Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Много си личи китайския почерк бе човек...то изглежда като ковано с пирони.
Тая китайска пейка за какво точно мислиш да я ползваш? Снимки не стават и видео тоже.
Поне в Корея да ги мислеха да прилича не нещо ми то...е смех
Евтини апарати и от Олимпус и от Панасоник и от Сони има...защо ще си причиняваш това? Един олимпус за 500 лева поне е фотоапарат от фотографска фирма.
ПП Гледай на какъв сайт му правят ревю....фото сайтовете не са искали да се срамят.
кое му е прилично иди на технополиса на сайта има 2 страници апарати със сменяеми обективи под 1000 лева - панасоник, олимпус, сони и никон.
За какво ти е тая китайска играчка лев ли ще спестиш? ми земи си Практика от Метро за 50 кинта ако още ги правят...не стават човек.
Не е сериозно това чудо. Купиха си ги хората веднъж после се видя че не става...2-ра вълна имаше миналата година с мощни промоции и сега киснат из базара...последно пролетта имаше някакви напъни.
Ако ставаше се до сега някой щеше да им е фен и да пуска снимки...ми то имаше апарати няма обективи ...после пуснаха обективи ок супер ама нямаше апарат....после обратното. Обявиха един тон обективи я иди намери и 3 от тях по магазините...нищо няма да намериш и то не само в БГ.
Ама как китайска бре - SAMSUNG са корейци отвсякъде. Прилежни, акуратни , стриктни Ако NX210 с китака се продава за 1800 кинта, бих предпочел NX1000 за 900лв да речем. Не е чак толкова важен ел.визьора като за 900кинта отгоре
Точно фотото им е изцяло китайски отдел.....не е лошо по-принцип след 30 години като съберат поне базовите умения на колегите в Япония.
ПП Гледай сега всеки има право на грешен избор и няма повече да споря по тая тема. Подозирам, че дразня някой човек дето си е дал парите за такава машинка, може да снима и сигурно изкарва много добри резултати. В крайна сметка 99% е фотографа виновен за хубавите снимки.
От дъртото NX100 съм много доволен .Това беше избора ми заради най -ниската цена за APS-C .... Допълнително дадох пари за , статив , спусък , преходник М42 , светкавица 20гн (от ибейско)
конвертир x2 за М42 , макро-мех за м42 (който нямам време да подкарам) и още не съм достигнал сумата 1000 лева . С Хелиоса ми е кеф...
Има си косури машинката но за любознателни , любители , като мен е най-прагматичния избор. Единствените грижи според мен са с това , че от самсунг бг за мен са супер незаинтересовани ....
Ами това е.. .Профила ми може да не е впечатляващ , но а съм много доволен от машинката .Не вярвам новите хубавини да са по лоши . NX20 с пикинг за мен би било нещо , от което няма какво да желая повече (освен може би водоустойчивост )
Тъй , че фенове си има. Аз ако с това се науча да снимам ...ехеееее.....
Аз пък мисля, че самсунг са за предпочитане пред сони в момента(цена/възможности), ако иска човек АФ обективи за безогледалка. Оли и панасоник са с малки матрички... Матрицата на самсунга последната впечатлява и със динамика и с цветове и поведение на високо исо... Китака е страшно добър, 30-ката на 2.0 е без аналог никъде по другите системи и е много качествена. Познат си напазари 30-ката за 300лв от ибей нова, 85 1.4 за 1000лв май беше и е супер доволен. 45 1.8 и 12-24 като излязат и ето го на система мечта.
Никон за мен нямат безогледална система а сапунерки със сменяеми обективи. И то друго не остана.
Единствения проблем със самсунг е поддръжката в бг - май май наистина са си без такава, но не е страшно няма да е единствената марка, която е по този начин в нашата мила мизерна страна.
