Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко помощ за начинаещ фотграф любител
Автор: raxter   
Дата:   22-08-12 22:07

Здравейте ! [smile]
Наскоро имах късмета да хвана в ръцете си Nikon D90 и да пощракам малко. Много се запалих и сега реших да си взема и аз някакво апаратче за начинаещ така да се каже. Разполагам с около 400 лв. и за тези пари ясно, че ще е втора употреба апарат, но ако ме посъветвате какъв точно модел ? [smilie11] Аз се спрях на Olympus E-500 но прочетох, че нямал толкова много функции. Та ако може малко да ми помогнете... Благодаря предварително [smilie5] [beer]
 Re: Малко помощ за начинаещ фотграф любител
Автор: vikitovikito   
Дата:   22-08-12 22:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: metodiev_martin   
Дата:   22-08-12 22:48

Отговори на 2-3 въпроса, за да можем да ти отговорим, малко по-точно и конкретно.
*Какво разбираш под функции?
*Какви са ти очакванията при покупката на DSLR?
*Имаш ли поне малка представа какво представляват DSLR камерите и прилежащите към тях обективи (матрица, фокусно разстояние, светлосила, стабилизация и др.)
Автор: aron   
Дата:   22-08-12 22:50

Като начинаещ, приготвил едни 400 лв., какви функции ти трябват дето Олимпуса ги няма? Хвани един Олимпус, пощракай с него и после кажи какви функции ти липсват.
Автор: bluebird81   
Дата:   22-08-12 23:01

Ако смяташ в бъдеще да се развиваш, да купуваш обективи и да надграждаш система, по-добре стой далеч от Олимпус [shtrak]
Дата:   22-08-12 23:03

Както казах съм начинаещ и си нямам никаква идея от нищо и затова реших, че тук ще можете да ме опътите да кажете мнението си за този DSLR апарат. И въз основа на това да преценя дали си струва да си дам парите.
А за функциите примерно видях че няма опция за видео запис но като се замисля това въобще не ми трябва.[smile]
Автор: bluebird81   
Дата:   22-08-12 23:13

Така както си задал въпроса никой не може да ти помогне, кажи поне какво ще снимаш ...
Автор: ivjordan   
Дата:   22-08-12 23:24

Видеото в огледално-рефлексен апарат не е в рамките на определения бюджет, така че, забрави за него. Дори Д90, който си пробвал и е доста по-скъп, не разполага с добро видео.
Отделно, 400 лева са твърде малко за съвременна камера.
Ако желаеш да се развиваш, за тези пари следва да си купиш нещо, с което да свикнеш с основните закономерности във фотографията, а по-късно, вече с повечко пари и с набор от основни знания и умения, ще знаеш точчно какво да си търсиш.
С оглед факта, че неизбежно ще се нуждаеш от обективи, гледай цените и наличността на такива за различните системи, а едва след това, възможностите на тялото. За тези пари, единствения избор ще бъде старичко тяло и китов обектив или евтин твърд обектив (даже не знам дали са достатъчни), но трябва да мислиш за развитието. Купуването на ДСЛР не е еднократна постъпка, а непрестанен процес, в който ти се усъвършенстваш, но и изискванията към техниката ти нарастват, а това е свързано с разходи.
Моят съвет е да събереш още малко парички и да чакаш изгодна оферта за Д80 с някакъв обектив. Предполагам че колегите с Канон ще могат да ти предложат подобни оферти.
Не робувай на марки, нама особено значение дали на апарата пише Nikon, Canon, Pentax или Olympus, но се запознай с гамата от обективи на различните системи и прецени възможностите си да ги купиш.
Знам, че с това писание не съм особено полезен, но така стоят нещата. Фотографията е скъпо хоби и е добре да се мисли предварително, а не да купиш нещо за една шапка пари и после да питаш във форума "Защо това нещо няма зуум?".
Дата:   22-08-12 23:27

Благодатя ти ! Много ми помогна [smile]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.