Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли кой да ме научи на работа с външна светкавица?
Автор: unique_v   
Дата:   31-08-12 23:04

И така, имам светкавицата Canon-580EX, имам и апарата, обаче нещо не се получава да ги сработя. Досега съм избягвала светкавица, но скоро ще ми се наложи да ползвам такава в не добре осветено помещение и с движещи се обекти, та няма как да я избегна. Сигурно е елементарно това сработване и ако имах време, щях да правя проба-грешка докато се науча, но нямам това време. Бих искала, ако някой има желание, познания и преди всичко нужната практика да ползва светкавицата деликатно, така че снимката да остане с всичките си детайли, да не се превърне в плоска имитация, да ми проведе една консултация (бързам да уточня - платена) по възможност на 15-ти септември, че само тогава ще съм в София.

Re: Има ли кой да ме научи на работа с външна светкавица?
Автор: luboombre   
Дата:   31-08-12 23:32

Купи си новия брой №5 на сп.Фотомания
Автор: nirval   
Дата:   31-08-12 23:32

имате Л.С. [shtrak]
Автор: mopt   
Дата:   01-09-12 00:31

Не знам какво значи плоска имитация, но като цяло:
по-високо ИСО + запълваща светкавица
Дата:   01-09-12 09:26

luboombre - благодаря, ще си го купя непременно

mopt - точно за това иде реч, високото исо е ясно, но първо не искам да е много високо (доколкото е възможно) и после - тази запълваща светкавица искам на практика да я проиграя с някой по-опитен, че при мен нещо не се получава всеки път. Явно съм боса в настройките на светкавицата.
Автор: asahi   
Дата:   01-09-12 10:24

Законът на Кеплер линк помага да се изясни защо светкавицата свети така, а снимките ми стават иначе.
Автор: Marillion   
Дата:   01-09-12 16:23

Закон на Кеплер [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Жената си търси кой да и помогне срещу заплащане. Ако искаш и изнеси една лекция за 20 лева за закона на Кеплер, ако смяташ, че това ще я научи да си използва светкавицата.
Автор: pravdo   
Дата:   01-09-12 16:34

аз също бих се включил в подобен кратък курс. Имам Speedlight 430EX II.
С тези дигитални технологии доста се усложни живота, а който казва, че се е родил научен, явно се е раждал по различен начин :-)
Дата:   01-09-12 16:51

Мър, това е основно нещо - дава зависимостта на изменение на осветеността от разстоянието. Не го ли съобразиш получаваш "бой на негри в тъмна нощ". Без работа със светлината няма креативна фотография - има само регистриране на нещо готово осветено както си е. Затова фотографията е "рисуване със светлина", а не "запомняне на някакви образи". Това го правят и охранителните камери.
Автор: kollev3   
Дата:   01-09-12 23:27

ОЩЕ ЕДИН ЖЕЛАЕЩ ЗА КУРСА[shtrak] [smile]
Автор: TheBossBG   
Дата:   02-09-12 06:37

Да, това е идейно. Наистна може да се съберат 10-тина желаещи и срещу някаква сума от, примерно, 20-25 лева на човек някой да проведе еднодневен курс. Само на основите на работа със светкавица. Нататък всеки да чете и да се оправя. [shtrak]
Автор: turntablism   
Дата:   02-09-12 18:25

Този някой направо ще забогатее за един ден като гледам ... [smilie5]
Автор: shadravana   
Дата:   02-09-12 19:26

Пешо ще прави един от курсовете му в края на септември.
Дата:   02-09-12 20:48

Автор: turntablism
Дата: 02-09-12 18:25

Този някой направо ще забогатее за един ден като гледам ... [smilie5]

Аре да влезнеш малко в час!!! Щото явно ти липсва основна информация. Не всеки се е втурнал да печели на гърба на другите(явно съдиш по себе си). Ако погледнеш 1-ва страница ще видиш една тема за курсове за начинаещи , които се провеждат почти всеки месец. Странно, сигурно са големи балами, щом за двуседмичен курс взимат 250 кинта на човек. И нали не очакваш курсовете да са за 50 човека? Ама хубаво е така да правим упражнения по писане на безсмислици. А и като ти погледне човек профила има чувството, че не е зле и ти да посетиш такъв курс.

Дата:   02-09-12 22:53

Колеги, радвам се, че въпросът ми буди нтерес и има и други освен мен. Аз не се вълнувам от това кой ще забогатее и кой - не. Нека богатеят хората. Аз съм наясно само с моя бюджет и с това, че предпочитам да дам пари на някой фотограф с практика и нужните познания, за да ме "въведе" в тази област и да ми резюмира и поднесе знания, за които иначе трябва да се ровя в книгите и да отсявам, и да загубя време, което в момента нямам. Благодаря на всички, които ми писаха на лични. Благодаря и за линковете и насоките за статии в тази област. Това, че в момента, в рамките на 1-2 часа някой ще ми даде базова, синтезирана информация, не ме прави "спец по външните светкавици". Така, че всички ваши препоръки са ми полезни.[beer]
Аз си търсех точно курс, но за съжаление съм в БГ за малко. И точно в този период няма нищо подходящо. Иначе, докато се ровех тези дни, ми попадна нещо много интересно за мен. Подобен семинар бих посетила на драго сърце, въпреки сравнително голямата сума за 2 дни.
http://strobisto.com/seminars-and-courses/102-dvudneven-seminar-za-strobisti

Автор: turntablism   
Дата:   02-09-12 23:20

TheBossBG колега, много си писал нищо не си казал. Ако имах нужното знание по темата бих провел такъв курс безплатно за желаещите и амбицираните, дори на теб. Идеята ми беше, че "какво ще давате 20 лева, много са." Ама кой да разбере... Благодаря, че си прегледал профила ми. Вкарай някоя градивна критика поне :) Жив и здрав [beer]
Автор: bluebird81   
Дата:   03-09-12 00:18

Има една много полезна книга на английски за работа с външни светкавици:

Jones, Lou; Keenan, Bob & Ostrowski, Steve - Speedlights & Speedlites - Creative Flash Photography at Lightspeed (9780240812076)

Може да се изтегли от тук:

http://thepiratebay.se/torrent/6681440/636_Photography__Photoshop_and_Lightroom_eBooks

Публикацията е редактирана (03-09-12 00:33)
Автор: bluebird81   
Дата:   03-09-12 00:32

[shtrak]

Публикацията е редактирана (03-09-12 00:32)
Автор: nikidinov   
Дата:   03-09-12 00:47

от тук може да се научи доста за използването на светкавица
човека има и книга издадена [shtrak]

http://neilvn.com/tangents/

Автор: GenaDP   
Дата:   03-09-12 01:00

да проведе еднодневен курс. Само на основите на работа със светкавица. Нататък всеки да чете и да се оправя

Нещо пречи ли на питащите да отпочнат четенето без преди това да са посещавали курс по темата?
Дата:   03-09-12 21:43

Ми непознати буквички, например.
Дата:   04-09-12 08:50

Гена, ще пречупя нещата през сферата, в която се смятам за специалист. Ще ти дам доста литература да изчетеш, ще ти дам и доста видеа да изгледаш. И когато решиш, че си готов, ще отидем на едно стрелбище да ми покажеш как стреляш. Да ти кажа ли какъв ще бъде резултатът? Ще бъдеш подготвен перфектно, ще знаеш всичко за вътрешната и външната балистика, за отката и дулното повдигане, за мерната картина, за положението на тялото и хвата на ръцете, за планирането на минаване и за самото мнаване на сцената и т.н. ОБАЧЕ.... мишените ще ти бъдат непокътнати. А времето на минаване на сцената ще бъде в пъти по-голямо от нормалното.

Какво искам да кажа с този "роман"? Тук доста хора априори приемат, че питащите са някакви бунаци, които никога през живота си не са прочели и една буква(за разлика от вас - корифеите). А защо не се замислите, че може същите тези хора да са прочели, да са опитали това-онова и да са установили, че нещата не им се получават. И за това да търсят практическа помощ. Но не, по-лесно е да се упражнявате в изписване на същите тези буквички, за които лелеете. Убеждавам се, че 99% от темите във Форум-Фотография са изпълнени с мнения на хора като теб. С други думи: ако нямаш какво да кажеш по темата, по-добре замълчи!

Дата:   04-09-12 08:55

Нека все пак разграничаваме начална подготовка от високо спортно майсторство.
Автор: El_Fuego   
Дата:   04-09-12 15:06

Виж Lighting 101 от Strobist .
Автор: bobonai   
Дата:   04-09-12 16:22

TheBossBG, сравнявате добре нещата, а не си признавате, че сте събирал гилзи, боядисвал и смазвал мишени в самото начало (ако отречете ще ви взема за връзкар [smilie25] ). Тук във фотографията също е така, докато правех по рецепта разтворите се оглеждах навсякъде в ателието, като шопар у тикви - да не изпусна нещо. Само наблюдаването на процес спестява куп въпроси. Курсовете по фотография са печалбарство! Разбира се няма роден майстор, но покрай такъв все някой ден би натрупал достатъчен опит.
Днес, за беля, всички () са по рождение всезнайковци и искат несметно богатство веднага и само за ньи!
Професионалната фотография е колективен спорт, според мен и за жалост печелят повече находчивите пред "майсторите", които си остават едни индивидуалисти. Възможно е да греша!

За да запомни човек лесно - трябва да му бръкнеш първо в джоба и след това задължително в душата!

Публикацията е редактирана (04-09-12 16:26)
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.