"Заключение
После долгого использования Sony NEX-5 первое впечатление от Samsung NX1000 было неоднозначным, поскольку ко многому приходилось привыкать. В частности, к тому, что экран здесь не поворотный и имеет чуть хуже качество. Но после просмотра фотографий, сделанных на NX1000, пришлось кардинально поменять мнение о камере: кадры получаются на удивление отличными даже в полностью автоматическом режиме. Несомненными положительными моментами можно считать сохранение фото в RAW и огромное количество ручных настроек и параметров, а также большой парк оптики для байонета NX."
Sassho - добър избор на камера...За парите които струва този модел надали ще се намери апарат както и обективи с такива качества...Без конкуренция! И все пак по-високите модели са за предпочитане но и парите са им много :)
Лично за мен Самсунг направиха чудеса с NX системата си! Въпреки че не е наложена и не е масова за мен пак повтарям - тя е най-балансираната от към възможности и пари! Единствената конкуренция на тази система е ОМ-D на Олимпус и Nex 6,7 на Сони но заради някой минуси и при тях фаворит пак ми остава Самсунг.
Ако не държах на визьор и чупещ екран може би като фен на Пентакс щях да си взема К-01,но тези неща и някой други ме навиха да си взема NX20.
Аз вчера си поръчах нх1000, а нх10 остава за жена ми. Проблемът при нх10 беше с ръчнофокусните обекриви, докато с автоматичните е супер. Самсунгите са много по-удобни за снимане, отколкото НЕКс-те, по-евтини и имат повече обективи. Нексовете са повече за тинейджъри, които се радват на тачскрийн и шарени менюта. Като качество на изображението са сходни. За обективите няма смисъл да се коментира.
Както винаги съм казвал в подобни теми некса (с който и в момента снимам) е абсолютен боклук в сравнение с нх10 (който продадох).Незнам как са новите самсунги, но нх10 беше в пъти по-безшумен, с визьор, с нормална ергономия, при същата картинка за снимки и видео с нексовете.Забравих да кажа че нх10 с китака нов с гаранция го взех на цената на некс без обектив и гаранция (имам предвид че и двете ги взех на една цена).Единствено на нексовете джипега е видимо по-добър.
Сони са супер гадна фирмичка и нямат нищо фотографско в производството си.Нищичко.Това че купиха Минолта не помогна с нищо.Правят си някакви смотани ПСП-та на които слагат прилични матрици и засрани обективи.Че имат фенове ... ами няма нещо което няма фенове.Както Казва снеили - всеки има право на лош вкус и погрешен избор.Аз продължавам да живея и да снимам с погрешния си избор некс, не че ми харесва, просто вече не ми се снима и не виждам смисъл да сменям един боклук с друг.
Аз не мога да се произнеса нито за нексовете, нито за самсунгите, защото не съм снимал и с двете...ама гледайки снимката на хилядника, не мога да не се зачудя - какъв е смисълът от това малко телце, като на него трябва да навиеш тръба от РПГ??? Има нещо сбъркано в тая концепция и то е при всички безогледалки май...евентуално с изключение на Фуджи...
А да споделя за безогледалките, за пореден път - снимах с безогледалката М9П - направо разцепва всички останали смехории.И обективите обективи и тялото тяло.Ако се абстрахирам от неприязънта ми към цифраци ... тя е най-добрата система.
next-time изказваш се доста крайно, може би самият ти си човек на крайностите. Няма лошо. Но не съм съгласен с това: "SONY са супер гадна фирмичка и нямат нищо фотографско в производството си.Нищичко.Това че купиха Минолта не помогна с нищо.Правят си някакви смотани ПСП-та на които слагат прилични матрици и засрани обективи."
...имат си елитния и функционален клас безогледалки - компактните от серията RX; както RX100 разпори по шевовете представите за сапунерка, така и RX1 отнася всяка компактна камера, независимо от типа й; (Leica M, не е компактен фотоапарат, според мен.) Подобно лятото на 2013та RX10 ще отнесе всичко от APS-C формата, като качество на изображението;
Ако има профи модел NEX, определено би трябвало да е има гени от RX-серията, със съвсем смислените менюта и с точно 3 prime обектива, първият от които е факт - ZEISS 24/1.8 Sonnar T*