Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми фотоапарат
Автор: pinmin   
Дата:   01-09-12 23:26

Здравейте !!

Можете ли да ми препоръчате някакъв любителски фотоапарат до 300-400 лв .

Разглеждах много модели, но ми е трудно да избера.

Досега имах CANON IXUS 115HS и бях доволна от него, но ми го откраднаха. Сега искам някакъв друг модел, може да е на същата марка. [smile]

Мерси !

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми фотоапарат
Автор: alphatier   
Дата:   02-09-12 01:10

Търсачката ползвай ти,и много теми намери [smilie18]

Автор: pinmin   
Дата:   05-09-12 18:49

CANON-POWERSHOT-A2300
CANON-POWERSHOT-A3200
CANON-IXUS-220HS
CANON-POWERSHOT-A4000
CANON-POWERSHOT-A3400
CANON-POWERSHOT-A2400

Спрях се на тези.. ще помогнете ли кой от тях [smilie8] [smilie8]

Автор: raych_eu   
Дата:   05-09-12 19:26

Още ли не се е намерил някой да препоръча на човека ДСЛР на старо ?

Пфу , добре тогава.

За 400лв може да си вземеш примерно Canon 20D + някакво китаче и думата "любител" да прозвучи по - любителски.

Пък тея изброените сапунери пак стават за любители , но примерно : любители на чашката, защото пиеш и щракаш.

Автор: achkata89   
Дата:   05-09-12 22:44

Стига се излагахте с тия ДСЛРи...големи сте капацитети, ама ако направим един тест - да познаете коя снимка (при еднакви условия и резолюция) е от нов "сапунер" и коя от 10 годишен ДСЛР ще ви гледам сеира.
Човека търси любителски фотоапарат...
Каква е файдата да си купи 7-8 годишен морално остарял кютук на старо? Да влачи отделна чантичка, за да си носи в нея тухлата тежаща 5-6 пъти повече от джобното "сапунерче". Или може би с кютука в "зеления режим" ще получи по-добри джипеци отколкото с чисто новото Иксусче?

От изброените - 220HS ми харесва най-много [smile]

Публикацията е редактирана (05-09-12 22:46)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   05-09-12 23:08

Дигиталните технологии еволюират толкова бързо... а и самите фотоапарати остаряват толкова бързо, че да се купува нещо на старо - си е малко рисково. Днес работи, утре - не.

Автор: shtukov   
Дата:   05-09-12 23:09

В теста може да участва и някой телефон..

Автор: raych_eu   
Дата:   05-09-12 23:35

Все по- малко любители на фотографията се изпускат да пишат, това за мен е жалко. Какви сапунери пък и резулюция , съвременни сапунерски технологии... Ами къде са ръчните настройки , светлосилни обективи и т.н.
Аха да - прочетох , доволна била. Т.Е. става въпрос за жена , ясно защо някой е решил да се прави на интересен като намесва купешки думи като резолюция Ами точно така , в зеленото квадратче няма любители и аз за това говоря.

Автор: eddcho   
Дата:   05-09-12 23:59

над бюджета ти е, но все пак погледни - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=518370&t=518370&phorum_uriauth=

Автор: the_shooter   
Дата:   06-09-12 00:15

Гледай да е нещо на промоция![smilie24] [smilie5]

Автор: my.point.of.view   
Дата:   06-09-12 00:22

Подозирам, че наличието на ръчни настройки в един фотоапарат не е гаранция за качествена фотография.

Автор: achkata89   
Дата:   06-09-12 00:27

raych_eu
Какви са според теб тия дето снимат "в зеленото квадратче"? Защото за мен те са любители. Вярно за голяма част от форумните капацитети - всички, които снимат с нещо, което няма огледало и тежи под 1/2 кило са профани, аматьори, щракачи и т.н. Уви колкото и да не ви се вярва - нормалните хорица не се интересуват нито от ръчните настройки, нито от светлосилата на обектива, нито от кривия хоризонт или изгорялото небе...още по-малко пък ще вземат да четат книжки, да обработват с дни снимките от екскурзията и т.н.

От поста на жената (сега забелязах, че е такава) става ясно, че предишната и сапунерка я удовлетворява напълно. Къде намеси ръчни настройки, светлосилни обективи и т.н.? Препоръчай й да иде на курс и да си накупи 2-3 книжки, да си вземе 2 кг. статив и филтри за 1 камара пари...постарай се да й докажеш, че щом не носи черен и голям тукмак и не си губи нощите в постобработка - то снимките й не струват...голяма подкрепа.

/п.с. и аз съм от тия с черните тухли...но всеки ден срещам хорица, които са вложили 1/10 от парите които аз съм вложил, носят 3 кг. по-малко, не знаят що е то бленда и са 5 пъти по-доволни от резултата, който постигат с техните "сапунерки"/

Автор: Giorgio.K   
Дата:   06-09-12 00:34

CANON-IXUS-220HS - този бива...

Автор: vladod   
Дата:   06-09-12 10:51

Купи си някое канонче от G серията на старо !!!
Всички имат автоматичен режим, както и ръчни настройки, изброените по долу даже снимат и в РОУ формат.
CANON-POWERSHOT G5 ти е повече от достатъчен, да не говорим, че с него ще постигнеш неща, които повечето драскачи тук /във форума/ няма да достигнат никога с прехвалената си техника !!!
Ако ти се увеличи малко бюджета, или накой се постарае да ти потърси от америка, може да вземеш и CANON-POWERSHOT G10 или G12 [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »