Автор: hotsnail
Дата: 12-11-12 14:19
50/1.8 и 85/1.8
ми добре е. Това дето исках го прави - фокусира.
Не винаги фокусира точно, ама за мен е задоволително, все пак си е ДСЛР. По-предсказуем е от а700 във фокуса.
Авто исо-то много яко са го барнали - БРАВО! Много е яко!
Меренето малко ме разочарова...на НЕКС-а през LV съм свикнал машинално да компенсирам разни ситуации. Чак като взех Д600 и си прецаках малко снимки се усетих, че на некс-а машинално пипам експозицията. Сега с тоя стъклен визьор редовно ми бега експозицията - я светне нещо отзад и лицето стане черно или на тъмен фон скуплите прегарят....абе ДСЛР
визьора е готин по-голям е от кропка. Сравнен с НЕКС-7 размера е сходен и детайла също. Разбира се, на тъмно не шуми
Иначе телцето е супер удобно, малко, леко и солидно на пипане. Точките малко преобладават в средата ама не е ужасно по-зле от А700 (от Д7000 разликата е огромна обаче).
Качеството на снимките е супер доро ако уцелиш фокус и експозиция. То за сега често по моя вина не стават баш както искам нещата.
Работи със ръчни светкавици, взех си тригерче (пкселче и сега с некса или д600 си паля целия арсенал). Тоя номер с ограничението от 1/200 ...ми то и на НЕКС-7 е толкова та дреме ми, ще се науча.
85/1.8 е приятен обектив. Не е нещо специално ама добре фокусира, светъл е, лекичък е. Китайски е и той и 50/1.8.
ПП Ivan_A пускам снимки де, виж ми профила. Иначе тия дето пускам са на 2.8 повечето та...мацаницата не се вижда. Тия мацаните са за лично удоволствие от техниката....техно онанизъм дето вика сайбера. За пред хора тия дето приличат на снимки (дори да са малко меки или да са на затворени бленди).
ППП Ivan_A в тая връзка "не става" за мен значи че техно онанизма не върви а малък сензор. Имам 85/1.4 за Некс (с преходника за Алфа) ама... по-добре 1.8 на Д600. Никор 135/2 не знам дали ще ми хареса.
Публикацията е редактирана (12-11-12 14:29)
|
|