Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 2-3 думи за А77
Автор: джъмбо   
Дата:   17-09-12 09:08

попадна ми за няколко дни и без да се задълбочавам...

А77

Отговори на това съобщение
 Re: 2-3 думи за А77
Автор: spstefanov   
Дата:   17-09-12 09:22

[smilie24]

Автор: jorro_z   
Дата:   17-09-12 10:06

Цитат от статията:

... Относно HDR, Sony все още остават единствената фирма, която предлага класическо правене на HDR с клин от 3 кадъра с едно натискане на спусъка.

Джъмбо, моя приятелски съвет към теб е, да се опиташ да преодолееш поне за малко твоята историческа неприязън към Пентакс, и - ако не да пипнеш някое тяло на марката, то поне да прочетеш основните спецификации, и да не пишеш НЕВЕРНИ неща.

Пентакс телата правят ХДР с едно натискане на спусъка от години. Софтуерна функция, както и при Сони.

Автор: Alex-dan   
Дата:   17-09-12 10:33

При Сони се смесват в апарата. Това не знам предимство или недостатък е :)

Дата:   17-09-12 13:55

Джъмбо, моя приятелски съвет към теб е, да се опиташ да преодолееш поне за малко твоята историческа неприязън към Пентакс

тази "историческа" неприязъм ми е насадена кой знае защо от пентакс феновете които не могат да преглътнат закачките с марката

няма как да имам нептиязън при положение че съм имал пентакс който доста пентаксаджии само на картинка са виждали - 67

а иначе пентакс е залегнал да го има като ревю на страниците на фотокафе, но за сега не мога да убедя вносителя да даде бройка за тест... което ми е малко странно

иначе не знам какъв е софтуерния ХДР при пентакс, при сони е хардуерен и с натискане на спусъка се правят 3 снимки (чува се как трака затвора)с различна експозиция и мисля че е единствената марка кото предлага до 6 степени.... така че всъщност своего рода съм прав

така че скъпи пентаксианци ако искате да прекъсна историческата си неприязън към марката (която съм притежавал) осигурете някой К30 за ревю [shtrak]

Автор: chefo1979   
Дата:   17-09-12 15:50

Поредната чудесна и увлекателно поднесена статия!
Поздравления и продължавай все така!
[beer]

Автор: saxon   
Дата:   17-09-12 16:13

Това апарат 1 мегапиксел ли е? Ако е 24 мега, тази статия без нито един голям кадър е приказки от 1001 нощ.

Дата:   17-09-12 16:58

аз съм си разказвач на приказки... остават ми още около 940

пиша за удоволствие и за сега не смятам да хабя финансов ресурс (който мога да насоча за други приятни неща) за поддръжка на сървър и неограничен трафик [beer]

ако има кандидат спонсори то с удоволствие ще пускам и снимки в оригинал
за сега съм си само шехерезада

Автор: danyyel   
Дата:   17-09-12 18:30

@джъмбо

Супер е ревюто, една малка корекциика, като заговорихме за in camera HDR сега пробвах на D800 може да го прави с до 10 кадъра, който сглобява в камерата и получаваш 1 кадър...

Всъщност е това беше един от акцентите на сйата на никон:
http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Product/Digital-SLR-Cameras/25480/D800.html

Аз чак сега се замислих и го пробвах :)

Дата:   17-09-12 18:32

А и П.С: резултата е в NEF не в JPG при D800

Публикацията е редактирана (17-09-12 18:35)

Автор: hotsnail   
Дата:   17-09-12 18:50

Alex-dan написа:

> При Сони се смесват в апарата. Това
> не знам предимство или недостатък
> е :)

Високия клас (пък и ниския вече) при Сони има доста широк бракетинг 3 или 5 кадъра през 2 или 3 стопа. (С 3 стопа само 3 кадъра май прави).

Всъшност вградения HDR дето вади jpg направо е от -3 до +3 стопа на максимална сила ама мисля че прави 5 кадъра (трудно се броят при 10 фпс).

Публикацията е редактирана (17-09-12 18:52)

Автор: jorro_z   
Дата:   17-09-12 21:13

иначе не знам какъв е софтуерния ХДР при пентакс, при сони е хардуерен и с натискане на спусъка се правят 3 снимки (чува се как трака затвора)с различна експозиция и мисля че е единствената марка кото предлага до 6 степени.... така че всъщност своего рода съм прав

Отделното заснемане на кадрите, участващи в ХДР-функцията си е хардуерно (и при Пентакс е по абсолютно същия начин). Но сглобяването от отделните кадри, за да се получи крайния ХДР резултат е софтуерна функция в апарата. Това имам предвид.

