печен доста бързо ще натрупа приходи и ще си улесни живота с по-силна техника. Ти нали не би отишъл да работиш срещу пари с 300Д, макар да съм сигурен, че ще се справиш?
Автор: ecobo   
Дата:   29-11-12 11:19

Щото гледам искаш портфолио да видиш... Ако то е добро, няма абсолщтно никакво значение с какво е снимано.

Ей го календара на Пирели, примерно, който днес ще бъде обявен. На кого му пука с какво е сниман? Важен е крайния резултат.

Техниката е важна само и единствено за фотографа - за да реализира виждането си и да му е по-лесно и удобно в процеса на работа.
Дата:   29-11-12 11:58

Виж Екобо, попадал съм на такива драми, че няма начин да не ме интересува техниката. Отивам на сватба и гледам един чичка-профи "пуца" с вградената светкавица. Не се въздържах и скочих. А човека ми вика "Споко бе, имам програма, с която оправям после червените очи."!!?!!

Ти като отиваш на сервиз да си ремонтираш колата и като видиш "майстора" да налита върху болтовете с френски тръбен ключ дали ще си кажеш "Хмм, той е майстор, ако е добър, и с универсалния тръбен ключ ще отвие добре болтовете..."?

Хайде да спрем да обсъждаме дали техниката има значение.
Автор: cameraman   
Дата:   29-11-12 12:23

Никой няма да откаже да дойде от Големия град с Големия апарат в Малкия Калофер срещу Добра цена.
Последно, като ходих да снимам една сватба в Добрич, колегите ми говореха за едни плашещи цени от рода на 150-180 лева за фотографии на цяла сватба. Чак се зачудих защо младоженецът е взел фотограф от Варна на тройна цена. От друга страна забелязвам, че много сватби от Варна ползват фотографи и видеооператори от Добрич...(може би заради по-ниски цени)

Публикацията е редактирана (29-11-12 12:39)
Автор: pepi34   
Дата:   29-11-12 12:50

http://www.facebook.com/pages/Deliysky-Studio-wedding-photography/278773366433?sk=photos_albums

Ние сме свободни, ама не сме от района. Не снимаме с вградената светкавица, мисля че от портфолиото се вижда. И отговори на други въпроси се виждат, но при интерес ще отговорим подробно :)
Автор: Gru   
Дата:   30-11-12 15:29

Толкова трябва да си печен да снимаш със китаци и сапунерки , че никакво слабително да неможе да те хване.
Пък за района гарантирам ,че има печени дето снимат със сапунерки и вградената светкавица по сватби и балове - явно проблема е никакъв , те в този беден район се радват на всичко евтино.
Автор: mcnicko   
Дата:   30-11-12 16:08

cameraman написа:

> Никой няма да откаже да дойде от
> Големия град с Големия апарат в
> Малкия Калофер срещу Добра цена.
> Последно, като ходих да снимам
> една сватба в Добрич, колегите ми
> говореха за едни плашещи цени от
> рода на 150-180 лева за фотографии на
> цяла сватба. Чак се зачудих защо
> младоженецът е взел фотограф от
> Варна на тройна цена. От друга
> страна забелязвам, че много сватби
> от Варна ползват фотографи и
> видеооператори от Добрич...(може би
> заради по-ниски цени)
>

>
> Публикацията е редактирана (29-11-12
> 12:39)

cameraman, като видиш творбите на местните "лидери" в Добрич в бизнеса със снимането ще ти стане ясно защо цените са такива и защо хората си викат фотографи от Варна... Лично аз толкова много отрязани пръсти, китки, ходила и неадекватни пози не съм виждал никъде като в техните абитуриентски албуми няма никъде... Че и то не на случайни, а на подготвени кадри... [cool] На лични мога да ти дам примери ако искаш да имаш какво да гледаш вместо филми на ужасите вечер... [smilie18]

Извинявам се за намисането в темата, но нямаше как да се сдържа...
Автор: BirdOfPray   
Дата:   01-12-12 13:20

За кой месец става дума? Кога е сватбата?
Автор: asahi   
Дата:   02-12-12 00:21

В прованса го има този момент - виж с каква техника разполагам и се сещай къф съм про. Ама че цъка на зелено квадратче - много важно.
Дата:   02-12-12 00:35

asahi е толкова прав, че нямам думи... два броя D3s или D4, няколко SB900 и си в джаза, пък какво излиза от тях - на кой му пука...
Автор: uri64   
Дата:   02-12-12 01:11

>Ама че цъка на зелено квадратче - много важно.

Е, че какво му е на зеленото квадратче??? Той и чичко Кен почти във всеки пост се хвали, че снима "на зелено квадратче" пък всички знаят, че изтритите кадри от кошчето на десктоп-а му отиват директно в National Geographic [smilie5]

Дата:   02-12-12 01:15

Той чичо ти Кен разправя, че не си пипал кадрите с пост обработка, ама си настройва първо JPEG-a в апарата и след това кропва на компа...

Тоя паляк още ли му се четат писаниците? Много голям майстор е на маркетинга обаче, шапка му свалям...

П.С. Паляк - в смисъл, че има афинитет да забавлява хората, някой да не си помисли, че имам нещо против човека... [smilie5]
Автор: asahi   
Дата:   02-12-12 11:00

Чичко Кен има ли път към Калофер?
Автор: Gecata   
Дата:   02-12-12 16:49

Не но столичани май ще си счупят краката [cool]
Дата:   02-12-12 17:21

Получих доста предложения и ги препратих на младоженците. Благодаря на всички.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.