Автор: yochcovpn
Дата: 07-08-12 23:10
Колеги, камерите няма да ви помогнат защото крадците винаги са с маски и ръкавици, а вратите ги отварят без ключ по бързо отколкото ние с ключ.В повечето случаи не са сами или по-точно някой им "пази гърба". Не знам как ще ви помогне полицията защото крадците знаят как да заобиколят закона много добре и да поставят полицаите в невъзможност да ги заловят. Крали са ме и мен при това техниката с която си "изкарвах хляба" в началото на 90-те когато нямаше откъде да си купя нова, а кредитите бяха с 125 процента лихва и доларите с които единствено можех да я купя бяха с курс над 1000 лева за 1 долар. За справка фотоапарат и светкавица струваха към 1000 долара, а работа на заплата трудно се намираше. Просто не виждам начин да си подсигурен на 100 процента. Та дори и да заловиш крадеца, той е най-малката част от сложна верига и същевременно най-бедната т. е. няма нищо. Дори да го осъдиш какво ще му вземеш като няма нищо. В твоят случай много е вероятно да е наркоман, те вземат първото което им попадне и го продават за една "доза", да го намериш е въпрос на късмет.Същото важи и за полицията ще запишат какво е откраднато може да се появи, но може и да не се появи, не можем да искаме от полицията да направи невъзможното. И накрая ти пожелавам нещата да ти се намерят, надеждата умира последна. Дано се обади някой колега, защото тези неща ще бъдат предложени на фотограф просто друг не би ги купил.
|
|