За 6-те стопа евентуално си прав. Казвам евентуално, защото не мисля, че има начин да се измери реалната динамика в едно готово ХДР изображение, и да се сравни с динамиката на единичен кадър.

При Пентакс, тази функция има следните опции: Офф, Ауто, ХДР1, ХДР2, ХДР3.
Изхождайки от факта, че максималния автоматичен брекетинг при пентакс е 5 кадъра +/- 2 ЕВ, (т.е. от -4 до +4), то предполагам, че максималното увеличение на динамиката е 8 стопа, но това е моя спекулация и не заставам с пари зад нея. [smilie18]

А относно закачката за "неприязънта" към Пентакс, това разбира се, беше шеговит израз. Все пак, почти всички са виждали или чували поне веднъж твои коментари относно системата (към настоящия момент от времето най-малко), и най-вече в темите за Пентакс тук. [smile]

Що се отнася до нежеланието на официалния вносител да се държи любезно с потребителите си, с прискърбие мога да кажа, че до голяма степен си напълно прав. Има и други примери за безразлично отношение към потенциалните, а и към реалните купувачи на марката. За щастие поне, официалния сервиз е независим от вносителя, и на всичкото отгоре много добър.

Все пак, драсни едно ЛС до админа на Пентакс Фен Клуб България, той е крайно разбран човек и мисля, че ще успеете да уредите нещо по въпроса с тестването.
[beer]

D800 може да го прави с до 10 кадъра, който сглобява в камерата и получаваш 1 кадър...

А и П.С: резултата е в NEF не в JPG при D800

Това малко ми прилича на Мулти-Експоужър по-скоро, отколкото на ХДР. Честно казано, опитвам се да си представя как можеш да получиш ХДР РОУ файл, вместо ЖПГ (който се получава СЛЕД софтуерно смесване), и не успявам.

Иначе, Мулти-Експоужър е тривиална функция, има я от години. Тя също може да се използва за получаване на ХДР изображение, разбира се, но трябва да се променят параметрите на всеки отделен кадър и да се натиска за всеки кадър спусъка.

Ако все пак това е НАИСТИНА ин-камера ХДР в РОУ с едно натискане на спусъка... шапка им свалям на Никон, сериозно.
[beer]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   17-09-12 21:54

DRO при сони също не е за пренебрегване, хич даже в новите алфи

Дата:   17-09-12 22:03

до колкото съм пробвал аналогично хардуерно ХДР при никон то то е от 2 кадъра 10 кадъра не съм намирал а и в официалните презентации не са се хвалили [smilie11]
появи се за пръв път при д5100 и послед при д800 и д4, но и там както и при сони трябва да превключа на джепег за да мога да я активирам...

иначе честно на сони хдр е по-добър (особено за нощни снимки) признавам... макар да съм считан за никон талибан

колкото до пентакс... надявам се скоро да има положителен отговор

Дата:   17-09-12 22:55

Сори изказъл съм се неподготвен (@jorro_z)[beer] гледал съм мултипъл експоужър а не ХДР него наистина го има само в jpg... ама така или иначе никога не съм го използвал ...

@джъмбо - сигурен съм, че сони са го издокарали доста добре!

Автор: vikitovikito   
Дата:   17-09-12 23:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: danny_falin   
Дата:   18-09-12 01:48

добро утро, тоя апарат има подробни ревюта от 1 година насам, защо се хабите въобще не става ясно

Автор: burzan   
Дата:   18-09-12 05:11

Въобще не се хабят,ами си е много приятно да се четат подобни ревюта от БГ, където без да се осира всичко наред се изказват мнения съобразени с тукашния манталитет- поздрави, джъмбо!

Автор: geniusloci   
Дата:   18-09-12 13:28

fast_eyebrow написа:

> DRO при сони също не е за
> пренебрегване, хич даже в новите
> алфи

И аз намирам, че често пренебрегват функцията. В D300 (за D700 просто не помня) Active D-lighting (май така се казваше) водеше до един червеникав отенък на сенките (понасилен шум?) понякога. дали заради меренето, дали заради друго - не зная - като цяло nef през CaptureNX не оправяше проблема без пипане, но поне разпознаваше зададеното ниво и можеше да се променя. Въобще - не бях супер очарован от функцията, докато сега я ползвам и в интерес на истината - не виждам да прави проблеми в каквито и да е условия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »