Автор: ivjordan
Дата: 22-08-12 23:24
Видеото в огледално-рефлексен апарат не е в рамките на определения бюджет, така че, забрави за него. Дори Д90, който си пробвал и е доста по-скъп, не разполага с добро видео.
Отделно, 400 лева са твърде малко за съвременна камера.
Ако желаеш да се развиваш, за тези пари следва да си купиш нещо, с което да свикнеш с основните закономерности във фотографията, а по-късно, вече с повечко пари и с набор от основни знания и умения, ще знаеш точчно какво да си търсиш.
С оглед факта, че неизбежно ще се нуждаеш от обективи, гледай цените и наличността на такива за различните системи, а едва след това, възможностите на тялото. За тези пари, единствения избор ще бъде старичко тяло и китов обектив или евтин твърд обектив (даже не знам дали са достатъчни), но трябва да мислиш за развитието. Купуването на ДСЛР не е еднократна постъпка, а непрестанен процес, в който ти се усъвършенстваш, но и изискванията към техниката ти нарастват, а това е свързано с разходи.
Моят съвет е да събереш още малко парички и да чакаш изгодна оферта за Д80 с някакъв обектив. Предполагам че колегите с Канон ще могат да ти предложат подобни оферти.
Не робувай на марки, нама особено значение дали на апарата пише Nikon, Canon, Pentax или Olympus, но се запознай с гамата от обективи на различните системи и прецени възможностите си да ги купиш.
Знам, че с това писание не съм особено полезен, но така стоят нещата. Фотографията е скъпо хоби и е добре да се мисли предварително, а не да купиш нещо за една шапка пари и после да питаш във форума "Защо това нещо няма зуум?".
|
|